Dagrugzak inhoud
Leven uit een backpack: paklijst wereldreis
17 maart 2017
Leefbaar Melbourne
23 maart 2017

#2 Wereldreisdagboek 2017

Mueller lake Mount Cook

Inmiddels zijn we een goede drie weken onderweg en hebben we de lange vluchten en relatief korte verblijven achter ons kunnen laten.

In Melbourne was de jetlag gelukkig snel verdwenen, al was het grote tijdverschil wel even wennen tijdens contact met het thuisfront. In twee dagen tijd bezochten we St Kilda met een heerlijk strand en een gezellige boulevard en bezochten de binnenstad van Melbourne. Het is meer een stad die je leeft, dan een stad die je moet zien.

Later komt een blog over Melbourne en omgeving online.

En dan mochten we eindelijk onze mini camper ophalen om te cruisen langs de Great Ocean Road. De kustlijn kent vele mooie highlights en uitzichtpunten, en ook de kronkelige wegen langs de kust zijn een feestje om overheen te rijden. Halverwege verbleven we op camping Bimbi Park waar wilde koala’s in de bomen boven de kampeerplaatsen hingen. Heel gaaf!

Great Ocean Road

Bimbi Park Great Ocean Road

Daarna was Grampians National Park aan de beurt, een ander hoogtepunt rondom Melbourne. Het ruige landschap langs de Great Ocean Road maakte lange tijd plaats voor eindeloos droge weilanden op een eenzame rechte weg. Na de toeristische kustroute leek het hier even alsof we in de middle of nowhere waren beland. Tot ineens in de verte een gebergte in het zichtveld verscheen, de Grampians. Dit natuurgebied kent een variatie aan flora en fauna, gebergtes, wilde dieren en watervallen. We bezochten een aantal uitzichtpunten en maakten een hike richting de McKenzie Waterfall.

Boroka view Grampians

McKenzie Waterfall Grampians

Een tip voor een gratis overnachting bracht ons naar de camping Plantation Campground. Prima plek met schone wc’s en bucketdouches. Mijn research over Australië bracht me al snel bij de giftige diersoorten in het land, waaronder veel slangen en twee dodelijke spinnen, waaronder de Redback Spider. Hoewel de kans op een beet zeer klein is (ze blijven in hun web) en er geen doden meer zijn gevallen sinds begin jaren ’50 toen er een antigif werd gemaakt, was mijn angst toch enigszins aanwezig. Gewapend met een hoofdlamp speurde ik de grond voor mijn voeten in het donker af om zeker te weten dat er niet ineens eentje voor me op zou springen. Blijkt er een Redback Spider in haar web (het was duidelijk een vrouwtje) bij de wc te zitten… Ik had een vogelspin formaat verwacht, maar het beestje is niet groter dan een centimeter of 3 à 4. Neemt niet weg dat ik het helemaal niks vond en ik blij was om twee dagen later richting Nieuw-Zeeland te vliegen waar niks giftigs rondloopt =) Ik ben benieuwd hoe ik dat ga doen tijdens onze 3 maanden Australië =p

Goed, Nieuw-Zeeland dus. Het moment waarop ik even besefte waar we nu eigenlijk zijn. Australië en Nieuw-Zeeland staan al lange tijd ergens bovenaan mijn reislijstje, maar ik had nooit gedacht een van deze twee landen te mogen bezoeken. Simpelweg omdat ik het altijd te ver weg heb gevonden voor een ‘aparte’ reis. En dan nu tijdens onze wereldreis kwam een bezoek aan beide landen perfect uit en tik ik dit bericht letterlijk aan de andere kant van de wereld. Heel bijzonder!

Eigenlijk zijn er maar weinig woorden nodig om Nieuw-Zeeland te omschrijven, want zonder te overdrijven, wauw wat is het hier mooi! We zijn er nog maar een paar dagen en we hebben nu al zoveel moois gezien. Vanuit de auto langs de kust een groep wilde dolfijnen zien zwemmen, de Mount Cook + gletsjer en een hike richting het bijbehorende gletsjermeer met drijvende ijsrotsen (zelfs in de nazomer), turquoise gekleurde meren met de zuidelijke Alpen op de achtergrond en zelfs ’s avonds de Melkweg zo vanuit ons bed in de camper.

Gletsjermeer Mount Cook

Mt John view

Mueller lake Mount Cook

Melkweg Lake Tekapo

Gelukkig zijn we nog maar een paar dagen hier, want we kijken heel erg uit naar nog een aantal weken Nieuw-Zeeland. Wie weet wat we allemaal nog tegenkomen!

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *