NIEUWS: tijd voor reizen, zelfontwikkeling & inspirerende verhalen

Royal Flying Doctors Service
Vlieg mee met de dokters van Australië
18 juli 2017
Zeewierteeltplantage Bali
Klein Bali: Nusa Lembongan & Nusa Ceningan
24 juli 2017

NIEUWS: tijd voor reizen, zelfontwikkeling & inspirerende verhalen

Voor sommige lezers is het nieuw, anderen wisten het al of zagen me al op deze manier. Om nóg meer van mijn vrijheid te genieten en meer uit mijn passies te halen kies ik definitief voor een leven als digital nomad.

Met een tikkeltje eigenzinnigheid en een drang naar vrijheid koos ik ruim vijf jaar geleden al voor het ondernemerschap. Lange tijd verdiende ik mijn geld met technische hoogstandjes in de wereld van het website bouwen. Mijn passie ligt echter bij schrijven en daardoor liet ik de technische werkzaamheden achter me, volgde ik wat cursussen en kroop in de digitale pen om teksten te schrijven.

Pas later mocht ik ontdekken hoeveel vrijheid mijn nieuwe beroep daadwerkelijk heeft. Voor mijn beroep heb ik letterlijk alleen een laptop en internetverbinding nodig. Ik kon dus niet alleen mijn eigen tijd indelen, maar ook nog eens werken waar ik maar wilde. De droom om te reizen bloeide weer op na het een tijdje in de kast geschoven te hebben. Ik maak gebruik van mijn vrije positie en besef mij steeds meer hoe fijn dat is. Die nieuwe auto voor de deur kan me gestolen worden, een kast vol kleding geeft alleen maar keuzestress en een kinderwens heb ik niet. Het verrijken van mijn leven zit duidelijk in andere dingen.

Tijdens onze wereldreis besefte ik me dat maar al te goed. Zelfs mijn nuchtere vriend kon na vier maanden reizen niet ontkennen dat deze lang tijd in vrijheid doorbrengen zonder invloed van thuis, onze omgeving, de media en de maatschappij een hoop nieuwe inzichten geeft. De wereldreis doet ons dan ook goed. Naast alle plekken waar een reizigershart sneller van gaat kloppen, is er ook veel tijd om nieuwe indrukken op te doen en na te denken over hoe het leven na de wereldreis thuis weer verder gaat. De eerdergenoemde invloeden zijn minimaal aanwezig, wat er onbewust voor heeft gezorgd dat we de meest vrije mindset hebben die je maar kan wensen. Ondertussen lopen we over van de inspiratie en nieuwe ideeën.

Mijn nieuwe leven als digital nomad: de plannen
Schrijven en reizen is waar ik blij van word en ik doe dan ook niets liever dan deze twee passies combineren. Als ondernemer schrijf ik al langer voor anderen, maar zelf content creëren voor mijn blog Kompas 24 is stiekem nog veel leuker. Daarom ga ik definitief verder als digital nomad en kies ik voor beide. Ergens was ik dus al een beetje een digital nomad, maar mijn ambities zijn groot. Daar wil ik meer mee doen en proberen het maximale eruit te halen.

Meer reizen
Ik heb een fijne thuisbasis in Nederland en gelukkig bestaat mijn leven uit meer dan alleen reizen. Maar dat reizen een van mijn favoriete bezigheden is moge duidelijk zijn. Ik wil dan ook graag meer uit mijn vrijheid als digital nomad halen en meer van de wereld zien. Dan heb ik het niet alleen over het bewonderen van mooi natuurschoon, maar ook de lokale cultuur en geschiedenis heeft mijn interesse en die wil ik niet alleen ervaren door het maken van een mooie reis.

Het volgen van een taalcursus en het tijdelijk wonen en werken in het buitenland zijn voorbeelden die op mijn lijstje staan. Ook is mijn interesse gewekt voor fotografie en video, en wil ik verhalen vertellen door middel van fotografie projecten en hopelijk zelfs kleine documentaires.

Wellicht wat ambitieus, maarja that’s me =)

Landen en plaatsen die ik graag nog wil afvinken zijn o.a.: Berlijn, Nepal, Zuid-Afrika, Japan, Chili & Patagonië, Colombia, Noorwegen, Israël, Namibië, West-Canada, Iran, Slovenië, Schotland & Ierland.

Een eigen boek schrijven
Als schrijver moet een boek uitbrengen voelen als erkenning voor je werk. Ik heb echter geen ambitie om romans, thrillers of soortgelijke boeken te schrijven, maar een eigen boek uitbrengen zou wel erg gaaf zijn. Over mijn leven maken anderen nog weleens de bekende opmerking “Je zou er een boek over kunnen schrijven” en dat heeft me tijdens de wereldreis aan het denken gezet.

De spreekwoordelijke rugzak is bij mij al aardig gevuld en nu met een wereldreis verder kan ik toch wel zeggen dat ik voor mijn leeftijd een hoop levenservaring rijker ben. Schrijven werkt best therapeutisch en daarom wil ik mijn verhaal op papier gaan zetten.

Ik ga gewoon beginnen met schrijven en wie weet kan mijn verhaal ook herkenning, begrip en inspiratie voor anderen brengen door het publiekelijk uit te brengen. Ik moet maar zien wat ervan komt, maar andersom heb ik ook veel gehad aan verhalen van anderen die in hetzelfde schuitje zitten of hebben gezeten. Zo verloor ik mijn moeder onverwachts op veel te jonge leeftijd en vond ik herkenning en begrip in het boek ‘Leven zonder ouders’, om een belangrijk voorbeeld te noemen.

Eerst maar eens schrijven en dat doe ik in de eerste plaats voor mezelf, maar ik sta er zeker voor open om het eventueel ook uit te brengen. Wie weet…

Mijn blog verder uitbreiden
Eigen content creëren is toch wel het leukste wat er is. Mijn passie voor reizen, schrijven en fotografie kan ik combineren en ook nog eens in eigen beheer publiceren. Dat geeft me veel voldoening. Bij thuiskomst ga ik dan ook zeker mijn blog onder de loep nemen om verder uit te breiden.

Met uitbreiden bedoel ik persoonlijk uitbreiden. Voor mij geen gastbloggers of grootschalige online reismagazines. Daarom wil ik mijn blog langzaam maar zeker omscholen tot storytelling platform met reisverhalen, fotografie projecten en misschien de documentaires waar ik het eerder over had. Ik wil geen blog vol met ‘wat te doen in’ lijstjes. Hoewel ik ze zelf graag lees voor goede tips, gaat mijn hart uit naar een andere vorm van schrijven. Ik wil in een verhaal duiken en daarover vertellen. Daar komt een stukje serieuze journalistiek bij kijken en dat vraagt om een andere vorm van schrijven, iets waar ik heel graag mee aan de slag wil. Daarom ga ik mijn schrijfervaring als freelancer en blogger uitbreiden met cursussen op het gebied van Nederlands, journalistiek en fotografie. Een professionele stap zetten betekent immers ook investeren en jezelf ontwikkelen.

Naast het persoonlijk uitbreiden van mijn blog wil ik ook een internationale stap zetten, al klinkt dat groter dan mijn bedoeling is. Ik heb iets met vreemde talen en na lang uitstellen ga ik er bij thuiskomst eindelijk iets mee doen. Zo staat Spaans hoog op de lijst, maar ik heb ook plannen om mijn blog naast het Nederlands ook in het Engels aan te bieden.

Met mijn nieuwe plannen verdwijnen overigens niet alle ‘gewone’ blogs. Ik wil jullie immers blijven voorzien van de nodige ervaringen en tips. Bij thuiskomst ga ik langzaam maar zeker wel wat veranderingen doorvoeren om jullie hopelijk een portie inspirerende reisverhalen voor te schotelen.

Wat vind jij van mijn plannen? =)

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

1 Comment

  1. Denise schreef:

    Het plan van een boek schrijven vind ik erg interessant klinken en ben er erg benieuwd naar! Daarnaast hoop ik dat je veel plezier hebt met de andere plannen voor je blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *