Shete Boka park, Curaçao
Shete boka park – Curacao
25 november 2015
Utrechtse woorden en gezegden
Utrechtse woorden en gezegden
12 december 2015

Reis bucketlist 2015

Voorbereidingstips voor elke reis

Iedereen heeft wel een lijstje op papier of denkbeeldig in zijn hoofd met de dingen die je in je leven nog wilt doen. Als reisliefhebber heb je natuurlijk een aparte reis bucketlist met jouw ultieme reisbestemmingen- en activiteiten. Ook ik heb er eentje en deel die graag met jullie middels mijn recente top 10 (2015).

Eens kijken na een jaar of ik al wat weg heb kunnen strepen en wat er misschien allemaal is bijgekomen!

#10 Wildkamperen en hiken in Lapland
Iets wat ik normaal gesproken nooit zou doen, maar toch ga ik het doen! Aankomende zomer ga ik met mijn vriend een deel van de Kungsleden trail in Lapland hiken. Backpack op onze rug, wandelschoenen aan, tent mee en eens het echte avontuur aangaan!

Misschien is het helemaal niks, misschien is het fantastisch, maar ik wil zoiets toch in ieder geval één keertje gedaan hebben.

#9 Walvissen spotten in Canada, Zuid-Afrika, IJsland of de Azoren
Walvissen zijn voor mij een beetje onwerkelijk. Zo immens groot en bijzonder, dat zie je normaal gesproken alleen op zenders zoals National Geographic.

De genoemde locaties hebben allemaal bekende walvisspot plekken. Alle lijken ze mij mooi om heen te gaan, dus welke locatie het ook wordt, deze bijzondere dieren in real live bewonderen is er eentje voor op mijn reis bucketlist.

#8 Camper huren en de westkust van Amerika afgaan.
In Amerika is alles groot en de westkust kent veel natuurschoon. Hoe cool is het dan om een dikke camper te huren en je huis mee te nemen onderweg om de westkust af te gaan. Je kan gaan en staan waar je wilt, ergens langer blijven als het bevalt of verder rijden als er minder te doen/zien is.

#7 Voetbalwedstrijd van Liverpool FC en You’ll never walk alone meezingen.
Ik hou van voetbal. Kijken althans. En als voetballiefhebber is er één club die naar mijn mening de beste supporters en de beste sfeer hebben, namelijk Liverpool FC.

Qua sfeer en support volgens mij niets mooier dan een heel stadion dat rood kleurt, opstaat, sjaaltjes omhoog houdt en samen You’ll never walk alone zingt. Een sfeerimpressie? Kijk dit filmpje maar eens :)

#6 Alles wat met winter te maken heeft in Rovaniemi
Als koukleum haat ik kou en sneeuw (alhoewel ik liever sneeuw dan regen heb). Mij zal je dus niet zo snel zien kiezen voor koude landen waar de temperatuur flink onder 0 daalt. Voor één plek en dan ook eenmalig wil ik een uitzondering maken, namelijk Rovaniemi in Finland.

Eenmalig zou ik hier wel een midweek willen verblijven om even alles wat met winter te maken heeft te zien en te doen. Echte winter, dus een dikke pak sneeuw, sneeuwscooter tocht, huskytocht, het noorderlicht aanschouwen, rendieren tocht etc. om daarna lekker in een Finse sauna op te warmen. En ook al heb ik helemaal niks met kerst, de thuisbasis van de kerstman moet je dan eigenlijk ook wel in de kerstperiode bezoeken. Eenmalig hoor, daarna nooit meer extreme kou!

#5 Trans Mongolië Express
Dit is eigenlijk een reis bucketlist puntje van van mijn vriend, maar ook ik ben om. Het comfort niveau lijkt mij wat minder, maar de reis op zich is al een hele beleving. We willen een keer de trein route nemen van Moskou door Mongolië helemaal richting Beijing in China.

Een van de langste treinreis ter wereld waarbij je meerdere landen doorkruist en je allemaal verschillende landschappen voorbij ziet komen. Gewoon om eens de reis ergens naartoe als dé reis te beschouwen en te ervaren.

#4 Duikbrevet halen en duiken op mooie plekken
Duiken lijkt mij mooi om een wereld te ontdekken die we eigenlijk helemaal niet zo goed kennen. En dat terwijl de onderwaterwereld alleen op beelden al zo mooi is om te zien. Ik zou in het buitenland wel mijn duikbrevet willen halen en willen duiken op diverse mooie plekken. Australië en Bonaire bijvoorbeeld, maar ik wil ook wel eens in open zee duiken met dolfijnen.

Ik heb op Curaçao al eens met dolfijnen mogen zwemmen (een eerder bucketlist puntje mogen wegstrepen), maar samen met ze duiken in hun eigen omgeving lijkt mij toch een nog veel mooiere ervaring.

#3 Backpacken voor een paar maanden in Australië
Australië. Ik ben er nog nooit geweest, maar het trekt mij wel heel erg. Zeker om daar te gaan backpacken en om de grote diversiteit aan mooie landschappen te ontdekken. Australië ligt alleen niet om de hoek helaas en daarom ga ik liever niet voor ‘slechts’ enkele weken. Vanwege de lange reis en de grootte van het land, ga ik liever voor een paar maanden.

#2 Roadtrippen door Europa in een oud Volkswagen busje
Deze was eigenlijk favoriet, maar als ik mocht kiezen dan komt deze toch net ietsepietsie te kort op mijn nummer 1.

Ik ben gek van oude Volkswagen busjes en wil er dan ook graag eentje in bezit hebben. Het liefst een T2 camper en dan een echte opknapper. Om deze na aankoop op te knappen en opnieuw in te delen en klaar te stomen voor een lange roadtrip door heel Europa!

#1 Een wereldreis zonder einddatum
Dan mijn nummer 1 die het maar nét wint van mijn nummer 2 is toch wel een wereldreis maken en dan eentje zonder einddatum. Dus niet een jaar zoals velen doen, maar gewoon de wereld kunnen zien, ontdekken en ervaren zonder daarbij ook maar enig vorm van tijdsdruk te hebben.

Huis opzeggen, inboedel verkopen, backpack op de rug en gaan. Een thuis om altijd weer veilig terug te keren is fijn, maar gewoon een keer gaan en maar zien hoelang we wegblijven, waar we heen gaan etc. Gaaf!

Benieuwd naar mijn nieuwe bucketlist en of ik iets van deze uit 2015 heb kunnen afvinken? Lees het hier

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

6 Comments

 1. Denise schreef:

  Wat ik toch heel graag zou willen zien is de rijsvelden in Indonesië. Daarnaast zou ik ook graag een keer naar Australië willen en wilde kangeroes zien. Landen als Ierland, Zuid Afrika, Florida, India en Sri Lanka staan ook hoog op mijn lijst. Wat je opnoemt, backpacken in Australië of roadtrip door Europa lijkt mij ook super tof.

  • Shamira schreef:

   Mooi lijstje ook! Al plannen om iets van je lijstje af te kunnen strepen? Ierland lijkt mij inderdaad ook heel mooi. Als het hiken van de Kungsleden in Lapland aankomende zomer bevalt, willen we ook eens de Dingle Way in Ierland gaan hiken!

 2. Sabine schreef:

  Supertoffe lijst! Krijg er helemaal zin van om weg te gaan haha. Walvissen spotten heb ik ook op de Azoren gedaan, echt geweldig!! Maar eigenlijk waar het nóg mooier was, was op de Lofoten (eilandengroep in het noorden van Noorwegen). Gebeurt bijna nooit, maar precies toen wij er waren was er een hele groep orka´s inclusief kleintjes! Echt geweldig!!

  • Shamira schreef:

   Wauw, gaaf zeg! In maart ga ik misschien richting Zuid-Afrika, maar dan is het helaas niet de goede periode om walvissen te spotten. Volgend jaar willen mijn vriend en ik misschien de westkust van Canada en Amerika afgaan en Canada is ook de ideale plek voor het spotten van walvissen en orka’s, dus wellicht dat daar het juiste moment voor ons is!

 3. In een aantal punten kan ik me totaal vinden, enkele andere dienen wat bijgeschaafd te worden. Dat oude Volkswagen busje ruil ik liever in voor een Trabant :) en de wedstrijd Liverpool sla ik wel over voor een wedstrijd Dynamo Dresden (check!).

  Dat duiken is absoluut vet. Heb mijn brevet in Curacao gehaald, maar sinds ik van het eiland af ben, heb ik nooit meer gedoken. Zonde, want het is zo mooi. Heb je de kans, zeker doen.

  Op mijn lijstje staan de ‘Stan’ landen. Turkmenistan, Tadzjikistan, Kazachstan, Pakistan, Kirgizstan. Ik zou graag de wilde tijgers willen zien in India en jaguars spotten in Bolivia (oktober!). Patagonië, Galapagos en enkele eilandjes bezoeken in de stille Oceaan. Ach… ik heb nog zoveel wensen :)

  • Shamira schreef:

   Ik moest het even Googlen, maar een Trabant ziet er ook heel leuk uit :) Verder mooi lijstje ook en bijzonder dat juist de ‘Stand’ landen op je bucketlist staan. Ik ben benieuwd wat je zo trekt aan die landen? :) Overigens ook al wat kunnen afstrepen van een eerder lijstje? ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *