5 zeilroutes in het noorden van Nederland
Nederland waterland: 5 zeilroutes in het noorden van het land
12 mei 2017
Harbour Brug in Sydney
#6 Wereldreisdagboek 2017
18 mei 2017

Route noordereiland Nieuw-Zeeland

Route noordereiland Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland wordt door veel reizigers omschreven als het mooiste land ter wereld. Hoewel ik nog heel wat landen te bezoeken heb, kan ik de uitspraak tot nu toe alleen maar bevestigen. In het meest afgelegen land ter wereld komen alle natuurverschijnselen samen en dat levert indrukwekkende landschappen op.

Een route van twee weken op het noordereiland van Nieuw-Zeeland is goed te doen. Korter kan ook, maar weet dat haasten en highlights overslaan dan noodzakelijk is. En dat is zonde na een meer dan een 24urige vlucht vanuit Nederland. En laten we eerlijk zijn, hoe groot is de kans dat je er ooit weer komt? Precies… Neem de tijd om dit unieke land te ontdekken en je zal er geen moment spijt van krijgen.

De ideale route voor het noordereiland van Nieuw-Zeeland? Die lees je hier.

Route noordereiland Nieuw-Zeeland

Vliegen op Auckland is de meest logische keuze. Wellicht kom je vanaf het zuidereiland, dan pak je de route voor het noordereiland van Nieuw-Zeeland andersom.

1. Auckland
Een stad die vaak onterecht als de hoofdstad van Nieuw-Zeeland wordt gezien is Auckland. Heel bijzonder is deze stad niet te noemen, maar er zijn voldoende activiteiten en leuke plekjes om er een dag vullend programma door te brengen.

Bezoek o.a.: Auckland museum, Viaduct Harbour, Sky Tower & Silo park

Auckland route noordereiland Nieuw-Zeeland

2. Cape Reinga
Een flinke autorit brengt je helemaal naar het noordelijkste puntje van Nieuw-Zeeland. Uiteindelijk leidt een kronkelige eenzame weg je kilometerslang door prachtige groene heuvellandschappen om vervolgens uit te komen bij de bekende vuurtoren.

Bezoek o.a.: Cape Reinga en de grote zandduinen om te sandboarden

Cape Reinga noordereiland Nieuw-Zeeland

3. Waitangi
Waitangi ligt in de Bay of Islands waar fijne baaien met gouden zandstranden de kust verrijken. Je vindt er ook nog veel terug uit de Maori tijd, waaronder in het nog jonge Waitangi Treaty Museum. Hier kom je werkelijk alles te weten over hoe het nu daadwerkelijk is gegaan tussen de Maori en de Britten. Echt een must visit als je het mij vraagt!

Bezoek o.a.: Waitangi Treaty Musem & Bay of islands

Maori huis treaty grounds

4. Sheeps World
In Warkworth ligt Sheeps World waar je alles te weten komt over de schapenboerderijen waar Nieuw-Zeeland zo bekend om staat. Er wonen immers meer schapen dan mensen in het land. Het is iets meer ingericht op de kleintjes, maar ook als volwassene is het een bezoekje waard mocht je in de buurt zijn. Zo worden er o.a. demonstraties gegeven van het schapenscheren en het drijven van de kudde door een hond.

Bezoek o.a.: Sheeps World

Schaap NZ

 5. Coromandel
Dit schiereiland is grotendeels bedekt met subtropisch regenwoud. Hier rijden levert dan ook een diversiteit aan natuurgezichten. Het gebied is groot, dus genoeg mooie plekjes om even te stoppen.

Bezoek o.a.: Hot water beach, whiau falls, kauri grove & cathedral cove

Cathedral Cove Hahei

 6. Matamata
Het plaatsje Matamata bezoek je maar om één ding. Hobbiton. Fans van Lord of the Rings en The Hobbit moeten hier zeker weten langsgaan. Met een tour bezoek je de vele Hobbit huisjes en krijg je uitleg over de filmperiode en de locatie die voor de film is uitgekozen.

Bezoek o.a.: Hobbiton

Hobbiton huisjes

7. Rotorua
Een plek die de hele dag naar rotte eieren stinkt klinkt niet erg aantrekkelijk. Toch is Rotorua een must visit op het noordereiland. Je vindt er veel vulkanische activiteit en je kunt je onderdompelen in de Maori cultuur door een bezoekje te brengen aan een Maori Village.

Bezoek o.a.: Te Puia, Wai-O-tapu, Waimangu volcanic valley & Tamaki Maori Village

Hangi food Maori Village

8. Taupo
Ook rondom Taupo is veel vulkanische activiteit aanwezig, alleen ruikt het hier gelukkig niet naar rotte eieren. Het Taupomeer trekt veel toeristen en is een plaatje om te zien.

Bezoek o.a.: Lake Taupo, Huka Falls, Craters of the moon, Spa thermal park & Maori rock carvings

Craters of the moon

9. Tongariro
Niet ver van Taupo vandaan ligt Tongariro, opnieuw een plek in het teken van vulkanen. Echter kun je hier ook echte en tevens actieve vulkanen bekijken en zelfs bewandelen. De Mount Ngarahoe staat ook bekend als de Mount Doom in de films van Lord of the Rings en in het nationale park Tongariro ligt een van de meest mooie dag wandelingen van Nieuw-Zeeland.

Bezoek o.a.: Visitor centre met meer informatie over de vulkanen, Tawhai falls walk (Gollums pool), Alphine crossing & Knoll Ridge cafe

Tongariro Mount Doom

10. Wellington
Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland en tevens de toegangspoort per boot naar het zuidereiland. Auckland en Wellington strijden welke stad het ‘hipst’ is van het land, maar beide hebben leuke wijken met uitgaansgelegenheden, winkels en horeca. Maar bezoek vooral het gratis te bezoeken Te Papa museum waar je alles te weten komt over Nieuw-Zeeland, aardbevingen en vulkanen, lokale dieren en de Maori.

Bezoek o.a.: Te Papa museum, Cuba street & Capital market

Reis je ook naar het andere eiland, lees dan ook de route voor het zuidereiland van Nieuw-Zeeland

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *