Wintersport in La Plagne, Frankrijk
Skiën tot aan de voordeur in La Plagne
28 januari 2017
Javea Spanje
Overwinteren in Jàvea/Xabia
5 februari 2017

#4 Reisdagboek januari 2017

Reisdagboek januari 2017

In mijn maandelijkse reisdagboek geef ik jullie een kijkje in mijn leven en een kijkje achter de schermen. Zo leren jullie ook de reisblogger achter Kompas24 kennen.

Ik neem je live mee op reis, deel mijn andere interesses, deel mijn persoonlijke verhalen en neem je mee tijdens de voorbereidingen van een reis.

Dit keer mijn reisdagboek, terugkijkend op januari 2017.

We zijn verhuisd!
Het tweede weekend van januari was het zover en konden we verhuizen naar ons eigen gekochte stulpje in Utrecht. Hier en daar is het nog een beetje rommelig, maar grotendeels is klaar om eind februari netjes achtergelaten te worden voor mijn broertje die tijdens onze wereldreis op ons huis en onze poes Saartje gaat passen.

Laatste vliegtickets en accommodaties geboekt voor wereldreis
We hebben al aardig wat geboekt, maar omdat we in een relatief kort tijdbestek meerdere bestemmingen en plekken aandoen vonden we dat wel fijn. Zo boekten we eerder al 4 dagen Dubai, 3 dagen Singapore, 6 dagen rondom Melbourne en ons vliegticket naar Christchurch en een camper voor 6,5 weken Nieuw-Zeeland!

Omdat Nieuw-Zeeland een uitreisticket vereist hebben we toch maar alvast ons ticket richting Sydney geboekt. Dat is onze laatste boeking en daarna staat alles nog open.

Visum Australië is binnen
Een visum voor Australië hadden we nog niet en is niet heel slim om dat pas ná het boeken van je vliegticket te regelen. Gelukkig waren we nog ruim op tijd en verliep de aanvraag zonder problemen. We mogen officieel Australië binnen!

Op zoek naar leesvoer
Het lezen van boeken begin ik steeds meer te waarderen en op wereldreis moet dan ook wat leesvoer mee. Het liefst lees ik uit een papieren stoffig boek, maar meerdere boeken meezeulen in de backpack is geen optie. Daarom hebben we (na eerst te zijn opgelicht op Marktplaats) een e-reader gekocht.

Nu nog wat e-books aanschaffen. Ik heb een voorkeur voor waargebeurde verhalen, biografieën en geschiedenis, uiteraard reis gerelateerd. Bijvoorbeeld de boeken van Iris Hannema kan ik erg waarderen of boeken over bijvoorbeeld de Maori en Aboriginals cultuur. Niels heeft een voorkeur voor spannende verhalen, hij leest bijvoorbeeld graag de boeken van Andy McNab.

Wie tipt wat leuke e-books die wij absoluut moeten lezen? :)

Vloggen/reisvideo’s
Op mijn eerdere reisvideo’s waarbij ik eerder een soort samenvatting van onze reis heb gemaakt, ontving ik erg leuke reacties. Om familie en vrienden een beetje persoonlijk mee te nemen op onze wereldreis overweeg ik om bijvoorbeeld wekelijks een reisvlog online te plaatsen. Geen a la Enzo Knol ‘Hallo, leuk dat jullie kijken naar mijn vlog’ (vreselijk), maar gewoon de camera meenemen en laten draaien om daar steeds een korte compilatie van te maken en de kijkers thuis mee te nemen op reis. Ook jullie kunnen meekijken als jullie dat leuk vinden. Daarvoor kun je je abonneren op mijn YouTube kanaal.

Vind je het een leuk idee? Laat het even weten in een reactie :)

Eind deze maand en dan gaat onze wereldreis van start!

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

1 Comment

  1. Ron van Veenendaal schreef:

    Toppie veel plezier en geniet van alles ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *