Duurzame zeilvakantie
Beperk je ecologische voetafdruk
21 februari 2017
Spice Souk Dubai
Authentiek Dubai
6 maart 2017

#5 Reisdagboek februari 2017

Reisdagboek februari 2017

In mijn maandelijkse reisdagboek geef ik jullie een kijkje in mijn leven en een kijkje achter de schermen. Zo leren jullie ook de reisblogger achter Kompas24 kennen.

Ik neem je live mee op reis, deel mijn andere interesses, deel mijn persoonlijke verhalen en neem je mee tijdens de voorbereidingen van een reis.

Dit keer mijn reisdagboek, terugkijkend op februari 2017.

In ondertrouw
Nog even en Niels en ik zijn alweer 6 jaar samen. Al een tijdje willen we graag een geregistreerd partnerschap en nu met ons net gekochte volwassenmensenhuis en onze wereldreis in het verschiet leek ons dat een mooi moment om deze stap maar eens in gang te zetten.

Als we terugkomen van onze wereldreis stappen we 20 oktober in ons partnerschapsbootje. En omdat een partnerschap vrijwel hetzelfde is als een huwelijk, zijn we ook vrij in het kiezen van elkaars achternaam.

We zijn nu in ondertrouw en op 20 oktober word ik officieel mevrouw Shamira van Veenendaal – de Graaf.

Leuk hè! :=)

Afscheid nemen van vrienden en familie
Door alle drukte van de afgelopen maanden hebben we er niet zo bij stil gestaan dat er (gelukkig) best wat mensen zijn die ons gaan missen. Natuurlijk komen we weer terug, maar een goed half jaar op reis is toch een hele tijd.

Daarom werd de housewarming omgetoverd tot een housewarming/afscheidsfeestje voor vrienden en hebben we voor vertrek tijd met gezin/familie doorgebracht. We hebben iedereen nog even kunnen zien en dat is fijn!

Gelukkig bestaan er tegenwoordig genoeg mogelijkheden om op afstand contact met elkaar te hebben. Face Time, Skype en Whatsapp zal met regelmaat worden ingezet om weer even bij te praten met familie en vrienden!

Klaar voor vertrek
Het is niet niks wanneer je van plan bent om een paar maanden weg te gaan en er moest dan ook veel geregeld worden. Voor de wereldreis, voor ons huis thuis en alle praktische zaken rondom onze ondernemingen. Het was nogal wat, maar halverwege februari keerde de rust weer terug toen de to do lijst zichtbaar in lengte afnam.

Zo boekten we o.a. de laatste accommodaties voor Singapore en Melbourne, regelden we een goede reisverzekering, kochten de laatste items die nodig zijn voor onze reis en maakten ons huis klaar voor de intrek van mijn broertje die er gaat wonen tijdens onze reis.

Wereldreis… klaar? Go!
Met het einde van februari is ook de start van onze wereldreis begonnen! We beginnen in Dubai en reizen daarna via Singapore richting Oceanië!

Wil je op de hoogte blijven? Naast mijn blog kun je mij ook volgen op Instagram, YouTube, Twitter & Facebook.

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

2 Comments

  1. Marcella schreef:

    Ook wij zijn geregistreerd partners, bevalt prima :-) Maar ik heb wel mijn eigen naam gehouden. Anders moest ik meteen een ander domein kopen ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *