Backpack route Thailand 4 weken

Backpack route 2 weken Thailand
Backpack route 2 weken Thailand
12 april 2016
Restaurant Jaanchies Curaçao
Leguaan eten bij restaurant Jaanchies op Curaçao
20 april 2016

Backpack route Thailand 4 weken

Backpack route Thailand 4 weken

2 weken Thailand is goed te doen, maar een backpack route door Thailand van 4 weken is gebruikelijker. Je hebt dan voldoende tijd om het midden, noorden en het zuiden van Thailand te ontdekken. Je hebt dan een goede mix tussen steden, cultuur en heerlijke eilanden.

Omdat ieder zijn wensen anders zijn, geef ik je 2 backpack routes voor Thailand in 4 weken.

Backpack route Thailand: 4 weken

#1 Backpack route Thailand 4 weken:
Bangkok > Ayutthaya > Khao Yai National Park > Chiang Mai > Pai > Koh Samui > Koh Phangan > Koh Tao > (eventueel Khao Sok National Park & Krabi)

De eerste backpack route door Thailand van 4 weken start in het drukke Bangkok. De stad is chaotisch en daardoor vinden veel backpackers de stad juist geweldig of helemaal niets. Verblijf in ieder geval een dag of 2 om even uit te rusten van de lange vlucht en een extra dag om de stad te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld wat tempels en ga langs de bekende straat Khao San Road.

In de wijk Chinatown op het treinstation Hua Lamphong stap je op de trein die je in anderhalf tot 2 uur naar de oude stad Ayutthaya brengt. Indien je in het laagseizoen in Thailand verblijft kun je op dit moment alvast op het station een treinkaartje kopen voor de nachttrein richting Chiang Mai voor een paar dagen later. Verblijf in Ayutthaya een dag of 2. Maak een tempeltour per tuk tuk, scooter of op de fiets en bezoek eeuwenoude tempels, ruïnes en Boeddhabeelden.

What Phra Si Sanphet

Op hetzelfde treinstation als waar je bent uitgestapt stap je weer op de trein die je in 2,5 tot 3 uurtjes naar Pak Chong brengt. Hier kun je een georganiseerde tour boeken om wildlife te spotten, watervallen te bekijken en hikes door de jungle te maken in het Khao Yai National park. Je kunt eventueel een meerdaagse tour boeken. Afhankelijk van je wensen neem je hier ongeveer 2 tot 3 dagen de tijd voor.

Vervolgens reis je terug richting Ayutthaya waar je overstapt op de nachttrein richting Chiang Mai. Je ticket heb je een paar dagen van te voren al geboekt (is het hoogseizoen, boek je ticket dan veel eerder op een treinstation of online). De trein vertrekt vroeg in de avond en komt de volgende ochtend aan in Chiang Mai. Neem 4 dagen de tijd om Chiang Mai te verkennen. Geniet van de sfeer, bezoek wat tempels en geniet van een adrenalinekick tijdens outdoor activiteiten in de jungle.

Chiang Mai is relaxen, maar Pai heeft een nog fijnere sfeer. Via een rit door de bergen met een aantal pittige haarspeldbochten kom je aan in Pai. Kies ervoor om op de scooter te gaan (duur ongeveer 5 uur) of een minivan (duur ongeveer 3 uur). In Pai huur je een scooter om het dorp op eigen houtje te ontdekken in zo’n 3 dagen tijd. Geniet van de sfeer, maar je kan er bijvoorbeeld ook goed raften. Verder is een bezoekje aan de waterval Mo Paeng, Pai Canyon en de rijstvelden een aanrader.

Vanaf Pai ga je weer terug naar Chiang Mai om daar een binnenlandse vlucht richting het zuidoosten te pakken. Vlieg op Koh Samui en verblijf bijvoorbeeld in het sfeervolle vissersdorpje Bo Phut voor een dag of 4. Geniet van het mooie weer (vrijwel het hele jaar goed te bezoeken), huur een scooter om het eiland rond te rijden, bezoek een aantal watervallen en het tempelcomplex Wat Plai Laem. Maak ook zeker een dagtrip richting het Ang Thong National Marine Park waar je paradijselijke eilanden tegenkomt en waar je de Blue Lagoon uit de film The Beach met Leonardo DiCaprio kunt bezoeken.

Vanaf de pier pak je de boot die je in ongeveer een half uurtje naar het eiland, Koh Phagnan brengt. Elke maand is het feest, want dan heb je de wereldbekende Full Moon Party. Drink je drankje uit buckets, laat je gezicht versieren, trek je felste neonshirt aan en kijk hoe anderen touwtje springen over een brandend touw. Verblijf op Koh Phagnan een dag of 2. Sowieso om een dag bij te komen van de Full Moon Party en een dag om wat plekken op het eiland af te gaan die de moeite waard zijn. Bezoek o.a. Malibu Beach, Bottle Beach en de Phaeng waterval.

Daarna is het tijd om verder te gaan en pak je weer de boot die je in ongeveer een uur naar het eiland Koh Tao brengt. Hét duik- en snorkelparadijs van Thailand. Het eiland heeft aan overige activiteiten minder te bieden, maar duik- en snorkelliefhebbers zitten hier geheel op hun plek. Haal binnen een paar dagen je duikbrevet bij een van de vele duikscholen en neem daarna nog de tijd om wat zelfstandige duiken te maken en uiteraard te snorkelen wat daar minstens net zo goed kan. Vergeet ook geen dagtrip te maken naar een klein paradijsje verderop. Het eilandje Koh Nuang Yuan waar je heerlijk op het strand kunt liggen, goed kan duiken en snorkelen en tevens een korte, maar pittige hike kunt maken richting het viewpoint. Verblijf op Koh Tao zeker een dag of 4.

Vissersboot Koh Tao

Je 4 weken Thailand zitten er dan bijna op. Een maand heeft net wat meer dagen dan 4 weken en geeft je de mogelijkheid om ook even naar het zuidwesten te gaan. Heb je toch echt 4 weken Thailand en wil je graag ook het zuidwesten meepakken, dan zou je bijvoorbeeld een dag op Koh Tao, Koh Samui of in Chiang Mai kunnen wegsnoepen of zelfs iets kunnen overslaan, bijvoorbeeld het Khao Yai National Park.

#2 Backpack route Thailand 4 weken:
Bangkok > Ayutthaya > Khao Yai National Park > Chiang Mai > Pai > Krabi > Khao Sok National Park > Surin eilanden > Koh Phi Phi > Koh Lipe

Het eerste deel van je reis is hetzelfde als die van Backpack route Thailand 4 weken #1, alleen pak je vanaf Chiang Mai een binnenlandse vlucht richting Krabi in het zuidwesten van Thailand (houdt bij het zuidwesten rekening met het regenseizoen). Wil je vanaf route 1 ook nog iets van het zuidwesten meepakken, vlieg dan vanaf Koh Samui richting Krabi.

In Krabi kun je zeker 3 tot 4 dagen blijven. Bezoek bijvoorbeeld Crystal pool, ga kajakken door het mangrovebos van Tha Lane Bay en maak vanuit Ao Nang een dagtrip naar het paradijselijke Railay Beach.

Het Khao Sok National Park is er in ieder geval eentje om niet over te slaan tijdens je verblijf in Krabi. Met een minivan ben je er binnen 2 uur en kom je terecht in een van de oudste regenwouden ter wereld. Je kan een jungle tour maken, kajakken en verblijven in een bungalow op het Chiaw Lan meer . Hier kun je 2 dagen voor uittrekken.

Vanaf Khao Sok ga je per bus/minivan richting Khuraburi. Koop hier een open ticket voor de Surin eilanden zodat je het aantal dagen dat je wilt blijven zelf kunt bepalen. Vanaf Khuraburi ben je in ongeveer een uur op de Surin eilanden. Omdat hier nog geen massatoerisme is, vertrekt er maar één boot per dag. Hou hier rekening mee. Kampeer of slaap in een bungalow op Ao Mai Ngam Beach of Ao Chong Khat, snorkel in het super heldere water en geniet van de rust. Verblijf hier een dag of 3.

Met de boot ga je weer terug richting Khuraburi en vanaf daar met de bus richting Krabi. In Krabi brengt de boot je in ongeveer anderhalf uur naar het eiland Koh Phi Phi waar je een dag of 3 kunt blijven. Bezoek Maya Bay waar de film The Beach is opgenomen, hike richting het viewpoint en bezoek diverse mooie stranden.

thebeachrev21

Daarna ga je, opnieuw met de boot, richting het meest zuidelijke eiland van Thailand, Koh Lipe. Geniet van de zonsondergang op Sunset Beach, snorkel in het ondiepe water bij Sunrise Beach en verblijf bij het ontwikkelde, maar nog steeds rustige Pattaya Beach. Blijf hier zo’n 4 dagen voordat je weer via Krabi en Bangkok huiswaarts keert.

Let op. Bij beide backpack routes door Thailand van 4 weken ben je nooit langer dan 4 dagen op dezelfde plek. Hierdoor is het mogelijk om veel te zien van Thailand, maar wees je ervan bewust dat het ook veel reizen is. Wil je het liever iets rustiger aan doen, streep dan wat weg. Je zou bijvoorbeeld Khao Yai National Park kunnen overslaan in centraal Thailand, Koh Phagnan in het zuidoosten en Koh Phi Phi of de Surin eilanden in het zuidwesten. 

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

2 Comments

  1. Dagmar schreef:

    Ik ga in juni / juli reizen in thailand en indonesie.
    Voor thailand betekent dit dus regenseizoen, beide routes lijken mij tof, maar is route 1 dan beter geschikt dan route 2?

    • Shamira schreef:

      Route 1 is inderdaad eerder aan te raden tijdens deze maanden dan route 2. De eilanden in route 1 kennen voornamelijk pas een echt regenseizoen tussen oktober en december.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *