Wat te doen op Cyprus? Fity dorp
Reis mee over het eiland Cyprus
10 augustus 2018
Augustus 2018: drukte, camper “af” & bijna op roadtrip!
31 augustus 2018

Wij gaan met de camper naar Zuidoost-Europa!

Even een persoonlijk artikel tussendoor. Want na maanden klussen en meerdere bestemmingen te hebben overwogen, hebben we nu dan eindelijk wat knopen doorgehakt. Over twee à drie weken gaan we met de camper naar Zuidoost-Europa!

Bestelbus kopen
Even terug naar het begin voor wie het heeft gemist. Begin april kochten Niels en ik een Volkswagen Crafter L2H2 bestelbus met als doel deze om te bouwen tot camper. Begin 2017 reisden we met een kleine camper door Nieuw-Zeeland en die vrijheid terwijl je toch een eigen huisje meehebt beviel zo goed dat we eenmaal thuis besloten om ook een camper aan te schaffen. Het is gelijk een duurzamer reisalternatief dan vliegen waarbij we een deel van het jaar gewoon binnen ons eigen continent kunnen rondreizen. Daar valt immers nog meer dan genoeg te beleven!

Volkswagen Crafter Camper

Een kant-en-klare camper viel gelijk al af. We zijn nu eenmaal van de project(jes) :-p en dus besloten we om een bestelauto te zoeken en deze om te bouwen tot camper. Het is even wat werk (eigenlijk heel veel), maar er is wel de mogelijkheid om vanaf het begin alles in te delen en in te richten naar eigen wens. Het werd dus deze Volkswagen Crafter die een maat verlengd en verhoogd is. Groot genoeg om alles erin te krijgen en erin te staan, maar klein genoeg dat-ie net past op een gewone parkeerplaats. Heel fijn!

Bestelbus ombouwen naar camper
En toen begon het vele klussen. Eerst héél véél isoleren, want dat moet in één keer goed gebeuren. Als de wanden, vloer en het plafond erin zitten kun je er immers niet meer bij. Later kreeg de bus meer vorm door een bed, bank en keuken te plaatsen wat voldoende was voor de RDW om de bestelauto begin juli definitief om te keuren naar een camper. Daarna zijn we bezig gegaan met praktische zaken zoals water, elektra, koelkast, kledingbakken en keukenlades waar nu de laatste hand aan wordt gelegd. Niet heel interessant om vast te leggen en daarom kwamen er ook een tijdje geen foto’s voorbij. De details komen daarna pas, maar daar hebben we wel al bijna alles voor in huis gehaald. Denk aan kussens, lampen, vloer en allerlei klein ophangspul die het geheel af en huiselijk moeten maken. De komende twee à drie weken hopen we alles erin te knallen om daarna klaar te zijn om op roadtrip te gaan! Ik zal binnenkort nog een artikel plaatsen met alle foto’s van het project zodat jullie het hele proces van begin tot eind kunnen zien.

 

Met de camper op reis + route
Na al dat klussen wordt het nu tijd om er ook van te genieten! De plannen wijzigde onderweg nog weleens. Zo hadden we eerst het plan om in augustus een maand naar Noorwegen te gaan. Echter konden we geen oppas vinden voor onze poes Saartje waardoor we onze reis moesten verplaatsen. September kon wel, maar omdat Niels zijn freelance opdracht dan al is afgelopen zijn we vrij om ook de maand oktober eraan vast te plakken. In die periode naar Scandinavië leek ons niet zo’n goed idee vanwege het weer en met bijna twee maanden tijd kunnen we ook verder weg. We overwogen nog even om richting Marokko te gaan, maar besloten toch om de richting te kiezen die al langer onze interesse heeft. Zuidoost-Europa.

Ons plan is om in ieder geval door Slovenië, Kroatië en Montenegro te reizen waar het in die periode als het goed is nog heerlijk weer is. Albanië staat ook op het lijstje, maar de wegen schijnen daar behoorlijk slecht te zijn. Flinke gaten, hobbels en losliggende putdeksels is daar heel normaal en daar zitten we zeker voor een eerste keer met onze camper niet op te wachten. We gaan ons er nog even in verdiepen en zien het dan wel, die vrijheid hebben we immers met een camper :-) Zo gaaf en spannend tegelijkertijd om dan eindelijk met ons eigen huis op wielen op reis te gaan! Een globale route hebben we klaar liggen, maar onderweg laten we het ook maar op ons afkomen. Ook daar kan het natuurlijk slecht weer zijn en dan is het fijn om de vrijheid te hebben om alle kanten op te kunnen.

Aanvullende tips zijn welkom! Dus ken je een bijzondere kampeerplek in Slovenië? Een mooie hike in Montenegro? Een must visit in Kroatië? Of een praktische tip waar we rekening mee moeten houden? Laat het allemaal weten in een reactie : – )

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *