Camping Lake Pukaki
Vervoer in Nieuw-Zeeland
8 april 2017
Paragliden Queenstown Nieuw-Zeeland
#4 Wereldreisdagboek 2017
14 april 2017

Het Paradise van Nieuw-Zeeland

Paradise Nieuw-Zeeland

De mooiste 45 minuten in de auto besteed je op weg van Queenstown naar Paradise in Nieuw-Zeeland. Het plaatsje Paradise welteverstaan, maar de plek doet zijn naam gelukkig meer dan eer aan.

Veel toeristen slaan deze plek over en dus mag je de route langs hoge bergen, groene heuvels en weilanden, ruige kliffen en indrukwekkende grote meren vrijwel helemaal alleen afleggen. Wat een straf…

De omgeving is zo mooi dat je er even stil van wordt, zelfs als je met een heel gezelschap de route aflegt. Toeristische en bestempelde mooie routes zoals de Great Ocean Road zijn er niets bij. Het afgelegen gebied lijkt een omgeving zoals in films van Lord of the Rings. Een kaartje van het gebied levert zelfs de bijbehorende namen zoals Middle Earth en Isengard.  Maar waarom? Omdat Paradise in Nieuw-Zeeland wel degelijk een filmlocatie is van Lord of the Ring, maar bijvoorbeeld ook van The Hobbit. Paradise Nieuw-Zeeland

Paradise Nieuw-Zeeland
Paradise in Nieuw-Zeeland is uitgestorven, maar dat komt deze bijna magische plek alleen maar ten goede. Hier en daar ligt er nog een verscholen boerderij, maar verder is het Nieuw-Zeeland in zijn puurste vorm. Één boerderij valt als enige in de omgeving echt op. Het gebouw heeft de vorm van een landhuis en ligt aan een meer met uitzicht op de bergen. Ik zie de boer met zijn pick up een kudde schapen sturen met erachteraan rennend zijn border collie die de kudde in beweging laat komen. Wat een prachtleven moet die man hebben.

Het landhuis, genaamd Arcadia House, werd gebouwd door Joseph Cyprian Fenn in 1906. Waarschijnlijk zag hij toen al de charme van dit gebied en daarom moest zijn geliefde hem wel volgen. Hij bouwde het landhuis om dat te bewerkstelligen.

Wandelen in het plaatselijke Paradise van Nieuw-Zeeland kan volop. Een houten trapje over het hekje van de boer en je wandeltocht door de filmlocaties van Lord of the Rings en The Hobbit kan beginnen. Rondrijden kan eveneens en laat je regelmatig stoppen door de drang om een plaatje te schieten.

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

2 Comments

  1. Marcel schreef:

    Hoe toepasselijk kan een plaatsnaam zijn! Het lijkt mij geen straf om de route af te leggen, wat een prachtige natuur. Wederom mooie foto’s Shamira.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *