Route noordereiland Nieuw-Zeeland
Route noordereiland Nieuw-Zeeland
15 mei 2017
Koala Australië
Het koala ziekenhuis
21 mei 2017

#6 Wereldreisdagboek 2017

Harbour Brug in Sydney

De van origine Colombiaanse Uber chauffeur Freddy (ja, zo heet hij echt) brengt ons van het vliegveld naar de geboekte Airbnb in Bondi Beach. Het is spitsuur en de rit duurt daardoor langer dan gepland. Maar ons er echt druk over maken doen we niet, want er is genoeg vermaak in de taxi. Freddy blijkt een sociale, vriendelijke en goedlachse geïntegreerde man te zijn met nog duidelijke aanwezige roots uit zijn thuisland Colombia. Onderweg praten we over van alles en nog wat. Over Colombia, zijn gezin en hoe hij in Sydney terecht is gekomen. Hij is met zijn gezin gevlucht vanwege de slechte economische omstandigheden en de toen nog gevaarlijke drugsbendes. Dat is inmiddels wel anders en Colombia trekt tegenwoordig meer toeristen en wordt geprezen vanwege de vriendelijke bewoners. Het land staat bij mij daarom al een tijdje hoog op de bucketlist. Verder hebben we het over onze reis, Nederland en voetbal. Alle bekende namen zoals van Basten, Gullit en Cruijff weet hij op te noemen. Het is gezellig, maar aangekomen bij de accommodatie is het toch echt tijd om uit te stappen. We nemen afscheid met een gepaste gracias en hasta luego.

Het Airbnb verhaal verloopt een beetje stroef. Niet de eigenaar, maar zijn nichtje laat ons binnen en begeleidt ons wat verlegen en ongemakkelijk rond. We hebben een klein appartementje met eigen parkeerplaats geboekt in Bondi, op vijf minuten loopafstand van het strand Bondi Beach. We hebben plannen om een eigen auto te kopen en daarom kozen we bewust voor een accommodatie met parkeerplaats. Zijn nichtje weet echter niet waar de afstandsbediening van het hek is. Ach, dat komt later dan wel. De eerste dagen genieten we van de rust en het lokale leven. We wandelen door de buurt, slaan wat boodschappen in, genieten van het zonnetje en maken veelvuldig gebruik van het internet dat ik in Nieuw-Zeeland zo heb gemist om mijn werk fatsoenlijk uit te kunnen voeren.

Toch is een van de eerste dingen die ik wil doen een bezoekje aan de huisarts brengen. Al weken heb ik last van erge spierpijn en een doof gevoel in mijn linkerbeen. Soms heb ik het een paar dagen wel en dan ineens een paar dagen weer niet. In Nieuw-Zeeland heb ik al zitten Googelen, maar dan kom je gelijk de meest erge dingen tegen, waaronder trombose. Ik vraag via een e-consult bij mijn huisarts om advies. Ze denkt niet aan trombose, maar aan de lighouding in de camper die bij ons vrijwel nooit een nacht recht heeft gelegen. Ik probeer er wat mee te doen en eventjes lijkt het te helpen. Daarna komt het wisselend weer terug en verdwijnt het ook weer. In Sydney besluit ik dan ook om toch even langs de huisarts te gaan. Ook deze arts denkt niet aan trombose, maar denkt dat het een verschoven ruggenwervel in mijn onderrug is die een zenuw blokkeert waardoor de pijn uitstraalt naar mijn been. Ook mijn eigen huisarts die ik later nog maar eens mail met een gedetailleerde omschrijving van mijn klachten denkt aan een zenuwbeknelling in het S1 gebied. Dit wordt ook wel een hernia genoemd, al klinkt dat ernstiger dan het bij mij voelt. Hoewel deze diagnose ook niet echt top is, ben ik blij dat het in ieder geval geen trombose is en ik met wat oefeningen en blijven bewegen er waarschijnlijk vanzelf wel weer afkom.

Gelukkig heb ik op de een of andere manier na het bezoek aan de huisarts nog maar weinig last. Nu dat is geregeld, is het tijd om op zoek te gaan naar een auto. Het plan is om de oostkust, het noorden en de westkust van Australië af te gaan en daar willen we graag een 4×4 met daktent voor aanschaffen. Het kost aardig wat speurwerk om alle regels duidelijk te krijgen. Dit komt vooral door de verschillende Staten die elk zijn eigen regels hanteert. Zo willen we de auto in Perth verkopen en dan is het bijvoorbeeld niet handig om een auto aan te schaffen die geregistreerd staat in New South Wales. De kopende partij zou dan binnen 14 dagen na de koop in New South Wales moeten zijn om de auto definitief op naam te zetten. Niet zo handig dus en daarom kiezen we voor een auto die geregistreerd staat in West Australië. Handig tijdens de verkoop en het is de enige Staat waar registratie per post en online mogelijk is. Daardoor is het gelukkig geen probleem om de auto hier in Sydney aan te schaffen. Nu we dat hebben uitgezocht kunnen we de zoektocht naar een geschikte auto starten. In Nieuw-Zeeland hadden we al een auto op het oog en hebben we via Gumtree (de Australische Marktplaats) gereageerd. Echter kregen we geen reactie terug en in Sydney blijkt dat dit komt omdat we via een ander land hadden gereageerd. De auto staat echter nog steeds te koop en is sinds onze reactie in Nieuw-Zeeland bijna $2000 in prijs gezakt. Het is maar goed dat onze eerste reactie niet is aangekomen! We maken een afspraak om te kijken en een testrit te maken. De auto is goedkoper dan we qua budget hadden bedacht en daardoor houden we rekening met wat gebreken. De auto rijdt echter verder prima en ook alle bijbehorende campingspullen en de daktent zien er prima uit. We sluiten een deal en binnen een paar dagen mogen we ons eigenaar noemen van deze stoere 4×4!

4x4 met daktent

Omdat we nog genoeg tijd in Sydney hebben besluiten we om nu al de distributieriem en de bougies te laten vervangen. In de onderhoudsgeschiedenis komt niet duidelijk naar voren wanneer dit voor het laatst is gedaan, dus we gaan liever goed voorbereid op pad dan later alsnog tegen groot onderhoud aan te lopen. Helaas komen er bij de garage toch wat extra gebreken naar voren. Het is een beetje balen, maar we zijn blij dat we daar nu achter komen in plaats van onderweg en wie weet wat voor schade het dan had aangericht… De rest van onze tijd in Sydney staat in het teken van relaxen, bloggen, werken, een route uitstippelen, lezen, gemiste tv-programma’s terugkijken en het klaarmaken van de auto (het begint zelfs een beetje als een thuis te voelen). Zo gooien we nog wat campingspullen weg en schaffen nog wat klein spul aan. Zoals deze zelf gefabriceerde nood wc, waar we erg om hebben moeten lachen!

Na ruim een week aan de auto, de wijk Bondi en relaxen te hebben besteed, was het eindelijk tijd om de stad Sydney te verkennen. Hoewel er veel leuke wijken zijn, waaronder Bondi waar we zelf verblijven, is er verder voor ons niet heel veel te doen. Tuurlijk bezoeken we het wereldberoemde Opera House, Harbour Bridge, Darling Harbour en slenteren we wat rond, maar dan hebben we alle hoogtepunten inclusief 10km in de benen wel gehad.

Opera House in Sydney

Harbour Brug in Sydney

We zijn klaar voor ons Australische avontuur. Op naar een mooie reis, beginnend langs de oostkust!

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *