Leguaan eten bij restaurant Jaanchies op Curaçao

Backpack route Thailand 4 weken
Backpack route Thailand 4 weken
14 april 2016
Gekke gewoontes Thailand
Gekke gewoontes in Thailand en wat vinden zij van ons?
2 mei 2016

Leguaan eten bij restaurant Jaanchies op Curaçao

Restaurant Jaanchies Curaçao

Curaçao heeft veel Nederlandse invloeden waardoor je je als Nederlander al snel thuis voelt op dit tropische eiland in het Caribisch gebied. Het wordt niet voor niets het Nederland in de tropen genoemd. Bitterballen bij de borrel, een Heineken biertje op het strand en hagelslag in de supermarkt, allemaal geen probleem. Maar wie echt eens de Antilliaanse cultuur wilt proeven trakteert zichzelf op een leguaan bij restaurant Jaanchies, een begrip op het eiland.

Legaal een leguaan eten, het kan!

Gelegen helemaal aan de rand van het eiland Curaçao ligt restaurant Jaanchies. Een traditioneel Antilliaans restaurant dat allerlei lokale gerechten serveert. Hun specialiteit: leguaan. Als enige op het tropische eiland mogen zij deze ietwat gekke maaltijd legaal serveren aan hun gasten. Officieel worden leguanen beschermd, maar bij restaurant Jaanchies worden ze speciaal en legaal gefokt voor consumptie.

Het restaurant bevindt zich op een voor Antilliaanse begrippen afgelegen plek in Westpunt. Een eerste bezoek aan restaurant Jaanchies zal je goed bevallen. Het meest bijzondere aan dit restaurant is namelijk niet eens de leguaan op je bord. Toegegeven, een leguaan is geen maaltijd die bij ons op de menukaart is te vinden. Echter smaakt een leguaan verdacht veel op kip. Dat neemt niet weg dat je het zeker een keer moet proberen!

Wat restaurant Jaanchies pas echt tot een highlight van Curaçao maakt is de eigenaar. Bemachtig bij binnenkomst je plekje in het gezellige populaire restaurant en wacht op de menukaart. Die komt al gauw aangelopen als niemand minder dan de eigenaar himself. Een pratende menukaart zoals hij zichzelf noemt. Aan tafel en op humoristische wijze legt hij je uit wat je die dag kunt eten. Als je hier bent bestel je natuurlijk de specialiteit leguaan, maar je kan ook kiezen uit allerlei andere lokale gerechten zoals vis, rijst en bijvoorbeeld het veel gegeten geitenvlees.

Eet smakelijk!

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

1 Comment

  1. Stéphanie schreef:

    Je tweet maakte mij nieuwsgierig ;) Dus het smaakt als kip, dat had ik eigenlijk niet verwacht. Wel goed dat slechts een restaurant deze specialiteit serveert, en ook op een eerlijke manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *