Als digital nomad in Nieuw-Zeeland
Reisverslag | Digital nomad in Nieuw-Zeeland
11 juni 2017
Uitzicht Whitehaven Beach
#8 Wereldreisdagboek 2017
15 juni 2017

Gratis kamperen in Nieuw-Zeeland

Gratis kamperen in Nieuw-Zeeland

Gratis genieten van het beste wat onze wereld te bieden heeft. Waar kan dat nog? Nieuw-Zeeland is één van die plekken waar gratis kamperen nog volop kan. De camper is dan ook het meest gekozen vervoersmiddel onder toeristen en daar ligt gelijk een mogelijk om het budget voor het verder dure Nieuw-Zeeland binnen de perken te houden.

Gratis kamperen in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft een tal aan plekken beschikbaar gesteld om gratis te kamperen en daar zitten een aantal mooie exemplaren tussen. Daarom in dit artikel de mooiste plekken om gratis te kamperen in Nieuw-Zeeland.

Brighton Domain
Tussen Otago Peninsula en de Catlins kan er gratis geslapen worden bij Brighton Domain. Met een beetje geluk parkeer je de camper zo met de neus richting het strand.

Lowburn Harbour
Deze gratis camping ligt tussen Queenstown en Wanaka in en mag zich misschien wel een van de grootste gratis campings van Nieuw-Zeeland noemen. Hoewel drukte hier heel normaal is, is er altijd meer dan voldoende ruimte om een favoriet plekje uit te zoeken. Kies bij voorkeur een plek langs het water waarbij je uitzicht hebt over het naastgelegen meer.

Drift Bay
Op weg naar Queenstown is dit een prachtige plek om even de camper voor een nachtje te stallen. Met uitzicht op de bergen en een van de schoonste meren ter wereld voor de deur is dat geen straf.

Westporth North Beach
Langs de westkust onderweg richting het Abel Tasman Park mag er opnieuw een nachtje bij het strand geslapen worden. In het plaatsje Westport kan de camper op een steenworp afstand van het strand geparkeerd worden.

Cathedral Cove carpak
Met slechts zes kampeerplaatsen is het vechten om een plekje. De plek zelf is niet meer dan een lelijke parkeerplaats, maar wie een meter of vijf bij de camper vandaan loopt mag genieten van een prachtig uitzicht over de kustlijn van Hahei met kleine eilandjes en ruige klifwanden.

Onerahi – Beach Road
Vlakbij Whangarei ligt het plaatsje Onerahi waar je bij Beach Road gratis kan overnachten. Het is er rustig en bij zonsondergang kun je aanschouwen hoe alle boten weer terugkeren en op de trailers worden geladen voor een ritje naar de stalling.

Lake Pukaki Reserve
De laatste gratis (en wat mij betreft mooiste) kampeerplek in Nieuw-Zeeland is het Lake Pukaki Reserve. Het uitzicht over de Zuidelijke Alpen en het gletsjermeer met turquoise gekleurd water is werkelijk een plaatje om te zien en door de heldere luchten is het hier perfect om ’s avonds sterren te kijken.

Camping Lake Pukaki

Benieuwd waar je nog meer gratis kan kamperen in Nieuw-Zeeland of waar deze kampeerplekken precies zijn te vinden? Download dan de app Campermate.


Let op: vooral de locals en toeristen die reizen met een non self contained camper (geen wc en afvalwatertank) hebben de afgelopen jaren voor veel milieuoverlast gezorgd. Behoeftes doet men in de bosjes bij het ontbreken van een toilet en de afwas wordt vanwege het missen van een afvalwatertank in de natuur gegooid. Om de natuur te beschermen is het op steeds meer plaatsen niet meer toegestaan om met een non self contained camper of auto te kamperen op de gratis plekken. Soms zijn er strenge controles en worden bekeuringen uitgedeeld.  Kies daarom liever voor een self contained camper (inclusief geregistreerd certificaat) en houdt de natuur schoon zodat men ook na jou nog gratis kan genieten van deze prachtige locaties in Nieuw-Zeeland!

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *