Het gezicht achter Wander Rebel ben ik, Shamira van Veenendaal. Een 28-jarige Utrechter die als parttime vanlifer en digital nomad de wereld rondreist. Ik heb een vaste thuisbasis in Utrecht, maar als freelance communicatieprofessional is het mogelijk mijn werk op elke locatie met internet uit te voeren.

Reizen is mijn tweede liefde. De wereld is mooi, maar ook heel leerzaam. Zo ben ik in 2017 met mijn man op wereldreis geweest en ben ik mij bewust geworden van de maatschappelijke kwesties die er in onze wereld spelen. Vooral het klimaatprobleem heeft me aangegrepen en me doen besluiten om voortaan mijn reizen duurzamer in te vullen door o.a. minder te vliegen. Zodoende kochten we eenmaal thuis een bestelbus en bouwde deze om naar een camper. Met ons eigen kantoor op wielen reizen mijn man en ik nu regelmatig door heel Europa, als duurzame vanlifers en digital nomads waarbij we het vliegtuig steeds vaker laten staan.

Inmiddels neemt de populariteit van deze nieuwe manier van wonen, reizen en werken enorm toe. Om deze gelijkgestemden met elkaar in contact te brengen ontstaan er wereldwijd communities gericht op vanlifers en digital nomads. Denk bijvoorbeeld aan meetups en co-working spaces. Toch blijft Nederland hierin een beetje achter, terwijl er wel degelijk veel Nederlandse vanlifers en digital nomads zijn. Wander Rebel is oorspronkelijk opgericht als reisblog en dat blijft het ook, maar ik heb er een online platform van gemaakt met een focus op het concept vanlife en remote werken zodat gelijkgestemden elkaar kunnen vinden, volgen, inspireren en ontmoeten.

Op deze website vind je informatie over bestemmingen, routes, het ondernemerschap en inspirerende interviews. Verder gebruik ik online de hashtags #vanlifenl en #digitalnomadnl om andere gelijkgestemden te vinden en is er een Facebook groep opgericht om met elkaar in contact te komen en vragen te stellen rondom het concept vanlife en digital nomad.


Wil je Wander Rebel volgen of heb je vragen? Stuur gerust een berichtje (vind ik leuk) en volg mij op Instagram, Facebook of Twitter