Onderaan bucketlist 2016
Onderaan mijn reis bucketlist 2016
26 december 2016
Koningspad Zweden
Voorbereiding voor je meerdaagse wandeltocht in het buitenland
18 januari 2017

#3 Reisdagboek december 2016

Reisdagboek december 2016

In mijn maandelijkse reisdagboek geef ik jullie een kijkje in mijn leven en een kijkje achter de schermen. Zo leren jullie ook de reisblogger achter Kompas24 kennen.

Ik neem je live mee op reis, deel mijn andere interesses, deel mijn persoonlijke verhalen en neem je mee tijdens de voorbereidingen van een reis.

Dit keer mijn reisdagboek, terugkijkend op december 2016.

Inpakken voor de verhuizing
In mijn vorige reisdagboek kon ik het goede nieuws over het kopen van ons nieuwe huis al delen. Begin december was de financiering definitief rond en voor 30 december stond de sleutel overdacht al gepland. Ineens hadden we nog maar een maand voor de definitieve verhuizing begin januari. Op het moment van publiceren zijn we druk bezig met inpakken en wat kleine klusjes in het nieuwe huis.

We mogen bijna verhuizen!

Nieuw bezoekersrecord blog
Nog meer goed nieuws. In oktober haalde ik een nieuw bezoekersrecord op mijn blog met bijna 1200 unieke bezoekers. In de maand december werd dat record ruimschoots verbroken met bijna 2000 unieke bezoekers!

Onze wereldreis afsluiten in de VS of Canada
We twijfelen of we het einde van onze wereldreis willen afsluiten in de VS of Canada. Niks ligt nog vast, dat is fijn, maar we zijn ons natuurlijk stiekem wel al aan het verdiepen in de 2 landen.

Ik liet al weten dat onze voorkeur al wat meer uitging naar Canada en dat gevoel is alleen maar sterker geworden. Zeker toen we de enkeltjes weer richting huis gingen checken. Wauw, wat een verschil!

vluchtvs-nlvluchtcanada-nl

Reisstatistieken in Excel
Voor onze wereldreis vinden we het leuk (en handig) om in Excel eenvoudig ons budget bij te gaan houden. Dan weten we precies waar, wat en hoeveel we uitgeven. Ik kwam op het idee om ook een aantal reisfeitjes bij te gaan houden. Zoals het aantal vluchten, het aantal landen, hoeveel km road trippend doorgebracht etc.

Leuke statistieken om later eens terug te kijken J Weten jullie nog leuke reisstatistieken om bij te houden?

Kerst
Eigenlijk heb ik altijd maar kerst gevierd omdat het traditie is, het hoort en omdat anderen het leuk vinden als je langs komt. Maar zelf heb ik eigenlijk helemaal niks met kerst en verplichte gezelligheid. Vorig jaar besloot ik om even geen kerst te vieren en lekker thuis te blijven. Heerlijk!

Omdat het zo goed is bevallen heb ik dat afgelopen kerst nog maar eens dunnetjes overgedaan. Mijn kerst vulde ik met All you need is love, Netflix, rustig een boek lezen (eindelijk eens tijd voor), mijn blog en onze wereldreis.

Oud en nieuw
De 30e kregen we de sleutel van ons nieuwe huis, maar je begrijpt dat verhuizen zo vlak voor oud en nieuw niet zo’n handige is. Dat hebben we daarom verschoven naar het eerst volgende weekend in januari. Oud en nieuw vierde we daarom nog even in ons oude appartement in De Meern. Jammer genoeg werd het uitzicht wat belemmert door de mist, maar een gezellige avond was het wel!

Oh, en mijn wensen voor 2017? Gezondheid, genieten en dat we allemaal wat liever voor elkaar zijn!

Heb jij nog goede voornemens?

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

1 Comment

  1. Marcel schreef:

    Leuk maandoverzicht en wat een toffe dingen allemaal om naar uit te kijken! Geniet van de voorpret op jullie fantastische wereldreis. En bij “liever voor elkaar zijn” sluit ik me helemaal aan. Veel succes met schilderen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *