Javea Spanje
Reisvideo: Jàvea – Spanje
19 november 2015
Utrechtse woorden en gezegden
Utrechtse woorden en gezegden
12 december 2015

Shete boka park – Curacao

Shete Boka park, Curaçao

Naast het Christoffelpark met de Christoffelberg ligt het nationale park Shete Boka – Curaçao. Shete Boka is een natuurgebied gelegen aan de ruige noordkust van Curaçao en beslaat maar liefst 200 hectare.

Shete Boka betekent de ‘zeven inhammen’ van Curaçao. Deze zijn zowel met de auto als lopend goed bereikbaar. Na het betalen bij de entree ontvang je een kaart met de route door het park. Je kan kiezen voor twee wandelroutes van circa één uur of met de auto langs de route rijden en alleen de laatste stukjes lopen.

Ruige noordkust Shete Boka Curaçao

De noordkust van Curaçao is ruig en ongeschikt om te zwemmen. Wanneer je het Shete Boka park in Curaçao bezoekt begrijp je waarom.

De kust is zo’n 10 kilometer lang en heeft verschillende baaien en inhammen waar de hoge ruige golven tegen aan slaan. Daaraan kun je de kracht van het water goed zien en levert dat soms spectaculaire beelden op.

De noordkust heeft sowieso een heel ander aanzicht dan alle mooie stranden elders op het eiland. De omgeving in het Shete Boka park is erg rotsachtig en lijkt zelfs op sommige plekken op koraal of lavagesteente. Een mooi stukje ruige natuur dus.

Shete Boka park in Curacao

Shete Boka park in Curacao

Shete Boka park in Curacao

Inhammen Shete Boka park – Curaçao

Behalve een ruige oceaan zijn er verschillende mooie plekken te spotten. Hoewel de naam het heeft over 7 inhammen, zijn er daadwerkelijk 9 inhammen. De bekendste zijn:

Boka Tabla
Bij Boka Tabla vind je een grot met een opening waar het water met een forse gang naar binnen komt zetten.

Boka Wandomi
Boka Wandomi is een natuurlijk brug gevormd uit een rots die door de oceaan is ontstaan.

Boka Wandomi - Shete Boka park Curacao

Boka Pistol
Dan mijn favoriet Boka Pistol. Bij Boka Pistol vind je een grote inham die overgaat in een kleiner rond gat. Wanneer er een grote krachtige golf aankomt slaat deze precies om bij het kleine ronde gat, waardoor al het water met een flinke kracht omhoog wordt geduwd. Het resultaat is een grote uitspatting dat lijkt op een pistoolschot van water. Vandaar ook de naam Boka Pistol.

Shete Boka park, Curaçao

Wil je Boka Pistol in bewegend beeld zien? Bekijk dan mijn korte video op YouTube

Zeeschildpadden spotten

Eigenlijk in elke inham is het mogelijk om zeeschildpadden te spotten. 3 soorten leggen juist in dit gebied hun eitjes. Echter zoeken ze beschutte plekken en is de kans aanwezig, maar erg klein dat je ze ook daadwerkelijk gaat tegenkomen. Ben je toch benieuwd? De kans is groter dat je ze tegenkomt wanneer je gaat duiken op de daarvoor geschikte duikplekken.

Ben jij al eens in het Shete Boka park in Curaçao geweest en wat vond je ervan?

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *