Augustus 2018: drukte, camper “af” & bijna op roadtrip!

Wij gaan met de camper naar Zuidoost-Europa!
17 augustus 2018
Hoe duurzaam leven en reizen ook leuk kan zijn
7 september 2018

Augustus 2018: drukte, camper “af” & bijna op roadtrip!

Deze zomer bleven we thuis in Nederland. Wat betreft de vele dagen zon en hoge temperaturen was dat gelukkig totaal geen straf. Maar de maand augustus was ook erg druk. Eigenlijk té druk. We moesten de camper klaarstomen voor een lange roadtrip terwijl er ondertussen ook een berg werk op ons lag te wachten. We zijn er even helemaal klaar mee, maar nog heel even en dan kunnen we eindelijk genieten van een welverdiende vakantie!

Augustus in het kort
– Het mag dan zomer zijn, maar met mijn werk gaat het nu juist hartstikke goed. Vaste klanten blijven terugkomen en inmiddels heb ik meer schrijfopdrachten dan opdrachten voor websites in mijn mailbox. Zo mocht ik o.a. in augustus starten met een mooie grote schrijfklus binnen de reisbranche :-)

– Ik eet al een jaar bijna volledig veganistisch. Voor bijna alles heb ik inmiddels een alternatief gevonden, maar ik blijf nog een beetje zoekende op het gebied van beleg voor op brood of een cracker. Ik vind niet alles even lekker en zoek nog wat meer variatie. Afgelopen maand ontdekte ik echter de veganistische filet american van de Vegetarische Slager en probeerde van tofu een soort scrumbled egg te maken. Heerlijk is het! Dus ik kan weer twee heerlijke opties beleg toevoegen.

– Mijn idee voor een Polynesische tattoo heb ik laten varen. Ik twijfelde te veel en wil liever gaan voor een idee waar ik al langer mee rondloop en dat meer voor mij betekent. Het idee uitwerken laat ik doen door een artiest die goed is in de stijl die ik graag wil, maar blijkbaar is ze zo goed dat er pas eind februari plek is! Even wachten dus nog. Verder heb ik nog meer ideeën (stiekem ben ik gek op tattoos), maar die zijn al concreet qua ontwerp en ook een stuk kleiner. Na de vakantie wil ik waarschijnlijk de eerste nieuwe gaan zetten.

– Naar aanleiding van wat berichten op social media ben ik Nanette gaan kijken op Netflix. Een comedyshow van een Australische die onderweg een andere richting opgaat en een moedige sterke boodschap deelt. Ik was er onder de indruk van, dus ga dat zeker zien.

Wander Rebel
Op mijn blog deed ik het in augustus wat rustiger aan met het publiceren van nieuwe artikelen. Ik had wel meer willen schrijven en vooruit willen plannen, maar ik was nu eenmaal druk met mijn werk en de camper. Heel erg vind ik het niet eens. Het geeft me enorm veel rust om niet meer mee te doen met die bloggershype om maar zoveel mogelijk te publiceren. Ik focus me liever op onderwerpen die ik écht interessant vind en besteed daar meer aandacht aan. Bloggen blijft daardoor voor mij leuk, ook als ik eens wat minder publiceer. Overigens zag ik daar niks van terug in mijn bezoekersaantallen. Die waren bijna gelijk aan vorige maand toen ik een winactie over (Polynesische) tattoos organiseerde!

In augustus schreef ik over hoe diervriendelijk een olifantenopvang is, over wat te doen in Cyprus en vertelde ik over onze reisplannen voor een roadtrip met onze camper.

Project camper
In augustus waren we even helemaal klaar met ons camperproject. Bijna elke avond en elk weekend zijn we aan het klussen geweest en op een gegeven moment ben je dat goed zat. Vooral als niets gaat zoals gepland en er elke keer wat tegenzit. Eerst was er gedoe rondom een nieuw kenteken en het daardoor niet af kunnen melden van de APK. Daarna was het tropisch weer waardoor het klussen geen doen was. Er waren wat klusjes waar we meer geld moesten investeren dan we hadden gehoopt. En het klussen verliep vaak toch iets minder snel dan gedacht. Al met al een hoop gestress als je plannen hebt om begin september op reis te gaan.

Het is echt een tof project waar we hopelijk nog héél lang plezier aan gaan beleven, maar voor nu zijn we blij als het grote camperproject erop zit. Nog even de laatste loodjes en dan kunnen we als het goed is de eerste week van september vertrekken voor onze roadtrip! Dan kunnen we eindelijk gaan genieten van ons zelf omgebouwde mini huis op wielen :-)

Reizen
Door het klussen aan de camper en drukte met werk is er van reizen niets gekomen. Zoals gezegd was het wat betreft het weer gelukkig geen straf om deze zomer in Nederland te blijven. Het grootste deel van de zomer was immers warm en zonnig. Begin september hopen we dan eindelijk met onze camper op reis te kunnen. Het plan is om via Duitsland en Oostenrijk richting Slovenië, Kroatië en Montenegro af te reizen. Daar hebben we in totaal zes à zeven weken de tijd voor, dus na al dat klussen kunnen we in ieder geval gelijk goed van de camper gebruik maken. Volgens mijn grote vriend Google is het in die regio’s in september en oktober ook nog prima weer. En zo niet, kunnen we altijd uitwijken naar bijvoorbeeld het zuiden van Europa. Dat is immers het mooie van reizen met een camper! Lijkt het je leuk om ons te volgen? Dat kan bijvoorbeeld op Instagram en YouTube.

Andere reisplannen dwalen ook al door onze gedachten, maar zoals dat gaat bij ons is er nog niets definitiefs. We hebben er nogal een handje van om reizen pas op het laatste moment concreet te maken. Dat willen we de eerst volgende keren eens anders doen, maar daarvoor moeten we nog het een en ander uitzoeken. Straks is er meer tijd en kan ik jullie hopelijk ook meer vertellen over nieuwe reisplannen.

Eerst maar eens genieten van onze camper en een welverdiende vakantie!

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *