Hike door Kings Canyon Australië
Hike over de Kings Canyon van Australië
21 september 2018
In beeld: de groene parel Slovenië
5 oktober 2018

September 2018: onderweg met onze camper!

Eindelijk was het dan zover! Na maanden klussen konden we begin september dan eindelijk de eerste kilometers met onze zelf omgebouwde camper gaan maken. Ons plan was om in ieder geval Slovenië, Kroatië en Montenegro te bezoeken. Inmiddels zijn we drie weken onderweg en hebben we bijna twee landen van dit rijtje erop zitten!

Na vertrek besloten we al snel dat we per keer niet veel langer dan een uur of vijf willen rijden. Daarna duurt een autorit toch wat lang en dan gaat de lol er snel vanaf. Het wordt minder comfortabel en mijn muziekrepertoire met Jett Rebel, Frank Sinatra, Dave Budha en Earth, Wind & Fire is dan inmiddels ook voor de tweede keer gaan spelen. Op weg naar Slovenië besloten we daarom ook in Duitsland en Oostenrijk korte stops te maken. Hier bezochten we onder andere Burcht Eltz en de kloof Leutaschklamm waarnaar we via de Grössglockner bergpas richting Slovenië zijn gereden. We hadden onze camper nog niet eerder uitgeprobeerd, dus we vonden het een goed idee om ‘m maar gelijk het diepe in te gooien. Of eigenlijk 2500 meter de hoogte in… Dat deed-ie wonderbaarlijk goed en ons leverde dat spectaculaire Oostenrijkse vergezichten op!

De eerste serieuze kilometers waren voor de camper dus gelukkig geen enkel probleem. Af en toe even bijtanken en dan weer gas geven naar de volgende bestemming, that’s it. Voor ons was het de eerste dagen nog wel even zoeken. Waar leggen we welke spullen precies neer en hoe doen we dit of dat nou handig. Ons camperproject liep een maand uit waardoor we geen tijd meer hadden om de camper voor onze reis ook maar één nachtje uit te testen. Anderen verklaarden ons bijna voor gek dat we zo onvoorbereid op reis zouden gaan. Wij sloten voor de zekerheid alleen een ANWB pechhulp af en vertrokken voor 6,5 weken. Tot nu toe dus zonder problemen (hopelijk verzoek ik de goden zo niet) en inmiddels hebben we onze weg in de camper wel gevonden. Sterker nog, we zijn maar wat blij met de keuzes die we hebben gemaakt tijdens het klussen! Zoals het vaste bed, de opbergbakken voor spullen, een 64 liter koelkast, het kookstel naast de schuifdeur, het ventilatiesysteem, de accu en bergruimte achter waar we onder andere onze mountainbikes kwijt kunnen. Het enige wat we bij thuiskomst nog willen aanpakken zijn de details die eerder ook al op ons lijstje stonden zoals zonnepanelen en wat dingetjes netjes afwerken bijvoorbeeld. Veel meer niet en dat maakt al dat klussen stiekem al een beetje goed.

Via een klein stukje Italië belandden we in Slovenië. Voor ons beide een land waar we nog niet eerder waren geweest. Er stonden veel hoge bergtoppen, diepe kloven, duistere grotten en smaragdgroene meren op ons te wachten. Een feestje voor de outdoor liefhebber, dat zeker! Al rijdend met de camper soms iets minder leuk. Geregeld hield ik mijn ogen even dicht als er voor de zoveelste keer een grote touringcar de hoek om kwam zeilen op één van de vele bergpassen. Het past allemaal maar net en met naast je een flink ravijn is dat soms best even spannend. Aan de andere kant naast me zit gelukkig een ervaren bestuurder, dus tot nu toe hebben we het er zonder enige schade vanaf gebracht :-) In Slovenië hebben we veel gewandeld in de groene natuur die het land rijk is, maar we bezochten o.a. ook de hoofdstad Ljubljana en gingen gewapend met een lamp en rubberen laarzen de donkere grotten van Krizna Jama in.

Inmiddels zijn we alweer even in Kroatië aan het rondkijken. Het was niet het land waar ik echt naar uitkeek, maar het ligt op de route dus waarom ook niet. Het weer zit tot nu toe de hele reis al mee en in Kroatië met haar lange kustlijn is dat natuurlijk geen straf. We hebben misschien twee dagen wat regen gehad, maar voor de rest schijnt vooral de zon en is het overwegend zomers weer. Lucky us! We begonnen met een bezoek aan een aantal kleine bergdorpjes en havenstadjes zoals Motovun en het bekende maar oh zo leuke Rovinj. Hier hebben we overigens heerlijk veganistisch gegeten! Daarna maakten we een uitstapje naar de prachtige Plitvice meren om vervolgens via de kustlijn verder naar beneden te zakken. Eind dit weekend of begin volgende week reizen verder richting Montenegro en daarna pakken we misschien nog een stuk Albanië mee. Dat hangt een beetje af van de tijd die we dan nog hebben en of de weginfrastructuur een beetje geschikt is voor onze camper. We houden wel van een beetje avontuur, maar het zou toch lullig zijn als de camper het precies tijdens onze laatste bestemming begeeft ;-)

 

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

2 Comments

  1. Marcella schreef:

    Wat fijn dat het reizen met jullie camper zo goed bevalt! Een mooie eerste proefrit dus ;-) Klinkt heerlijk hoor, wat jullie allemaal doen en zien. Nu Montenegro toch? Geniet ervan!

    • Shamira schreef:

      Sorry voor de late reactie! We zijn net weer thuis, maar we zijn inderdaad nog door Montenegro gereisd en daarna via Bosnië & Herzegovina richting huis gereden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *