WIJ ZIJN WANDER REBEL!


Welkom bij Wander Rebel, een online magazine voor wie streeft naar een nieuwe en vrije manier van wonen, werken en reizen!

We maken content voor mensen zoals wij. We reizen, hiken, biken, kamperen, zeilen en snowboarden of doen een poging tot. Onderweg werken we als digital nomads vanuit ons kantoor op wielen, terwijl we thuis net zo goed genieten van ons vaste stekkie en de avonturen dichtbij huis. Verder fixen we onze financiën voor een also vrije toekomst, zijn we gek op het buitenleven, creëren we bewustwording als wannabe wereldverbeteraars en fotograferen we er op los om thuis onze reis- en outdoor avonturen als polaroids aan de muur te hangen voor een blijvende herinnering.

We claimen geen professionele avonturiers te zijn, maar als we ons eigen kampvuur maken tijdens een wildkampeertripje in de natuur voelen we ons soms wel even zo. Wel zijn we een online magazine waar we schrijven over thema’s zoals reizen, kamperen, het buitenleven, locatie-onafhankelijk werken, financiën en fotografie. Alles wat ons het ultieme gevoel van vrijheid geeft of waarmee we meer vrijheid kunnen creëren. Voor de hippie met surfbord, het avontuurlijke gezin, de (parttime) carrièretijger die werkt vanuit zijn kantoor op wielen, de outdoor liefhebber, de reizende milieuactivist en die ene persoon die altijd met een camera in zijn hand loopt.

We maken dus content voor iedereen die op zoek is naar tips en inspiratie voor een vrije manier van wonen, werken en reizen of voor wie gewoon even op zoek is naar een visuele ontsnapping tijdens de eerste kop koffie in de ochtend 🙂


Shamira en Niels CamperWander Rebel is opgericht door Shamira van Veenendaal: locatie-onafhankelijk ondernemer met een grote liefde voor reizen, het buitenleven en fotografie.  Ze startte haar reisblog tijdens de vele reizen die ze maakte om te werken aan haar carrière als outdoor en documentaire fotograaf. Deze reizen maakt ze zowel solo in haar Suzuki Jimny met daktent als samen met Niels in hun busje die ze hebben omgebouwd tot camper.

Door het locatie-onafhankelijke beroep van beide – Niels werkt als netwerk engineer – zijn de twee veel in de gelegenheid om hun liefde voor reizen met werken te combineren. Inmiddels wonen, werken en reizen Shamira en Niels al meer dan 10 jaar op deze manier en spenderen ze zowel voor plezier als voor hun werk meerdere maanden per jaar in het buitenland.

Deze manier van wonen, werken en reizen bleek ook anderen erg aan te spreken. Wander Rebel groeide daarom al snel uit van een reisblog naar een online platform waar Shamira ook meer praktische tips en ervaringen is gaan delen van het leven en werken onderweg. Zo geeft ze fotografietips, staan er talloze artikelen online over het bouwen van je eigen camper en deelt ze ervaringen over locatie-onafhankelijk werken.

Samenwerken? Of heb je vragen?
Stuur dan een berichtje naar info (at) wanderrebel.com