WIJ ZIJN DE NIEUWE VRIJHEIDSMILJONAIRS!


Welkom bij Wander Rebel, een online magazine voor iedereen die streeft naar een nieuwe en vrije manier van wonen, werken en reizen.

We maken content voor mensen zoals wij. We reizen, hiken, biken, kamperen, zeilen en snowboarden of doen een poging tot. Onderweg werken we als digital nomads vanuit ons kantoor op wielen, terwijl we thuis net zo goed genieten van ons vaste stekkie en de avonturen dichtbij huis. Verder fixen we onze financiën voor een also vrije toekomst, zijn we gek op het buitenleven, creëren we bewustwording als wannabe wereldverbeteraars en fotograferen we er op los om thuis onze reis- en outdoor avonturen als polaroids aan de muur te hangen voor een blijvende herinnering.

We claimen geen professionele avonturiers te zijn, maar als we ons eigen kampvuur maken tijdens een wildkampeertripje in de natuur voelen we ons soms wel even zo. Wel zijn we een kleurrijk online magazine waar we schrijven over thema’s zoals reizen, vanlife, outdoor activiteiten, locatie-onafhankelijk werken, financiën en fotografie. Alles wat ons het ultieme gevoel van vrijheid geeft of waarmee we meer vrijheid kunnen creëren. Voor de hippie met surfbord, het avontuurlijke gezin, de (parttime) carrièretijger die werkt vanuit zijn kantoor op wielen, de outdoor liefhebber, de reizende milieuactivist en die ene persoon die altijd met een camera in zijn hand loopt.

We maken dus content voor al die andere vrijheidsmiljonairs (to be) die op zoek zijn naar tips en inspiratie voor een vrije manier van wonen, werken en reizen of voor wie gewoon even op zoek is naar een visuele ontsnapping tijdens de eerste kop koffie in de ochtend 🙂


Wander Rebel is opgericht door locatie-onafhankelijk ondernemer en reisliefhebber Shamira van Veenendaal. Ze startte het van oorsprong online reismagazine tijdens de vele reizen die ze maakte om te werken aan haar carrière als documentaire- en lifestyle fotograaf. Met een vaste thuisbasis in Utrecht reist Shamira nu parttime met man Niels en poes Saartje in een busje die ze hebben omgebouwd tot camper.

Nederlandse vanlifers

Door het locatie-onafhankelijke beroep van beide – Niels werkt als freelance netwerk engineer – zijn de twee tortelduifjes altijd vrij geweest om werken met hun liefde voor reizen te combineren. Inmiddels wonen, werken en reizen ze al meer dan 10 jaar op deze manier en hebben ze hun werkzaamheden voor Wander Rebel, fotografie en IT samengevoegd in één bedrijf om voortaan samen aan projecten zoals deze te kunnen werken.

De vrijheid van hun manier van wonen, werken en reizen bleek ook veel anderen aan te spreken. Wander Rebel groeide daarom al snel van alleen een reisblog naar een online platform voor vrijheidsmiljonairs (to be) waar we inspirerende content delen over onderwerpen zoals reizen, outdoor activiteiten, locatie-onafhankelijk werken, financiën en fotografie.

Samenwerken? Of heb je vragen?
Stuur ons even een berichtje (vinden we leuk!) via info (at) wanderrebel.com