Paragliden Queenstown Nieuw-Zeeland
Paragliden in Queenstown
19 januari 2018
Arabisch-Israëlisch conflict
Het gevecht om Jeruzalem
6 februari 2018

Een nieuwe naam!

Van naam veranderen is misschien een beetje tricky, maar soms heb je gewoon even iets nieuws nodig dat past bij de nieuwe ontwikkelingen en plannen die je voor ogen hebt. Kompas 24 vond ik niet verkeerd, maar het kon beter.

Zo vond ik de naam minder geschikt als overkoepelende naam voor mijn (toekomstige) werkzaamheden en heb ik toch een lichte voorkeur voor een naam die internationaal ook mee kan en lekker bekt. Niet dat ik grote internationale plannen heb, maar als reisblogger en digital nomad zou er zomaar iets op mijn pad kunnen komen en die optie hou ik graag open.

Wat brainstormsessies later is Wander Rebel de grote winnaar!

Wander Rebel

Rebel
Het rebelse heb ik altijd al een beetje gehad ;-) Niet dat ik een echte oproermaker ben, maar ik trek graag mijn eigen plan en denk en doe vaak dingen anders dan mijn omgeving doet. Zo koos ik tijdens het studeren voor een andere weg, ging ik al vroeg ondernemen, maakte een lange reis en ging duurzaam leven door o.a. veganistisch te eten.


Anderen begrijpen mijn keuzes niet altijd, vinden het risicovol of vinden me een softe hipster.

Tjah… Ik ben gewoon niet zo burgerlijk en pas daarom niet echt binnen het perfecte plaatje en de verwachtingscultuur binnen onze maatschappij. Dat is soms lastig, maar dat ‘rebelse’ zit er nu eenmaal in en dat levert me vooral leuke dingen in het leven op :-)

Wander
Wander heeft twee betekenissen. Enerzijds staat het voor rondreizen, want dat is iets waar ik als puber al warm voor liep en grootse plannen voor maakte. Vandaag de dag is het een van de dingen die ik het liefste doe. Niet alleen om de ‘cliché’ redenen, maar ook vanwege mijn interesse in aardwetenschappen (zoals vulkanen en klimaatverandering), locatie-onafhankelijk zijn en het begrijpen van mijn medemens en de wereld.

Anderzijds staat wander voor de dwalende rebel. Want uit dat burgerlijke plaatje stappen lijkt misschien stoer, maar het is ook een flinke zoektocht. Dat zal ook zo blijven en eigenlijk is dat wel prima.


Wander Rebel dus. Het wordt de naam van mijn reisblog, maar ook voor mijn werk als freelancer op het gebied van content creatie. Een overkoepelende naam dus voor wie ik ben, wat ik doe en mijn passie.

Voor 2018 heb ik veel plannen binnen mijn werk en voor deze website. Kom dus zeker geregeld even lezen en like gelijk ook even de Facebook pagina ;-)

Wat vind jij van de nieuwe naam?

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

2 Comments

  1. Yvonne schreef:

    Wat een leuke nieuwe naam. Ik vind ‘m heel toepasselijk en goed gevonden! Was het lastig om alles over te zetten?

    • Shamira schreef:

      Dankje! Bij het overzetten heb ik hulp gehad van mijn man die er gelukkig wat meer verstand van heeft :-) Als je weet wat je doet kost het vooral even wat tijd, maar echt moeilijk hoeft het niet te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *