Wanneer de meeste kans op het noorderlicht
Tips om het noorderlicht te spotten
23 december 2016
Reisdagboek december 2016
#3 Reisdagboek december 2016
3 januari 2017

Onderaan mijn reis bucketlist 2016

Onderaan bucketlist 2016

Eerder schreef ik al een blog met bestemmingen die bovenaan mijn reis bucketlist staan. Maar zoals er landen zijn die ik graag nog eens wil bezoeken, zijn er ook landen die mij helemaal niet zo aanspreken.

In 2015 deelde ik al een onderaan mijn bucketlist.

Deze zag er toen zo uit:

5. Aruba
4. Colombia
3. Groenland
2. India
1. Noord-Korea

Mijn onderaan mijn bucketlist editie 2016

Nog geen van de landen heb ik kunnen afstrepen, maar er is in de editie van 2016 wel degelijk wat veranderd in de lijst. Niet veel, maar eentje mogen we toch wel als een verassing beschouwen. Ook nu deel ik een persoonlijk lijstje en geen voor de hand liggende lijst. Landen waar oorlog gaande is, extreme armoede heerst of het erg gevaarlijk is om te reizen spreken denk ik voor zich dat deze onderaan mijn bucketlist staan.

#5 Aruba
Op de laatste plek staat nog steeds Aruba. Aruba is een populaire vakantiebestemming voor velen, waaronder voor veel Nederlanders. Dit tropische Caribische eiland vormt samen met Bonaire en Curaçao de ABC eilanden.

Curaçao is bij mij favoriet. Mijn moeder en broertje hebben er een aantal jaar gewoond waardoor het iedere keer weer als een tweede thuis voelt wanneer ik vanaf vliegveld Hato naar buiten loop. Bonaire ben ik nog niet geweest, maar het eiland wordt beschouwd als één van de mooiere duikplekken in de wereld.

Curaçao kent behalve veel mooie stranden ook veel natuur, cultuur, activiteiten en heeft natuurlijk Willemstad om te bezoeken. Bonaire is een duikersparadijs en Aruba heeft… Ik weet het niet. Het schijnt er vooral heel Amerikaans te zijn, waardoor het zijn Caribische charme heeft verloren.

Reden genoeg voor mij om tijdens een vliegreis die kant op altijd uit te wijken naar de twee andere eilanden.

#4 Brazilië
Een nieuwe in de lijst is Brazilië. Ondanks Zuid-Amerika voorlopig nog niet op de planning staat, ben ik wel erg nieuwsgierig naar dit vooral Spaanstalige continent. Chili, Bolivia en Peru zijn bijvoorbeeld landen die ik graag nog eens wil bezoeken. Mocht ik ooit die kant op gaan om meerdere maanden door Zuid-Amerika te reizen, dan is Brazilië op dit moment een land dat ik absoluut zou overslaan.

Ik heb er niks mee (sorry). Peru heeft de Machu Picchu, Bolivia de zoutvlakte, Chili de Atacama woestijn en de indrukwekkende Iguaçu watervallen kan ik ook aan de Argentijnse kant bekijken. Verder krijg ik bij Brazilië ook een onveilig gevoel. Misschien onterecht en misschien heeft Brazilië juist heel veel te bieden, maar daarvoor moeten liefhebbers mij eerst maar even overtuigen in een reactie ;=) Want ik zie het niet…

#3 Groenland
Ik heb niet zoveel met kou, maar landen zoals IJsland en het noorden van Zweden (in de zomer al eens geweest), Finland en Noorwegen hebben in mijn ogen dan wel weer wat. Het kan er behoorlijk koud worden in de winter, maar het winterse weer levert ook prachtige plaatjes op. Zo mooi, dat ik misschien toch ooit een kijkje ga nemen in winter wonderland.

Groenland heeft wat mij betreft echter niets bijzonders waardoor ik voor winter wonderland zou moeten uitwijken naar dit land. IJsland en het noorden van Scandinavië lijken meer dan prima te voldoen.

#2 Noord-Korea
Nog steeds in de lijst, maar toch een plekje naar boven geschoven. Een land dat officieel Democratische Volksrepubliek Korea heet en één en al dictatuur ademt neem ik niet serieus. Tel daar de slechte naam op het gebied van mensenrechten, vrijheid van meningsuiting en vrijheid van religie bij op en het land eindigt ergens onderaan mijn bucketlist.

Toch omdat het land zo afgesloten is van de buitenwereld wekt het ook nieuwsgierigheid. Vandaar toch een plekje winst voor Noord-Korea.

#1 India
Na ons bezoek aan Thailand staan er nog een aantal Aziatische landen op mijn lijstje. India daarentegen trekt mij totaal niet. De slechte hygiëne is al genoeg voor mij om niet te gaan, maar ook de verhalen over Indische mannen die je continu aanstaren en zelfs aan je zitten is niet bepaald iets waar ik naar uit kijk.

Dat ik hierdoor de Tashmahal moet missen neem ik dan maar voor lief.

En Colombia dan?
Ook die heb ik net als de rest nog niet kunnen afstrepen. Net als bij Brazilië kreeg ik een onveilig gevoel bij Colombia, vooral vanwege het drugsverleden. Na veel blogs lezen, waaronder die van Sabine die in Colombia woont, ben ik heel anders over het land gaan denken. Sterker nog, het land heeft zelfs een plekje weten te veroveren op de bovenaan mijn reis bucketlist van 2016!

Kan jij je vinden in mijn lijst en welk land staat bij jou onderaan je bucketlist?

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

3 Comments

  1. Rachel Kromdijk schreef:

    Wat een prachtige landen heb je op het oog.. ik ben erg benieuwd!

  2. Marcella schreef:

    Ik ben ook steeds meer nieuwsgierig naar Colombia. Ik vind de natuur supermooi, en de steden zien er intrigerend uit. Wie weet reis ik wel eens door dit bijzondere land!

  3. Leuk zo’n lijstje! Ik vind het lastig om te bedenken wat nu echt onder aan mijn bucketlist staat… Ja, de oorlogsgebieden etc. natuurlijk, maar India lijkt me aan de ene kant heel gaaf en aan de andere kant vreselijk. Ik denk dat Australië bij mij onderaan staat, samen met Japan, die landen trekken mij beide gewoon niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *