Even tijd voor jezelf met de tag #TijdVoorMezelf

Wifi vliegvelden over de hele wereld
Wifi voor vliegvelden over de hele wereld
7 oktober 2016
Molen Zaanse Schans
Toerist in eigen land: Zaanse Schans
17 oktober 2016

Even tijd voor jezelf met de tag #TijdVoorMezelf

Tag thuisbezorgd.nl

#TijdvoorMezelf

Sinds 26 september is de bloggerscampagne #TijdvoorMezelf opgezet door Thuisbezorgd.nl. Speciaal voor alle bloggers die naast werk en bloggen wel wat extra uurtjes in een dag kunnen gebruiken. Als tweede in het rijtje ben ik getagd door Travellovers.nl om mee te doen met deze tag. De volgende die ik tag is Gabriëlle van GlobeGirl.

Of je ook mee kan doen? Yup.
Schrijf een artikel voor je blog rondom het thema tijd en tag vervolgens een andere blogger om ook mee te doen. Deel de link van je artikel nog even in een reactie op de pagina van Thuisbezorgd.nl en klaar is kees.

Wel opschieten, want de tijd tikt door! Tot 27 oktober aanstaande heb je de gelegenheid om mee te doen.

Valt er ook nog wat te winnen? Ja zeker.
De blogger met de mooiste, leukste of het meest inspirerende artikel wint een voucher ter waarde van 100 euro om te besteden op Thuisbezorgd.nl.

Nou ik weet het dan wel hoor (sushi, sushi, sushi)!

tijdvoormezelf-header

Vragen voor #TijdvoorMezelf

#1 Waar besteed je het liefst tijd aan?
Vriendlief en reizen, een combinatie van beide is ideaal ;=). Ik ben inmiddels al wat jaartjes samen en gelukkig met mijn vriend en je kan mij niet blijer maken dan dat ik samen met hem de wereld mag ontdekken.

#2 Aan welke minder leuke dingen ben je de meeste tijd kwijt?
Dat zijn toch wat onderdelen binnen mijn werk. Mijn werk is leuk en als freelancer geniet ik enorm van de vrijheid die het met zich meebrengt, maar niet alles is even leuk natuurlijk. Administratie is een minder leuk voorbeeld, maar ik ben ook veel tijd kwijt aan acquisitie. Tjah, het hoort er allemaal bij.

Ook het scoren van goedkope vliegtickets kost heel veel tijd. Dat is niet altijd even leuk, maar als ik een goedkoop ticket heb gevonden dan ben ik toch weer blij dat ik er wat extra tijd in heb gestoken.

#3 Als ik tijd voor mezelf maak, dan doe ik het liefst…
Ik spreek graag een avondje af met vriendinnen voor een drankje in de stad, maar ik kan ook genieten van een avondje alleen thuis. Dat is niet zo heel vaak, dus als het dan toch voorkomt dan start ik het liefst met een kleine bestelling sushi. Gewoon omdat een avondje alleen een heel goed excuus is voor sushi :=)

Verder vul ik mijn avond graag met series kijken op Netflix, bloggen of blogs lezen en het kijken van documentaires.

#4 Hoeveel tijd per dag spendeer je aan jezelf (mentaal & fysiek)?
Te weinig. Ik zou wel eens ontspannen een boek willen lezen of juist actiever willen sporten, maar ik heb de rust er niet voor om dat ook daadwerkelijk te doen. Die tijd gaat dan toch weer snel naar werk, bloggen of leuke dingen doen.

#5 Wat zou je doen als je één uur extra vrije tijd had op een dag?
Een slechte gewoonte is om dat uur dan toch weer aan bloggen of werk te besteden. Maar omdat de vraag bewust over vrije tijd gaat, kies ik denk ik toch voor sporten. Ik doe het te weinig en met een uur extra per dag zijn alle excuses overbodig. Zeven dagen in de week een uur sporten is dan weer wat veel, dus ik verdeel die tijd graag over sporten en het volgen van een leuke cursus zoals reisfotografie of het maken van documentaires.

#6 Wat zou je doen als het weekend vier dagen duurde?
Sowieso vaker een langer weekend reizen. Binnen Europa zijn er zoveel plekken die zich uitstekend lenen voor een paar dagen weg, dat die twee dagen extra weekend goed van pas komen om alles uit het weekend te halen of zelfs om steden te combineren.

Wanneer ik het niet aan reizen besteed, zou een combinatie van een actief en ontspannen weekend ideaal zijn. Bijvoorbeeld een dagje iets actiefs, een boek lezen, winkelen, een avondje uit en een dagje in joggingbroek de hele dag films en series kijken op de bank. Van alles wat, ideaal!

#7 Als je alle tijd van de wereld had, wat zou je dan doen?
Ik zou wel heel graag een oude brandweerwagen, leger ambulance of iets soortgelijks willen kopen en deze willen ombouwen tot een bewoonbare camper. Ik zie wel een uitdaging om zo’n kleine ruimte toch van alle gemakken te voorzien en zo een mini huis op wielen te realiseren.

Met vriendlief zou ik dan één grote wereld road trip willen maken. Onderweg zou ik natuurlijk veel willen zien en doen, maar productief zijn vind ik wel belangrijk. Als digital nomad is deze vorm van reizen en werken prima te combineren, maar ik zou ook graag lokale vrijwilligersprojecten willen helpen. Niet alleen door geld te geven, maar juist door zelf de handen uit de mouwen te steken.

#8 Als je terug zou gaan in het verleden naar een moment waarop je wilde dat je meer tijd had, welk moment zou dat zijn?
Eigenlijk geen idee. Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. En zo is dat ook wanneer je tijd te kort komt. Soms is dat even balen, maar terug gaan naar het verleden hebben we niet zo veel aan. Ik kijk liever vooruit :=)

#9 Jouw favoriete quote over tijd.
Deze van Mark Twain staat wel in mijn favorieten lijstje:
Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sail.”

#10 Wat is jouw ultieme tip om tijd te besparen?
Online inchecken en bagage drop off bakken op het vliegveld, templates voor het opstellen van facturen en offertes, een overzichtelijke Excel sheet voor je administratie, Carbon Copy Cloner voor het maken van een automatische back up van je computer en natuurlijk thuisbezorgd.nl als je geen zin hebt om te koken. Oh en lijstjes! Zonder lijstjes loopt bij mij alles door elkaar. Gelukkig vergeet ik niet zo snel dingen, maar lijstjes zijn echt ideaal om per aangelegenheid punten aan te pakken en af te kunnen strepen.

Als je tijd hebt om te reageren, waar besteed jij het liefst je tijd aan?

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *