Juli: voortgang camper, terugblik blog en mijn favorieten

Klimaatverandering is het probleem van anderen
Klimaatverandering is het probleem van anderen
20 juli 2018
Hoe diervriendelijk is een olifantenopvang?
Hoe diervriendelijk is een olifantenopvang?
3 augustus 2018

Juli: voortgang camper, terugblik blog en mijn favorieten

Volvo 66 oldtimer daf

Het is alweer de maand waarin de zomer in volle gang is en wat was het heerlijk weer! Soms is het iets té warm, maar tijdens dit soort periodes is het totaal geen straf om even niet op reis te zijn. Ik ben wel bezig geweest met het maken van nieuwe reisplannen en zoals de afgelopen maanden gebruikelijk is heb ik ook weer volop geklust aan de camper. Tijd voor een terugblik!

Juli in het kort
–  Op Netflix keek ik het derde seizoen van The Bridge en wat was het weer spannend. Zeker een van mijn favoriete series! Niet veel later zag ik met toeval dat de NPO begonnen was met het uitzenden van seizoen vier, dus inmiddels zijn we weer volop aan het kijken!

– Nog een paar keer touren met het heerlijke weer in juli, maar later werd dan toch de Volvo 66 oldtimer verkocht. Niels en ik kunnen prima een auto delen en dat is beter voor onze portemonnee en voor het milieu.

Volvo 66 oldtimer daf

– Ik ging op bezoek bij de tattooshop voor een tekensessie waarbij mijn ideeën werden omgezet in een eigen Polynesisch ontwerp. Ik heb pas een afspraak staan in november (i.v.m. zon & reisplannen) en daarom nog wat tijd om erover na te denken, maar ik overweeg zeker om het te zetten. Het ontwerp is heel gaaf geworden!

– Een beetje dubbel was deze maand ook. Juli is de maand van mijn moeders verjaardag en tevens de maand waarin ze vier jaar geleden is overleden. Dat is verdrietig, maar Niels en ik proosten altijd even op mijn moeder en maken er het beste van. Dat is waarschijnlijk ook zoals ze het graag zou zien <3

Wander Rebel
Begin juli trapte ik af met een artikel over Polynesische tattoos waar ik heel veel research in had gestoken. Ik was dan ook opgelucht maar vooral ook trots toen het artikel dan eindelijk online verscheen. Ik combineerde het artikel met mijn allereerste winactie. Ik heb er lang op gewacht, maar wilde bewust iets dat bij mij past en uniek is. Andy van de tattooshop waar ik 11 jaar geleden voor het eerst kwam wilde wel een toffe samenwerking met mij opzetten waardoor ik een tattoo tegoedbon mocht weggeven van maar liefst €120!

Oorsprong en betekenis Polynesische tattoo

Verder schreef ik Help, ik ga kamperen over hoe je kamperen pas echt leuk en avontuurlijk kan maken en publiceerde ik een artikel over het klimaatprobleem dat veel mensen nog steeds bij anderen neerleggen in plaats van te kijken wat ze zelf kunnen doen. Interessant om daar eens in te duiken waarom dat zo is en hoe dat anders kan.

Werk
Ondanks de zomer was het deze maand best druk te noemen. Juni was rustig, maar begin deze maand konden een aantal projecten worden afgerond en kreeg ik groen licht voor een aantal nieuwe opdrachten. Het leuke is dat ik veel meer schrijfklussen krijg sinds ik definitief de technische kant van websites bouwen achter me heb gelaten! Ook de variatie in mijn werk is erg leuk. Van mijn eigen blog tot gastbloggen, van teksten (her)schrijven tot zoekmachine optimalisatie en van content beheer tot website onderhoud. Erg fijn! Jammer is dat er nog te veel schommelingen zijn waardoor de ene maand heel rustig kan zijn en de andere juist heel druk. Ik ben dus nog een beetje zoekende naar wat meer stabiliteit, maar hopelijk groei ik zo verder door en kan ik komend jaar op wat meer evenwicht rekenen.

Project camper
Na maanden hard werken komt het einde van project camper dan eindelijk een beetje in zicht. 5 juli werd de bestelbus bij de RDW goedgekeurd als camper en mochten we de dure wegenbelasting inruilen voor een speciaal en betaalbaar campertarief (jeej!). Daarna ging alles in stroomversnelling. Lange tijd zijn we vooral bezig geweest met het isoleren en de betimmering, maar dat eenmaal af begon alles ineens vorm te krijgen. Binnen een paar weken tijd ontstond er een bed, bank en keuken. Op het moment zijn we bezig met inrichten en praktische zaken zoals elektra, watertanks, zonnepanelen en afwerking. De maand augustus kunnen we dan ook nog goed gebruiken om alles af te ronden voor onze lange roadtrip daarna!

Reizen
In juli gingen we niet op reis en zoals het er nu uitziet hebben we de maand augustus ook nog wel nodig om alle details af te maken aan de camper. In september zouden we eigenlijk naar Noorwegen gaan, maar het weer kan dan zo onvoorspelbaar zijn dat het lonkte om andere plannen te maken. De hele maand oktober hebben we immers ook de tijd. Een globale route zijn we nu aan het uitwerken, dus verwacht binnenkort definitief nieuws over een lange roadtrip!

Favorieten & tips
Ik ben altijd op zoek naar interessante artikelen, video’s en werk van fotografen over onderwerpen zoals reizen, human interest en duurzaamheid. Deels voor plezier, maar deels ook om mezelf te blijven ontwikkelen. Ik deel jullie graag mijn favorieten, voorbeelden, inspiratiebronnen en opgemerkte projecten.

– Ik ben begonnen met het boek Reizen volgens Hannema. Niet per se mijn favoriete reisjournalist, maar in haar boeken wel een hele moedige en humoristische reiziger en schrijver. Haar eerste Miss yellow hair, hello! is vooralsnog mijn favoriet, maar met een iets andere insteek is ook dit boek tot nu toe een aanrader om te lezen.

– Daisy van All Day Every Daisy schreef een artikel over de gekke eetgewoontes in Azië. Sommige zijn inderdaad ietwat gek, maar een aantal gewoontes hebben ook wel wat. Zo delen ze graag samen en leggen ze geen mes op tafel omdat je geen wapens op tafel legt.

–  Een van mijn voorbeelden op het gebied van journalistiek is Jackson Harries. Bekend van zijn video’s op YouTube, maar na een periode van depressiviteit weer helemaal terug met een portie nieuwe interessante projecten op het gebied van klimaat, human interest en reizen. Neem zeker even een kijkje op zijn Instagram om zijn projecten te volgen.

– Deze filmmaker is doorgaans vooral bezig met het maken van video’s over auto’s, maar een tijdje terug kwam hij met een korte documentaire over de Mauritania Railway, een treinroute dwars door de Sahara. Heel mooi gemaakt! Bekijk ‘m hier.

Op naar augustus en hopelijk een voortgang van deze mooie zomer. Wat zijn jullie vakantieplannen?

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

2 Comments

 1. Denise schreef:

  Oh dat heb ik ook; de ene week erg druk en dan weer een week waarin weinig te doen is… Denk dat het gewoon bij het ondernemen wereldje hoort 🤔 Maar natuurlijk heb ik ook het liefst dat alles gewoon lekker doorloopt.

  Wij gaan op vakantie naar Dinslaken (vlakbij Oberhausen in Duitsland) op vakantie. Heb er zin in!

  Plaats je overigens ook nog een foto wanneer de camper helemaal compleet is? Inclusief matras en alles erop en eraan? Ben namelijk zo benieuwd hoe hij eruit ziet als het helemaal af is!!

  • Shamira schreef:

   Leuk! Goede vakantie gehad? :-) De camper is bijna af en klaar voor vertrek. Door drukte plaats ik nog niet zoveel foto’s, maar ik wil binnenkort een artikel plaatsen met een hele fotoreeks van het project zodat je het klusproces van begin tot eind kan zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *