Het gezicht achter Wander Rebel ben ik: Shamira (hi!). Als ondernemer met een locatie-onafhankelijk beroep trek ik regelmatig de voordeur van mijn vaste thuisbasis in Utrecht dicht om de wereld rond te reizen. Dit doe ik als digital nomad waarbij ik op afstand werk en als vanlifer in mijn bestelbus die is omgebouwd tot camper.

Reizen is mijn tweede liefde. Het geeft een gevoel van vrijheid, maar het maakt ook bewust van de wereld waarin we leven en wat onze rol daarin is. Zo ben ik in 2017 op wereldreis geweest en zag ik de directe gevolgen van klimaatverandering. Het heeft ervoor gezorgd dat ik thuis veel bewuster en milieuvriendelijker ben gaan leven. Ook mijn reisgedrag wilde ik verduurzamen en zodoende kocht ik samen met mijn man een bestelbus en bouwde deze om tot camper. Met ons eigen huis en kantoor op wielen reizen we nu door heel Europa en bewaren we de vliegreizen voor bestemmingen ver weg.

Met de reisblog Wander Rebel wil ik anderen op een realistische manier inspireren over een vrije levensstijl waarin er meer balans is tussen reizen, werken en duurzaamheid. Door bewuste keuzes ontstaat er meer vrijheid om het leven in te vullen zoals jij dat wil. Of dat nu fulltime vanuit een eigen huis op wielen is of parttime als digital nomad vanaf een zonnige bestemming. Als het maar realistisch is. Met Wander Rebel wil ik juist laten zien hoe het leven van een vanlifer of digital nomad er écht uitziet, dan kun je zelf de balans maken die bij je past en omvormen tot jouw eigen levensstijl.

Met een focus op ‘vanlife’, ‘remote werken’ en ‘duurzaamheid’ wil ik anderen inspireren en met elkaar in contact brengen door middel van een hechte community. Hoe leuk is het immers om gelijkgestemden te kunnen vinden, volgen en ontmoeten?! Naast het schrijven van artikelen organiseer ik daarom ook verschillende events zoals meet-ups en co-working dagen. Verder ben ik ook te vinden op Instagram onder de #vanlifenl en heb ik een actieve groep met vanlifers uit Nederland op Facebook.


Wil je Wander Rebel volgen of heb je vragen? Stuur gerust een berichtje (vind ik leuk) en volg mij op InstagramFacebook