In de winter naar Lapland
In de winter naar Lapland
25 mei 2016
Willemstad Curaçao
Willemstad, Curaçao
21 juni 2016

8 traditionele feesten wereldwijd

Traditionele feesten wereldwijd

Ben je wel in voor een feestje of een cultureel hoogstandje en is reizen je grote passie? Dan is het bezoeken van een traditioneel feest in het buitenland een must! In deze blog de meest toffe, spraakmakende of culturele traditionele feesten in het buitenland.

#1 Holi Festival | India

Het Holi festival in India is een van de belangrijkste feesten in het land. Tijdens dit kleurenfeest in India viert men het begin van de lente en viert men volgens het hindoeïsme de overwinning op het kwade. Iedereen is gelijk en zal bekogeld worden met de kleurrijke poeder Gulal. Het is een enorm kleurrijk spektakel waar je bij moet zijn geweest als India op je lijstje staat.

Holi Festival India
Holi Festival in India

#2 Carnaval in Rio | Brazilië

Wie carnaval echt eens groot wilt vieren moet niet naar Brabant of Limburg, maar uiteraard naar Rio de Janeiro in Brazilië. De grootste praalwagens, de meest sexy danseressen en de beste sambascholen ga je hier vinden.

Carnaval in Rio de Janeiro
Carnaval in Rio de Janeiro

#3 La Tomatina / Tomaten festival | Bruñol, Spanje

Enkele jongeren die vroeger tomaten hadden gestolen om er mee te gooien door een ruzie over het meedoen aan een lokale optocht. Zo is dit traditionele feest in Spanje ontstaan. Door dit trucje jaarlijks te herhalen ontstond er een traditie die tot op heden nog steeds in stand wordt gehouden en vele toeristen trekt. Het tomaten gooien festival is een jaarlijks terugkerend festival op de laatste woensdag van de maand augustus.

Tomaten Festival Spanje
Tomaten Festival in Spanje

#4 La Battaglia Delle Arance | Ivrea, Italië

In Italië is jaarlijks een soortgelijk festival gaande. Alleen in plaats van rode straten aan het einde van de dag, kleurt alles oranje. Tijdens dit feest worden namelijk geen tomaten, maar sinaasappels gegooid. Het is een carnavalsfeest en oorspronkelijk werden er geen sinaasappels, maar bonen gegooid. De spelregels zijn in de loop der tijd dus wat veranderd, maar ach wat maakt het ook uit. De traditie is gezet.

La Battaglia Delle Arance
Sinaasappel festival in Italië

#5 Songkran Festival | Thailand

Het Songkran Festival is het traditionele feest voor het Thaise nieuwjaar. Met dit feest eren de jongeren met water de oudere generatie, familieleden, monniken, Boeddhabeelden, tempels en zelfs vele huizen. Alles is met water gesymboliseerd. Echter is het Songkran festival uitgegroeid tot een groot watergevecht waarbij het is geoorloofd om iedereen volledig nat te gooien. Wie wel eens in Thailand is geweest weet dat het daar altijd warm is. In april zelfs bloedje heet met temperaturen die regelmatig richting de 40 graden stijgen. Komt het dan even mooi uit dat dit Songkran Festival plaatsvindt op 13 april.

Songkran Festival Thailand
Songkran Festival in Thailand

#6 Chinees Nieuwjaar | China

Het meest belangrijke traditionele feest in China is natuurlijk het Chinees Nieuwjaar. Het feest vieren de Chinezen tussen dag 1 en 15 van de eerste maand van de Chinese kalender. Een ding is zeker. Met zo veel Chinezen, vuurwerk, draken- en leeuwendansen kijk je je ogen uit.

Chinees Nieuwjaar in China
Chinees Nieuwjaar in China

#7 Oktoberfest | München, Duitsland

Alle bierliefhebbers opgelet! Voor het grootste bierfestival van de wereld hoef je alleen maar even bij onze oosterburen langs te gaan. Jaarlijks vindt in München het welbekende Oktoberfest plaatst dat begint op de eerste zaterdag na 15 september en eindigt op de eerste zondag van oktober. Eigenlijk draait het voornamelijk om bier drinken. Lekker toch?

Oktoberfest in München Duitsland
Oktoberfest in Duitsland

#8 Pingxi Latern Festival | Taiwan

Een lantaarn met een kaarsje erin om de lantaarn op te laten stijgen. Vroeger werden deze lantaarns gebruikt om anderen te laten weten dat de stad veilig was. Tegenwoordig worden de lantaarns gebruikt als wens lantaarn. Schrijf je wens op de lantaarn en laat deze dan tegelijk met alle anderen los om deze op te laten stijgen.

Pingxi Latern Taiwan
Pingxi Latern Festival in Taiwan

Heb jij al één van deze traditionele feesten in het buitenland van je lijstje mogen afvinken?

 

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

4 Comments

 1. Yvonne schreef:

  Ik zou echt ZOOO graag eens Holi vieren in India. Helaas ben ik in die periode nooit lang genoeg vrij om naar India te reizen. Hét nadeel van werken in het onderwijs. Wie weet… ooit… misschien tijdens een langere reis ofzo :)

 2. Matthijs schreef:

  Er zitten zeker een aantal festivals tussen waar ik graag aan zou willen deelnemen, het Holi festival bijv. De enige dienst kan afvinken in deze lijst is #7 Het Oktoberfest en ja het gaar voornamelijk om het bier drinken, lekker! Welke kan jij afvinken ?

  • Shamira schreef:

   Helaas nog geen. Ik zou eigenlijk in Thailand zijn tijdens het Songkran Festival, maar vanwege enorme kiespijn ben ik toch eerder terug naar Nederland gegaan. Achteraf gezien wel goed geweest, maar jammer dat ik het water festival heb moeten missen. Het Holi Festival lijkt mij ook erg gaaf, alleen staat India wel onderaan mijn bucket list. Beetje tegenstrijdig haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *