Willemstad Curaçao
Willemstad, Curaçao
21 juni 2016
Hoe plan je een wereldreis
Hoe plan je een wereldreis?
16 juli 2016

15 x zien en doen op Curaçao

Watamula Curaçao

Het voordeel van veel eilanden is dat je ze in relatief weinig tijd geheel kan ontdekken. Zo ook Curaçao, het Nederland in de tropen, waar je in 14 à 16 dagen tijd vrijwel alle bezienswaardigheden kunt afgaan en deze kunt afwisselen met heerlijk relaxen op een parelwit strand en een azuurblauwe zee. Gaan dus!

Wat bekende bezienswaardigheden van Curaçao op een rij:

#1 Pontjesbrug
Een unieke brug die de wijken Otrobanda en Punda in de hoofdstad Willemstad met elkaar verbindt. Het is de enige houten draaibrug ter wereld en daardoor een absolute must tijdens je bezoek aan het eiland.

Pontjesbrug Curacao

#2 De stranden bij Westpunt
Mambo Beach, Jan Thiel Beach, Cas Abou en alle andere toeristische stranden zijn aangenaam en bieden verschillende voorzieningen die je dagje strand net wat aangenamer maken. Echter zijn juist de niet of minder commerciële stranden vaak het mooist, maar vooral ook een stuk rustiger. Vooral bij Westpunt ga je een aantal van dit soort stranden vinden.

Bezoek o.a. Grote Knip, Kleine Knip, Playa Jeremi & Porto Marie.

Eerste keer naar Curaçao

#3 Watamula
Als je toch al richting Westpunt gaat kun je gelijk een bezoekje brengen aan Watamula. Het is het meest noordwestelijke punt van Curaçao en volgens de bewoners is dit het punt waar het eiland ‘ademt’. Het is verder niet heel bijzonder, dus een kort bezoekje is voldoende. Echter laat de kust hier een stukje ruig Curaçao zien dat veel mensen niet kennen.

Watamula Curaçao

#4 Shete Boka park
Meer ruige natuur zie je terug in het Shete Boka Park. Er zijn verschillende baaien en inhammen die je kunt bezoeken om te zien hoe meters hoge golven tegen de rotsen aanslaan. Hier kun je de kracht van het water goed zien wat soms spectaculaire beelden oplevert. Bijvoorbeeld een kanonschot bij Boka Pistol.

Shete Boka park, Curaçao

#5 Christoffelberg
Om eerlijk te zijn vond ik het Christoffelpark wat vlakbij het Shete Boka park ligt niet echt de moeite waard. Het is er gortdroog en een kaartje kost relatief veel vergeleken met wat je gaat zien, weinig. De Christoffelberg is echter een ander verhaal. Ben je wel in voor een sportief uitje dan kun je deze berg vroeg in de ochtend beklimmen met als resultaat een uitzicht over het gehele eiland.

#6 Het Spaanse water
Vlakbij Jan Thiel ligt het Spaanse water wat uitmondt in de oceaan. Het water is er rustig wat het een ideale plek maakt om een bootje te huren. Huur een motorbootje of zeilbootje en ga op pad om vervolgens je ogen uit te kijken op alle jaloersmakende grote en mooie huizen die gevestigd zijn langs het Spaanse water.

Huizen bij het Spaanse water

#7 Slavernijmuseum
Voor een stukje geschiedenis bezoek je het slavernijmuseum dat je alles vertelt en laat zien over een heftig verleden dat zich heeft afgespeeld op het eiland. Boek een rondleiding of ga zelf op pad en verdiep je in een belangrijk stukje geschiedenis.

#8 Willemstad
O.a. de pontjesbrug en het slavernijmuseum zijn te vinden in de hoofdstad, maar Willemstad is op zichzelf al een bezienswaardigheid te noemen. Loop langs de markt, ga even shoppen en struin alle straatjes af, waaronder de Handelskade met de bekende gekleurde huisjes.

Handelskade Willemstad

#9 ‘Commerciële’ stranden
De niet zo commerciële stranden zijn vaak het mooist, maar dat neemt niet weg dat de wel wat commerciëlere stranden ook een bezoekje waard zijn. Bezoek bijvoorbeeld Mambo Beach, Jan Thiel Beach en Cas Abou met één van de mooiste stranden van het eiland.

#10 Klein Curaçao
Wie het paradijs wilt zien en niet snel zeeziek wordt, moet zeker een dagje naar Klein Curaçao gaan. Dit onbewoonde eiland wordt als het kleine paradijs gezien inclusief een rijke onderwaterwereld wat het een ideale plek maakt om te snorkelen en duiken.

#11 Snorkelen en duiken
Snorkelen en duiken is sowieso een leuke tijdsbesteding op het eiland. Goede plekken zijn behalve Klein Curaçao ook: Playa Kalki, Porto Marie en Caracasbaai.

#12 Struisvogelfarm
Ooit al eens alles willen weten over struisvogels? Nee ik ook niet, maar toch is de struisvogelfarm misschien een leuk bezoekje. Ze vertellen je alles over de struisvogel en uiteraard kun je ze in real live bekijken en voeren. Durf je meer dan dat? Een ritje op de struisvogel is ook mogelijk.

#13 Rif Fort
Hier ga je de meest luxe winkels van het eiland vinden, maar je vindt hier ook veel lokale producten, terrasjes en verderop de megapier waar alle cruiseschepen aanmeren.

#14 Uiteten
Heerlijke ontbijtjes, lunchen, dineren, borrelen en lokaal eten. Het kan allemaal. Aanraders zijn o.a.: Karakter, Boathouse, Jaanchies, Zanzibar, De Kleine Wereld, Saint Tropez, Eetcafé De Buurvrouw, Gouveneur De Rouville en de restaurants bij ‘de boogjes’.

#15 Uitgaan
Aan uitgaansmogelijkheden ook geen gebrek en de diversiteit aan soorten uitgaansgelegenheden is enorm. Bezoek o.a. Zanzibar, Saint Tropez, Mambo Beach, Brakkeput Mei Mei, Café De Tijd, Cinco, Bermuda,

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *