Volkswagen Crafter L2H2
Bestelbus ombouwen naar camper: bestelbus kopen
28 april 2018
Skyline van Singapore
Tussenstop in Singapore
4 mei 2018

Wander Rebel journaal – April 2018

Het is weer tijd voor een terugblik, want dat heb ik de afgelopen maanden maar weinig gedaan. Waar ben ik mee bezig, welke reizen staan op de planning en wie is het gezicht achter Wander Rebel eigenlijk? In de toekomst ga ik weer meer terugblikken en dagboeken schrijven, maar nu eerst een terugblik op afgelopen april. Lees je mee?

In mijn vorige terugblikken en dagboeken schreef ik regelmatig over de druk vanuit de maatschappij wat betreft het perfecte plaatje. Die druk voel ik nog steeds wel en ik pas me ook nog steeds vaker aan dan ik eigenlijk zou willen. Stom. Want ik wil andere dingen in het leven en loop over van de ideeën, maar het komt er nog niet helemaal uit zoals ik wil.

Daarom loop ik af en toe een beetje vast, maar ik probeer me meer te omringen met gelijkgestemden en me te focussen op mezelf. Ik ben nog niet waar ik wil zijn, maar ik boek wel vooruitgang :-) Ik weet steeds beter welke richting ik op wil. Nu rest vooral de taak om daar voor de volle 100% voor te gaan!

> Wander Rebel
Beginnend met Wander Rebel, de recente nieuwe naam (nog steeds heel blij mee!) voor mijn blogactiviteiten en alles daaromheen. Ik wilde niet meer meedoen met de trend om maar zoveel mogelijk te publiceren. Dat kwam mijn artikelen niet ten goede en ik wil juist meer aandacht gaan besteden aan eigenheid, uniekheid en kwaliteit.

Daarom heb ik een aantal blogs verwijderd, een aantal herschreven (nog steeds mee bezig) en publiceer ik tegenwoordig nog maar één keer per week. Soms iets minder en soms iets meer. Het hangt af van wat ik aan materiaal heb liggen en mijn inspiratie om te schrijven. Het is niet zo vaak als veel andere bloggers doen, maar het is voor mij een bewuste keuze zodat ik meer aandacht kan geven aan de inhoud van mijn artikelen.

Verder liggen er nog een aantal toffe projecten in het verschiet! Zoals gezegd loop ik over van de ideeën, maar het is te veel om alles goed uit te kunnen werken. Ik moet dus keuzes maken waarmee te beginnen. Dat zal in ieder geval de inhoud van mijn artikelen zijn. Ik hoop meer te groeien naar de journalistische reisblogger. Een soort combi tussen leuke, praktische en grappige blogs en meeslepende reisverhalen, realistische eyeopeners en informerende artikelen met iets meer diepgang.

Verder wil ik meer met video doen en ben ik bezig met het uitwerken van een offline project :-)

In april schreef ik over zwavelachtig Rotorua, vergeleek ik Sydney en Melbourne met elkaar om te kijken wie zich de leukste stad van Australië mag noemen en publiceerde ik een artikel over de aanschaf van een bestelbus om deze vervolgens te kunnen ombouwen tot camper.

Opera House Sydney

Persoonlijk
Op persoonlijk vlak heb ik nog wat stappen te maken, maar ik weet gelukkig steeds beter welke richting ik op wil. Zo liggen er plannen op tafel om nog meer uit mijn leven als digitale nomade te halen. Ik heb er immers hard voor gewerkt (inmiddels ruim 6 jaar) om dat voor elkaar te krijgen en samen met mijn werkzaamheden als freelancer en doelen als blogger vormt het een perfecte combinatie.

Mezelf verder ontwikkelen binnen de content creatie en journalistiek staat hoog op mijn lijstje. Een makkelijke branche is het niet, maar blijven leren en hard werken vind ik gelukkig geen probleem. Daarom heb ik begin dit jaar de Masterclass Reisjournalistiek afgerond en ben ik nu bezig met een basiscursus fotografie en heb ik boeken aangeschaft om voor nog een NIMA diploma te gaan.

Ook als freelancer boek ik vooruitgang. Mijn website is (voornamelijk inhoudelijk) van een make-over voorzien, ik focus me meer op de werkzaamheden waar ik echt voldoening uit haal en ik ben bezig met een aantal leuke samenwerkingen, waaronder met andere nomads :-)

Leuk weetje: 12 april was ik alweer zes jaar zelfstandig ondernemer!

> Bestelbus ombouwen tot camper
Nog een leuk project is natuurlijk onze Volkswagen Crafter die we gaan ombouwen tot camper! Eind maart mochten we de bus ophalen en in april konden de eerste klussen worden uitgevoerd. Inmiddels zitten er ontdreuningsplaten en isolatie in.  Man man man, wat was dat veel werk!

Betonplex wand bestelbus
Betonplex wandbetimmering + isolatie voor warmteregulering en vochtwering.

Aluminium bedframe bestelbus
We hebben een vast bedframe van aluminium laten maken. Boven voldoende ruimte om te liggen en zitten, onder voldoende ruimte voor berging waaronder het mee kunnen nemen van een mountainbike. Het frame is uitschuifbaar waardoor er ingeschoven extra zitruimte over blijft in het leefgedeelte en uitgeschoven er een volwaardig bed kan worden gecreëerd.

De betimmering zit er bijna in en daardoor kunnen we eindelijk bezig met de leuke klussen: de bus/camper gaan indelen en inrichten. Pinterest is een leuke inspiratiebron, dus ik ben heel nieuwsgierig naar het eindresultaat van ons huis of wielen! Benieuwd naar meer foto’s en wil je ons project volgen, like dan even de Wander Rebel Facebookpagina.

> Reizen
Op het gebied van reizen was het even rustig. Omdat we de bestelbus hebben gekocht zit een lange of verre reis er even niet in. Er moet immers nog flink geklust worden. Toch vliegen we halverwege mei voor 12 dagen richting het zonnige Cyprus voor een korte break. Mocht je tips hebben laat dan zeker even een reactie achter!

Na de reis wacht de camper weer op ons, maar hopelijk gaat dat snel genoeg zodat we in juni ons eerste weekendje weg kunnen plannen. In juli/augustus moet het geheel wel zo’n beetje af zijn want dan willen we graag voor een paar weken naar Noorwegen. Een land waar we al een tijd naartoe willen en dat bij uitstek geschikt is voor reizen met een zelfvoorzienende camper.

Volkswagen Crafter L2H2

> Gewoon voor de leuk
– Ik ben begonnen met het kijken van de NPO serie ‘Onze man in Teheran’. Het gaat over een Nederlandse journalist die woonachtig is in Iran en de kijker meeneemt in het dagelijks leven daar. Verschillende, ook gevoelige onderwerpen komen aan bod en journalist Thomas Erdbrink is wat dat betreft de ideale presentator voor deze serie. Gaat dat zeker zien!

– Op 9 april vierden we de verjaardag van Niels. Hij werd 31 jaar, alhoewel hij zelf die leeftijd liever zo snel mogelijk weer vergeet =p

– Een paar dagen later op 14 april waren Niels en ik alweer 7 jaar samen. Traditiegetrouw zijn we heerlijk sushi gaan eten.

– Wat heb ik genoten van het heerlijk warme weer in de derde week van april! De loungebank kon weer in de tuin waardoor we na een lange winter dan eindelijk konden genieten van de eerste warme zonnestralen. Inclusief koud biertje natuurlijk ;-)

– Onze koning was natuurlijk ook jarig afgelopen maand. In Utrecht is koningsnacht een begrip en daarom trek ik liever dan de stad in voor een gezellig feestje dan overdag wat rond te slenteren langs alle kleedjes met oude spullen. Vorig jaar moest ik vanwege onze reis een keer overslaan, maar dit jaar ging ik weer traditiegetrouw met mijn goede vriendin Carmen. Het was weer als vanouds gezellig!

– Ik heb een nogal korte spanningsboog waardoor ik vrijwel nooit de tijd neem om een boek te lezen. Uitzonderingen daar gelaten en daarom heb ik recent het boek ‘De edele kunst van not giving a f*ck’ en het nieuwe boek van Iris Hannema ‘Reizen volgens Hannema’ gekocht. Eentje moet toch minimaal wel uitgelezen worden tijdens de vakantie in Cyprus : – )

 


Hoe zag jouw maand april eruit?

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

1 Comment

  1. Lotte schreef:

    Ben benieuwd naar beide boeken, dus laat maar horen hoe ze je bevallen zijn. :-) Succes met het verder ombouwen van de camper, kijk al uit naar het eindresultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *