Traditionele feesten wereldwijd
8 traditionele feesten wereldwijd
10 juni 2016
Wat te doen op het eiland Curaçao?
10 x zien en doen op Curaçao
25 juni 2016

Willemstad, Curaçao

Willemstad Curaçao

Tijdens je vakantie naar Curaçao mag een bezoekje aan Willemstad natuurlijk niet ontbreken. Deze op de UNESCO geplaatste stad verbindt de twee delen Otrobanda en Punda en heeft de enige houten draaibrug ter wereld!

Otrobanda
Otrobanda wat letterlijk ‘de andere kant’ betekent staat bekend als een arme volkswijk. Echter is er vele jaren flink geïnvesteerd en gerestaureerd, waardoor de wijk behoorlijk is opgeknapt.

Een bezoekje waard is o.a. de Breedestraat en de Renaissance Mall waar je goed kunt shoppen, het Brionplein, het slavernijmuseum voor een belangrijk stukje geschiedenis en het Riffort met marktkraampjes, winkeltjes, restaurants en waar je richting de megapier kunt lopen waar alle cruiseschepen aanmeren.

Punda
Punda is de oudste wijk van Willemstad en ligt aan de overkant van Otrobanda. De gekleurde huisjes aan de Handelskade zijn misschien wel het meeste gefotografeerde deel van Curaçao.

Willemstad Curaçao

Een bezoekje waard is o.a. de Handelskade met de gekleurde huisjes en diverse terrasjes, Plasa Bieu met de overdekte markt waar je lokaal en goedkoop kunt eten, de winkelstraten die het belangrijkste winkelgebied van Willemstad vormen en het waterfort (de boogjes) waar je bij diverse restaurants kunt eten met uitzicht over de oceaan.

De pontjesbrug
De Koningin Emmabrug, beter bekend als de Pontjesbrug, is de enige houten draaibrug ter wereld. De 168 meter lange brug dient als oversteekpunt tussen de wijken Otrobanda en Punda en als doorvoer voor de schepen die de haven willen binnen varen.

Pontjesbrug Curacao

De pontjesbrug wordt in zijn gehele lengte naar de kant van Otrobanda gebracht om binnenkomende schepen door te laten richting de haven. De brug is uniek in de wereld. Je kan er overheen lopen, maar vergeet ook zeker niet om op de Handelskade een terrasje te pakken met uitzicht op de brug. Een keer de brug zien openen en de grote schepen voorbij zien varen tijdens je lunch of een koude cocktail mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je bezoek aan Willemstad.

Tip: let op het vlagsignaal bij de brugwachter. Als de vlag bij de brugwachter oranje is gaat de brug maar even open. Bijvoorbeeld omdat alleen de pilotboot of een particuliere jachtboot er door wilt. Je kan dan prima op de brug blijven staan en wachten tot het tafereel weer is beëindigd. Is de vlag echter blauw van kleur, dan kun je er beter voor zorgen dat je de brug weer verlaat. De brug kan dan voor langere tijd open staan en dan sta je vast op de brug! Wil je toch naar de overkant? Als de brug open staat vaart er een gratis veerpont tussen beide wijken.

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *