Utrechtse woorden en gezegden
Utrechtse woorden en gezegden
12 december 2015
Mama
12 januari 2016

Onderaan mijn reis bucketlist 2015

Onderaan reis bucketlist

Eerder schreef ik een blog over de bestemmingen die bovenaan mijn reis bucketlist staan. Maar zoals er landen zijn die ik nog heel graag zou willen bezoeken, zijn er ook landen die mij totaal niet trekken.

Ik ga je geen typische onderaan mijn reis bucketlist voorschotelen. Dat landen waar extreme armoede heerst, een oorlog gaande is of het erg gevaarlijk is om te reizen spreekt voor veel mensen denk ik voor zich. Al verschillen soms de meningen hierover.

In deze onderaan mijn reis bucketlist blog, #5 landen welke ik niet wil bezoeken.

#5 Aruba
Een populaire vakantiebestemming voor veel mensen, waaronder veel Nederlanders, is Aruba. Een tropisch eiland in het Caribisch gebied waar je heerlijk in de zon op een wit zandstrand kan gaan relaxen. Je zou je bijna gaan afvragen wie hier niet heen wilt. Nou, ik dus. De eilanden in het gebied trekken mij wel. Zo hebben mijn moeder en broertje jaren op Curaçao gewoond en is dat zo’n beetje mijn tweede thuisland geworden. Bonaire ben ik nog niet eerder geweest, maar mocht ik mijn duikbrevet een keer gaan halen, dan moet dat de plek worden om dat te gaan realiseren.

Aruba daarentegen trekt mij totaal niet. Curaçao en Bonaire hebben iets wat je specifiek naar één van deze eilanden trekt. Aruba heeft dat voor mijn gevoel niet. Als je dan toch die kant op vliegt, dan zou ik steeds opnieuw Aruba overslaan en liever kiezen voor één van de twee eerder genoemde eilanden. Tel daar nog het veramerikaanste in Aruba bij op en ik haak af.

#4 Colombia
In Zuid-Amerika ben ik erg benieuwd naar onder andere Chili, Peru en Bolivia, maar Colombia trekt mij helemaal niet. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niemand ken die er ooit is geweest. Het kan dus goed zijn dat ik te veel vooroordelen heb, maar beelden en berichten die ik wel heb gezien zijn eigenlijk altijd negatief.

Meestal gaat het over drugssmokkel, onveiligheid, corruptie en dat soort zaken. Misschien is het wel een heel mooi land, maar bovenstaande houdt mij voorlopig wel tegen om die kant op te gaan.

#3 Groenland
Een aantal keer ben ik op wintersport gegaan naar Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. Ik ben er weer mee gestopt vanwege de kou! Dat zegt denk ik wel genoeg over dat ik niet zo’n liefhebber van koude landen ben. Ik ben wel benieuwd naar IJsland en ik zou voor Rovaniemi ook wel een uitzondering willen maken, maar dan heb je het ook wel gehad.

Groenland heeft niet iets bijzonders wat mij trekt en de extreme kou zorgt alleen maar voor minder interesse in dit land. Brrr…

#2 India
Behalve in Thailand ben ik nog nergens in Azië geweest, maar ik ben wel benieuwd naar veel landen in dit continent. India valt daar wel buiten de boot. De slechte hygiëne houdt mij tegen, maar ook de vele verhalen waar Indische mannen je continue aanstaren en zelfs aan je zitten. Dat is nou niet echt wat je noemt, lekker vakantie vieren.

Dat ik hierdoor de Tashmahal moet missen neem ik dan maar voor lief.

#1 Noord-Korea
Een land dat officieel Democratische Volksrepubliek Korea heet en één en al dictatuur ademt kan ik toch niet serieus nemen. Daarbij opgeteld de slechte naam op het gebied van mensenrechten, vrijheid van meningsuiting en vrijheid in religie zorgen ervoor dat Noord-Korea onderaan mijn reis bucketlist staat.

Ik denk dat velen het in ieder geval eens zijn met mijn nummer #1. Maar toch ben ik benieuwd wat onderaan jouw bucketlist staat en of je misschien landen uit mijn lijstje juist wel hebt bezocht. Laat het even weten in een reactie =)

Benieuwd naar mijn nieuwe onderaan mijn bucketlist? Lees hier de editie 2016.

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

3 Comments

 1. Denise schreef:

  India is toch wel een land waar ik graag naartoe zou willen gaan en daardoor hoog op mijn lijst staat. Haha. Daarnaast vind ik winterse landen erg mooi en zou ik daar juist wel graag naartoe willen.

  Landen die mij totaal niet trekken zijn eigenlijk heel veel delen van Amerika (zowel Noord- als Zuid-Amerika), Zuid Azië (maar juist wel naar India en Sri Lanka), Rusland en natuurlijk de gebieden waar veel oorlogen zijn…

  Wat hebben Curaçao en Bonaire juist wel wat Aruba niet heeft?

  • Shamira schreef:

   India is ook echt een land voor beide bucketlisten valt mij op. Waar het land bij de een bovenaan staat, staat het land bij een ander juist weer onderaan. Wel grappig die grote verschillen! Zuid Azië trekt mij ook niet, maar zowel Noord- als Zuid Amerika (voornamelijk zuid) dan weer wel. Ik ben dan vooral benieuwd naar Chili en Peru.

   Bonaire schijnt een klein paradijsje te zijn voor duikliefhebbers. Dus als je in dat gebied wilt gaan duiken, dan kun je het beste kiezen voor Bonaire in plaats van de andere twee eilanden. Curaçao is (gelukkig) niet zo Amerikaans als Aruba en heeft veel meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Je kan ook veel cultuur opsnuiven, mooie natuur zien en veel activiteiten ondernemen. Dat schijnt op Aruba allemaal net wat minder te zijn. Ook de stad Willemstad die is opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst is ook zeker een groot plus punt van dit eiland.

   Bovenstaande dus waarbij vooral het Amerikaanse mij niet trekt van het eiland Aruba. Ik hou er niet zo van en juist wel dat echte Antilliaanse en dat vind je genoeg op Curaçao.

 2. Grappig dat ik bij heel veel bloggers India en Noord-Korea voorbij zie komen! Noord-Korea lijkt me juist super gaaf, totaal anders. Dat is wat me trekt, maar niet voor een maand ofzo. Gewoon even spieken ;) India snap ik wel.. Ook ik zag India totaal niet zitten, maat ik kan je vertellen dat het zuiden (Kerala) echt prima te doen is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *