De 12 beste apps voor op reis

Koala Australië
Het koala ziekenhuis
21 mei 2017
Hoe duur is Nieuw-Zeeland?
Hoe duur is Nieuw-Zeeland?
27 mei 2017

De 12 beste apps voor op reis

De beste apps voor op reis

Hoewel mijn iPhone van verslaving soms bijna vastgeroest zit aan mijn hand, ben ik toch maar wat blij met dit mobiele tijdperk. Het geeft me op reis de mogelijkheid om via Whatsapp, (video) bellen en social media contact te houden met het thuisfront. Maar dat is niet het enige. Hoe vaak apps mijn reis wel niet vergemakkelijkt hebben en soms spreekwoordelijk mijn leven hebben gered…

De must downloads voor op je mobiel? Ik deel ze met je.

#1 MAPS.ME
Een redder in nood is zonder twijfel MAPS.ME. Een bezienswaardigheid, een volgende bestemming of gewoon de dichtstbijzijnde supermarkt. Deze app navigeert je er binnen no time heen. Zelfs in offline modus als vooraf even de kaart van bestemming wordt gedownload.

#2 Wi-Fi Finder
Waar zouden we toch zijn zonder internet. Ook op reis willen we even snel de mail checken, een berichtje naar het thuisfront sturen en onze social media bijwerken. En die data kost nogal wat centen in het buitenland. De app Wi-Fi Finder zoekt op basis van de gps-locatie naar het dichtstbijzijnde Wi-Fi netwerk, en dat in meer dan 144 landen!

#3 Google Translate
Hoewel Nederlanders een aardig woordje over de grens spreken, is het Chinees, Russisch of Arabisch wel andere koek. Met de app Google Translate kun je de taal downloaden die je nodig hebt en deze offline gebruiken om in het buitenland een gesprek aan te knopen of uit te leggen dat je geen flauw idee hebt waar je bent.

Kom je nietszeggende borden tegen op bijvoorbeeld het treinstation, dan is de app ook in te zetten. Richt de camera op de tekst en de app zal de tekst voor je vertalen.

#4 Duolingo
Doe je liever iets meer moeite om zelf een gesprek aan te knopen in plaats van via de app, dan is er Duolingo. Deze app leert je tientallen talen aan door middel van begrijpbare lessen en het spelen van actieve spelletjes. Binnen de kortste keren spreek, lees, luister en schrijf jij je favoriete buitenlandse taal.

#5 XE Currency
Sinds de invoering van de Euro hoeven we in een groot deel van Europa niet meer moeilijk te doen met het inwisselen en omrekenen van verschillende valuta. Het continu moeten omrekenen van wat iets nu precies kost is nogal een gedoe. Buiten Europa blijven we dat houden en daarvoor bestaat de app XE Currency. Met een druk op knop berekent de app de valuta voor je om op basis van de meest recente wisselkoers (indien up-to-date).

#6 ToiletFinder
Hoge nood? De app zegt de grootste database aan publieke toiletten ter wereld te hebben en de dichtstbijzijnde kan dan ook nooit ver weg zijn. Heb je er zelf een gevonden die nog niet in de app staat? Dan kun je deze toevoegen en andere gebruikers op de hoogte stellen.

#7 Jet Lag Rooster
Niets zo vervelend als aankomen op je reisbestemming met een met het dag- en nachtritme volledig omgedraaid. De jetlag is vervelend en kan een deel van je reis verzieken, maar niet met deze app. De Jet Lag Rooster maakt speciaal voor jou een persoonlijk slaapschema zodat er slechts minimale tijd verloren gaat op je reisbestemming. De app heeft alleen je reisdata, vertrek- en aankomstdatum, bedtijd en de tijd hoe laat je wil opstaan nodig.

#8 Uber
Bij aankomst op de reisbestemming heb je misschien al een lange reis achter de rug. Je bent moe en wilt zo snel mogelijk naar het hotel. Het OV zit je dan niet op te wachten en taxi’s zijn duur. Met Uber pak je de gulde middenweg. Met de app bestel je binnen no time een taxi. Op basis van je ingevulde ophaal- en afleverlocatie weet je direct het bedrag dat wordt afgeschreven van je creditcard. Geen gedoe met oplichtende taxichauffeurs en meters die niet kloppen. En… het is goedkoper dan de gewone taxi!

#9 Op weg
Wat cash op zak is altijd handig, maar een pinautomaat is niet altijd even makkelijk gevonden. De op weg app laat je de dichtstbijzijnde geldautomaat zien en geeft je tevens toegang tot alle noodnummers van banken wanneer een pinpas of creditcard gestolen is.

#10 Skyscanner
Goedkope vliegtickets scoren was nog niet eerder zo makkelijk. Met de vergelijkingswebsite Skyscanner doorzoek je miljoenen vluchten van meer dan 1000 luchtvaartmaatschappijen. Daar moet toch wel een leuke prijs tussen zitten?

#11 Whatsapp
Misschien overbodig om te vermelden, want wie heeft deze app nu nog niet? Met Wi-Fi beschikking kun je niet alleen berichten verzenden, maar ook gratis (video) bellen. Heel fijn om even op die manier contact te hebben met het thuisfront.

#12 Zeker op reis
Alle bovenstaande apps zijn overbodig wanneer je in nood bent en wel wat hulp kan gebruiken. De app heeft per land de belangrijke contactgegevens van alarmcentrales, ziekenhuizen en ambassades voor je op een rij gezet. Tevens geeft de app informatie over reisziekten en vaccinaties.

Welke app is voor jou een absolute must op reis?

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *