Skyline van Singapore
#1 Wereldreisdagboek 2017
12 maart 2017
Dagrugzak inhoud
Leven uit een backpack: paklijst wereldreis
17 maart 2017

Welk visum voor Australië?

Visum Australië

Down under, wie wil dat nou niet. Jaarlijks trekken miljoenen mensen richting Australië om te reizen, studeren en/of te werken, waaronder ook veel Nederlanders. Wanneer je down under wilt moet je een visum aanvragen. Welk visum voor Australië je nodig hebt lees je hier.

Toeristenvisum Australië

Voor iedereen die alleen naar Australië vertrekt om te reizen voldoet in de meeste gevallen het toeristenvisum. Met dit visum mag je een jaar lang Australië net zo vaak in en uit als jij wilt, op voorwaarde dat je per keer maximaal 3 maanden aaneengesloten blijft.

Vrijwilligerswerk of werken tegen kost en inwoning is toegestaan met dit toeristenvisum.

Kosten toeristenvisum Australië:
Gratis via de officiële website

Long Stay visum Australië

Heb je geen plannen om te werken, maar wil je als toerist wel langer in Australië blijven dan de toegestane 3 maanden van het toeristenvisum? Dan kun je een Long Stay visum aanvragen.

Het Long Stay visum kun je aanvragen voor een aaneengesloten verblijf van 3, 6 of 12 maanden. Zonder te werken natuurlijk, want ook met dit visum is het niet toegestaan om te werken.

De aanvraag is wat strenger dan bij het gewone toeristenvisum omdat Australië zeker wil weten dat je voldoende financiële middelen hebt en dat je het land weer verlaat. Zorg dus voor een goed verhaal en dat je bewijzen kunt tonen voor je tijdelijke verblijf en je financiële middelen.

Kosten Long Stay visum Australië:
$135 Australische dollar via de officiële website

Working Holiday Visum Australië

Met het Working Holiday Visum stimuleert Australië jonge reizigers om voor langere periode in Australië te komen reizen en werken. Het visum is één jaar geldig en in tegenstelling tot het toeristenvisum is het bij dit visum wel toegestaan om het gehele jaar aaneengesloten in het land te verblijven.

Voorwaarden voor dit visum is dat je niet langer dan 6 maanden aaneengesloten bij dezelfde werkgever werkt en je niet jonger dan 18 en niet ouder dan 30 jaar bent (op het moment van aanvragen). Ook moet je bij aankomst een bewijs kunnen tonen van een eigen bankafschrift met een bedrag van $5000 Australische dollars. Dit vragen ze niet iedereen, maar officieel is het wel een vereiste.

Kosten Working Holiday Visum
$440 Australische dollar (vanaf 1 juli 2017 $390 Australische dollar) via de officiële website

Ben jij al eens in Australië geweest en met welk visum ben je toen gegaan?

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *