Backpack route 2 weken Thailand | Trein Ayutthaya
Thailand als eerste backpack ervaring
18 mei 2018
Lake Tekapo
Lake Tekapo: als dag & nacht
8 juni 2018

Mei 2018: Zonnig NL | Cyprus | Werkrichting

De terugblikken zijn weer terug van weg geweest. Waar ben ik mee bezig, welke reizen staan op de planning en wie is het gezicht achter Wander Rebel eigenlijk? Met dit keer de maand mei. 

Vandaag blik ik terug op de maand mei. Een maand die in het teken stond van zonnig Nederland, onze vakantie naar Cyprus en weer nieuwe gemaakte stappen binnen mijn werk.

Zonnig Nederland
Vanaf mijn bureau annex keukentafel kijk ik naar een deprimerend begin van de maand. Het is mei. Voorjaar. Maar het is wat frisjes buiten en het regent. Wisselvallig noemen ze dat hier, maar volgens mij is dat gewoon een ander woord voor ouderwets hondenweer. Gelukkig klaarde de boel op. Met zomerse temperaturen en heel veel zon! Ik ben echt een zomerkind. Zodra de temperatuur oploopt tot T-shirt gehalte en de zon begint te schijnen fleur ik helemaal op. Als een beer die uit zijn winterslaap komt en het leven weer tegemoet gaat.

Dat deed ik ook, want ik word enorm energiek van een goede lente. Op werkdagen ruilde ik mijn laptop ’s middags dan ook in voor de fiets om richting het Maximapark te gaan. Even eruit. Wat beweging. Zonnetje op mijn bol. Natuur. Genieten. Ook de camera pakte ik steeds vaker mee waarbij ik maar weer eens ontdekte hoe leuk ik het vak fotografie eigenlijk vind.

Maximapark

Verder gingen we nog even touren met onze oldtimer (Volvo 66) die later wordt verkocht, klusten we verder aan onze zelfbouw camper, aten we mijn favoriete sushi, zaten we op het terras, in de tuin etc. etc. Kortom: volop buiten en onderweg. I like!

Cyprus
Halverwege de maand vlogen we vroeg in de ochtend richting het warme en zonovergoten Cyprus. Een speurtochtje vooraf op het wereldwijde web leverde niet denderend veel informatie op. De hoogtepunten schreven we daarom op om vervolgens de rest ter plekke uit te zoeken. Voor mij een kans om eens ‘leeg’ ergens heen te gaan en anderen na afloop te informeren over mijn bevindingen via mijn blog ;-)

Want Cyprus mag best een verassend eiland genoemd worden. Sowieso omdat het een van de meest zon zekere bestemmingen van Europa is en de stroom Nederlandse toeristen uitblijft. Onontdekt is het zeker niet, maar wie verder kijkt dan de toeristische trekpleisters komt al snel in een traditioneel Cypriotisch dorp of een stuk leeg Troodosgebergte terecht. Cyprus heeft dan ook genoeg te bieden voor een gevarieerde vakantie. Het land ligt vol archeologische opgravingen uit de klassieke oudheid, maar kent ook genoeg eeuwenoude kloosters, schattige traditionele dorpjes, een verdeelde hoofdstad en mooie stranden.

In mei naar Cyrpus

Ik heb me dan ook aardig vermaakt met zomers weer, terrasjes, cultuur en geschiedenis, maar daar vertel ik jullie later meer over :-)

Werk
Gaandeweg weet ik steeds beter welke richting ik op wil. Waar ik voldoening uit haal en waaruit juist niet. In Cyprus heb ik weer een stap gezet door het realiseren van websites definitief uit mijn freelance aanbod te schrappen. Ik help alleen mijn vaste klanten nog, maar ik vind het vak te technisch met vaak een hoop gedoe. Ik word er niet blij van. En hoewel het moeilijk is om nee te zeggen, heb ik voor het eerst nieuwe aanvragen vriendelijk afgewezen.

Stiekem voelt het wel goed. Het geeft me weer ruimte om bezig te gaan met de werkzaamheden die ik wel leuk vind en waar ik verder in wil groeien. Content creëren is een blijvertje. Fijne teksten tikken, mooie plaatjes schieten en toffe video’s maken, al zijn die laatste twee nog volop in ontwikkeling.

Langzaam maar zeker vind ik mijn weg wel. Zo leer ik meer over fotobewerking en probeer ik een beetje de stijl te vinden die bij me past. Ik denk het redelijk gevonden te hebben en zie voorzichtig al wat meer eenheid in mijn foto’s zoals op Instagram. Ook met video ben ik de eerste stapjes aan het zetten door in Cyprus voor het eerst met de gimbal op pad te gaan. Ik ben benieuwd of ik er wat moois van kan maken, maar eerst het beeldmateriaal maar eens uitzoeken en kijken of ik genoeg heb. Wordt vervolgd!

Samenwerken?
Overigens sta ik open voor interessante (digital nomad) samenwerkingen met andere freelancers. Dus realiseer jij wel met liefde WordPress websites en kun je wellicht mij weer voor iets anders gebruiken? Stuur dan gerust een berichtje om te kijken of we wat voor elkaar kunnen betekenen :-)

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *