Veilig het openbare internet op
ICT op reis: Veilig het internet op
28 november 2016
Geuldal Epen/Vaals
Toerist in eigen land: Vaals
8 december 2016

#2 Reisdagboek november 2016

In mijn maandelijkse reisdagboek geef ik jullie een kijkje in mijn leven en een kijkje achter de schermen. Zo leren jullie ook de reisblogger achter Kompas24 kennen.

Ik neem je live mee op reis, deel mijn andere interesses, deel mijn persoonlijke verhalen en neem je mee tijdens de voorbereidingen van een reis.

Dit keer mijn reisdagboek, terugkijkend op november 2016.

Nieuwe camera gekocht
Met een hobby fotografie en een reisblog wil ik graag meer gaan doen met het vak fotografie. Ik wil me er meer in gaan verdiepen en daar hoort natuurlijk ook een goede camera bij. We verkochten meerdere spullen op Marktplaats, inclusief onze vorige compact camera, en kochten daar de Sony A6000 van samen met een 16-50 mm & 55-210 mm lens.

Heel blij mee tot nu toe!

Weekendje Vaals
Het tweede weekend van november brachten Niels en ik een bezoekje aan Vaals in Limburg. We hadden een leuke aanbieding gespot en boekte een Landal huisje waarbij onze kat Saartje ook mee mocht.

We brachten onze tijd door met een goed boek en een kop thee, bezochten het drielandenpunt en maakten een mooie wandeling waarbij we onze nieuwe camera konden uitproberen.

Vliegticket en camper voor Nieuw-Zeeland geboekt
Na de eerste vliegtickets te hebben geboekt voor Dubai, Singapore en Melbourne hebben we nu voorlopig als laatste het vliegticket geboekt naar Nieuw-Zeeland. Daarna hebben we wel een planning, maar boeken doen we dan pas, dan houden we het lekker flexibel.

Op 15 maart vliegen we van Melbourne richting Christchurch waar we onze gehuurde camper, die we voor een superprijs hebben weten te scoren, kunnen ophalen. Daarna gaan we i.v.m. het klimaat van het zuidereiland richting het noordereiland reizen!

Koopwoning is rond
De bank liet even op zich wachten, maar gelukkig hebben we eindelijk toch goed nieuws ontvangen en is het gelukt met de financiering van de hypotheek. We hebben nu definitief ons eigen huis! Eind december is al de sleutel overdracht, dus we kunnen op korte termijn gaan verhuizen. Inpakken maar!
Een kort maar krachtig reisdagboek, maar we zijn dan ook super druk geweest met alles regelen rondom onze huidige huurwoning en de hypotheek voor ons nieuwe huis. Daar komt helaas heel wat bij kijken wanneer je als twee zelfstandige ondernemers een huis wilt kopen.

Hoe was jouw november?

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

2 Comments

  1. Marcella schreef:

    Je krijgt nu al bijna de sleutel dus, wat top! En mooie reisplannen! Supertof! Maarre, hoe vond jullie kat het in het vakantiehuisje? Die van ons zie ik daar niet zo vrolijk rondlopen ;-)

    • Shamira schreef:

      De allereerste keer dat we haar meenamen zat ze de hele avond onder de bank verstopt haha. Die keer daarop (hetzelfde huisje) herkende ze het en liep ze zo haar mandje uit om rond te kijken, zo ook dit keer. Haar nieuwsgierigheid wint het denk ik, maar ze is vooral erg gehecht aan ons, dus zolang wij er zijn vindt ze het goed :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *