Het gezicht achter Wander Rebel ben ik: Shamira (hi!). Schrijver, fotograaf, online communicatiespecialist en een tikkie rebels. Als locatie-onafhankelijke ondernemer trek ik regelmatig de voordeur van mijn vaste thuisbasis in Utrecht dicht om de wereld rond te reizen in mijn eigen huis-en kantoor op wielen. Dat doe ik soms heel stoer solo, maar vaak genoeg ook met mijn man Niels die zich co-pilot van Wander Rebel mag noemen en onze poes Saartje die zich als kantoorkat nuttig maakt door ons gezelschap te houden.

Dat rebelse en die liefde voor reizen zat er bij mij al vroeg in. Mijn computerachtergronden waren gevuld met hippe oude Volkswagen busjes, mijn schoolvakanties bracht ik door op Curaçao omdat mijn moeder daar woonde en als broekie van 20 jaar oud begon ik zonder enige ervaring aan het ondernemerschap. Later volgde ik een masterclass reisjournalistiek, bouwde ik samen met Niels een bestelbus om naar camper, gingen we op wereldreis en besloot ik locatie-onafhankelijk te gaan ondernemen.

Als online communicatiespecialist help ik nu gelijkgestemde ondernemers met het neerzetten van een sterke basis van hun branding en op deze website maak ik eigen content als schrijver en fotograaf, soms met hulp van mijn co-pilot. Met Wander Rebel willen we lezers op een realistische en duurzame manier informeren over het reizen in een (zelfbouw) camper en het runnen van een locatie-onafhankelijke business. Omdat we graag een realistisch beeld willen geven van het puike vanlife- en digital nomad leven waarin men ook op de lange termijn succesvol en gelukkig is, en duurzaam omgaat met de wereld waarin we wonen, werken en reizen.

Met dé reis- en vanlife blog van Nederland delen we dus onze persoonlijke kennis en ervaring op het gebied van reizen, ondernemen en duurzaamheid. In de webwinkel vind je onze favoriete producten die we gebruiken als vanlifers en digital nomads, maar je vindt er ook eigen werk zoals e-books en fotoprints. Verder beheren we de Vanlife NL community en organiseren we regelmatig meet-ups.


Wil je Wander Rebel volgen of heb je vragen? Stuur gerust een berichtje (vinden we leuk) en volg ons op InstagramFacebook