Troodosgebergte
Reisfeitjes over Cyprus
22 juni 2018
Ta Moko Maori gezicht tattoo
De oorsprong van tattoos uit Polynesië
6 juli 2018

Achter de schermen: juni 2018

Juni is alweer bijna afgelopen en daarmee is de zomer officieel begonnen. Vandaag blikken we terug op afgelopen maand en nemen we een kijkje achter de schermen van Wander Rebel. Waar ben ik mee bezig, welke reizen staan op de planning en wie is het gezicht achter deze reisblog eigenlijk?

Vandaag nemen we een kijkje achter de schermen van de maand juni. Een maand die in het teken stond van onze zelfbouw buscamper en gewijzigde reisplannen.

Random juni
– Ik trapte de maand juni af als kersverse hondenoppasser. Thuis ben ik altijd opgegroeid met honden, maar met onze vrije wil om te gaan en staan waar we willen is een trouwe viervoeter aan onze zijde geen doen. Des te leuker het is om af en toe eens op te passen en zodoende brachten vrienden van ons hun 5 maanden oude Lhasa Apso pup Boris. Het was maar voor een paar dagen, maar dat mogen ze best vaker doen : – )

– Ouderwets tv kijken doen we steeds minder. Bijna niet zelfs, maar voor een goede Netflix serie maken we graag een uitzondering. Deze maand keek ik La Casa de Papel af (aanrader!) en het eerste deel van The Rain, al weet ik nog steeds niet zo goed wat ik van deze serie moet vinden. Nieuwe serie tips zijn welkom!

– Ook het WK ging van start. Ondanks Nederland deze editie niet op het veld staat om te voetballen voor de cup zit ik toch geregeld voor de buis te kijken. Tot nu toe ben ik steeds maar voor de underdog. Wie is jullie favoriet?

– 22 juni mocht ik 27 kaarsjes uitblazen. Vorig jaar bevond ik mij op deze dag in de outback in Australië zonder bereik met mijn telefoon. Nu was het digitaal iets drukker, maar ik hield het klein en dronk wat drankjes met vriendinnen. Niks bijzonders, gewoon gezellig!

Camper klussen
Omdat we deze zomer nog met onze zelf omgebouwde camper op reis willen werd er in juni volop geklust. Dit keer sneller dan voorheen, want op 5 juli staat de afspraak bij de RDW om de bestelbus definitief om te keuren naar camper. We timmerden een vloer, verfden de boel, maakten een bank met opbergbakken en bestelden een hele hoop spullen. Dit weekend wordt de keuken rdw proof gemaakt en gaan we een tafel monteren.

Na de keuring kunnen we al het overige inbouwen en met name gaan werken aan de details. Decoreren en het echt een thuis maken!

Reisplannen
Minder goed nieuws is er ook. Volgens planning gingen we met de camperbus eind juli tot eind augustus op onze eerste roadtrip door Noorwegen. Omdat we dit keer geen oppas kunnen vinden voor onze poes Saartje hebben we onze roadtrip moeten uitstellen. Nu vertrekken we begin september voor 4 weken, maar de bestemming blijft tot het laatste moment onzeker. In september kan het weer in Noorwegen immers flink tegenvallen en dan is het fijn als we op het laatste moment kunnen afwijken naar een warmere en zon zekere bestemming. Noorwegen blijft onze eerste optie, maar we zijn wel bezig met een plan voor een roadtrip richting het zuiden van Europa. Vlak voor vertrek hakken we de knoop definitief door. Gelukkig hebben we de vrijheid om dat te doen en de reis aan te passen op het weer!

Zelf rijden op Fraser Island

Een beetje balen dat we wat langer moeten wachten, maar elk nadeel heeft zijn voordeel. Zo zitten we bij een vertrek in september niet vast aan een einddatum (Niels zijn opdracht loopt af begin september). Ook voor de maand oktober hebben we daarom plannen voor een reis, maar die hopen we iets anders te maken dan we gewend zijn. De nadruk ligt op het uitwerken van een eigen project en de tijd om te kunnen studeren, daarna komt pas het reizen. We hebben nog niet definitief geboekt, maar zijn nu een aantal potentiële bestemmingen met elkaar aan het vergelijken om te kijken wat het beste aansluit bij onze wensen. Wordt dus zeker vervolgd!

Overigens betekent het natuurlijk niet dat we de zomermaanden maar thuis gaan zitten. We hebben immers niet voor niets zoveel tijd in de buscamper gestoken. In juli en augustus gaat de camper daarom gewoon op pad, maar dan dichtbij huis. De weekenden bieden uitkomst voor korte tripjes in Nederland en net over de grens. Dus heb je nog tips voor bijzondere kampeerplekken, geschikt voor een kleine camper? Laat die dan zeker achter in een reactie :-)

Eerste winactie op Wander Rebel
Tot nu toe ben ik altijd voorzichtig geweest met het organiseren van een winactie. Zo voorzichtig dat ik het nog niet eerder heb gedaan. Ik wil alleen iets weggeven dat bij mij en Wander Rebel past en waar een ander echt iets aan heeft of wat uniek is. Niet iets wat ik bij drie andere bloggers ook al voorbij heb zien komen (no offense). Tijdens het schrijven van een artikel kwam ik op een idee voor een eerste winactie en het is gelukt om daarin iets tofs te kunnen weggeven! Volgende week vrijdag komt het artikel en daarmee ook de winactie online. Blijf de website of mijn Facebookpagina dan ook zeker in de gaten houden ;-)


Hoe zag jouw maand juni eruit?

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *