Geeloogpinguïn in Nieuw-Zeeland
Pinguïns spotten in Nieuw-Zeeland
1 april 2017
Camping Lake Pukaki
Vervoer in Nieuw-Zeeland
8 april 2017

Hike de Hooker Valley Track

Hooker Valley Track Mount Cook

Een van de best beschouwde dag wandelingen van Nieuw-Zeeland is de Hooker Valley Track. Deze 10 kilometer (return) lange wandelroute leid je langs ijzige gletsjers, besneeuwde bergtoppen, wankelende touwbruggen over sterk stromende rivieren en een gletsjermeer met drijvende ijsschotsen erin. Een voor een indrukwekkende highlights die je regelmatig even laten stoppen tijdens het lopen. Elke highlight wordt een beetje extra mooi wanneer de weersomstandigheden meezitten en het zonnetje ruimte maakt voor heldere luchten. Bij helder weer doemt namelijk op de achtergrond de Mount Cook op, de hoogste berg van Nieuw-Zeeland en duidelijk te herkennen aan de besneeuwde top die als een torentje boven de rest uitsteekt.

Gletsjer Hooker Valley Track

Hooker Valley Track Mount Cook

De Hooker Valley Track is gelegen in het Aoraki Mount Cook National Park en wordt dus beschouwd als een van de beste dag wandelingen in Nieuw-Zeeland. Deze wandeltocht is dan ook populair bij lokale en toeristische wandelaars van verschillende niveaus. Alleen lopen is er niet bij, maar je begrijpt al snel waarom. De omgeving is soms bijna onwerkelijk mooi en meerdere natuurverschijnselen komen hier samen. De Hooker Valley Track is zelfs dé wandelroute die met het laatste uitkijkpunt het dichts bij de Mount Cook komt.

Mueller Lake Mount Cook

Heen en terug heb je 10 kilometer aan wandelen erop zitten, waarbij je gedurende de route een meter of 100 stijgt. Er ligt een aangelegd wandelpad, maar de afstand, de weersomstandigheden en de eigen conditie kunnen het een pittige tocht maken. De Hooker Valley Track is absoluut de moeite waard en een must visit wanneer je in de buurt bent van de Mount Cook, maar bereid je goed voor en weet dat even afzien erbij hoort. Des te indrukwekkender de beloning aan het einde van de route wanneer je uitkijkt op de Mount Cook en het daarvoor gelegen Hooker Lake met drijvende ijsschotsen erin.

Hooker Lake

Vlak na de start van de Hooker Valley Track passeert het pad het Alphine Memorial, een herdenkingsmonument voor bergbeklimmers die de afgelopen jaren zijn omgekomen in het Mount Cook National Park. Het monument geeft tevens een indrukwekkend uitzicht over het Mueller Lake met een omringende bergketen en besneeuwde bergtoppen. De gletsjers zorgen na de winter voor liters smeltwater dat de rest van het seizoen via een hardnekkige stroming de laaggelegen vallei en meren instroomt. Om deze rivieren over te kunnen steken, kent de route een drietal stevige, maar wankelende touwbruggen. Onderweg is het bijna onmogelijk om niet af en toe even te stoppen en een blik te werpen op de omgeving. Na het passeren van de derde touwbrug is het nog maar een korte wandeling richting het eindpunt van de route met als beloning het uitzichtpunt. Hier sta je aan de rand van het gletsjermeer en drijven de ijsschotsen voor je neus voorbij met als pronkstuk de Mount Cook gelegen achter het meer.

Goed om te weten
Afstand Hooker Valley Track: 5 kilometer heen – 5 kilometer terug
Duur wandelroute: 3 tot 4 uur afhankelijk van conditie en weersomstandigheden
Moeilijkheidsgraad: makkelijk tot gemiddeld

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

2 Comments

  1. Marcella schreef:

    Wauwwwww, adembenemend! We zijn hier niet geweest helaas, maar als we ooit terug gaan, komt dit moois zeker in onze route!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *