Wat is een backpacker
De stereotype backpacker
5 augustus 2016
Vasa museum Stockholm
Het Vasa museum in Stockholm
12 augustus 2016

Wat te doen in Hamburg?

Wat te doen in Hamburg

De op één na grootste stad van Duitsland, de stad die na Rotterdam en Antwerpen de grootste haven van Europa bezit en de stad die geen deel uitmaakt van een deelstaat maar er zelf een is. Dat is het hippe Hamburg.

Slechts 4 uur in de auto vanaf Utrecht brengt je midden in het centrum van deze bruisende stad. Ideaal dus voor een citytrip dichtbij huis! In 7 keer wat te doen in Hamburg laat ik je kennis maken met deze stad.

Wat te doen in Hamburg?

#1 De haven van Hamburg
 De haven van Hamburg, je kunt er niet omheen. Deze tot de top 10 behorende grootste containerhavens ter wereld mag je niet missen tijdens je bezoek aan de stad. De beste manier om hier een kijkje te nemen is natuurlijk vanaf het water. In de wijk HafenCity en vanaf de St. Pauli Landungsbrücken stap je aan boord van verschillende rondvaartboten.

Wat te doen in Hamburg: haven

#2 HafenCity & Speicherstadt
In de wijk HafenCity kun je uren doorbrengen en je vergapen aan de mix van oude en nieuwe gebouwen met als hoogtepunt Speicherstadt. De wijk wordt grootschalig herbevolkt waardoor moderne architectonische woningen, kantoren en hotels als paddenstoelen uit de grond schieten. Het is een behoorlijk contrast met het op de UNESCO Werelderfgoed geplaatste Speicherstadt met zijn oude pakhuizen die dienst deed als havenmagazijn. Met een oppervlakte van 300.000 m² is het één van de grootste intact gebleven historische havenmagazijnen van de wereld!

wattedoeninhamburg

#3 Alstermeer
In de binnenstad vind je het Alstermeer, een zijrivier van de bekende rivier de Elbe. Bij mooi weer is het hier heerlijk vertoeven. Fiets een rondje om het meer, stap aan boord voor een rondvaarttochtje of plof neer op een van de terrasjes langs de Kleine Alster in de binnenstad vlakbij het indrukwekkende Rathuis gebouw.

Wat te doen in Hamburg: Alstermeer

#4 Elbtunnel
Wie Hamburg eens vanaf de havenkant wil zien kan door de Elbtunnel heen lopen of fietsen. De bijna 3.5 kilometer lange tunnel brengt je vanaf de stad onder de rivier de Elbe naar de haven. Vanaf daar kun je Hamburg eens vanaf een hele andere kant bekijken. In plaats van een mooi uitzicht over de haven heb je dan een mooi uitzicht over de stad.

#5 St. Pauli
Na HafenCity is St. Pauli één van de leukste wijken van Hamburg. Ook hier zie je weer een enorm contrast tussen oud en nieuw. Loop je langs een net onderhouden pand, vind je bij de buren een oude woning met artistieke graffiti op de buitenmuur. Dat is St. Pauli. Vooral de buurten Schanzenviertel en Karolinenviertel zijn leuk om doorheen te slenteren. Kijk goed om je heen want hier vind je ook de hipste koffietentjes, vintagewinkels en kunstateliers.

Wat te doen in Hamburg: St. Pauli

#6 Rindermarkthalle en de vismarkt
Wanneer je luxe uit eten en de standaard voorgeschotelde menu’s een beetje zat bent zijn er gelukkig in Hamburg hele goede alternatieven. Ben je niet zo goed in keuzes maken, ga dan naar de Rindermarkthalle in de wijk St. Pauli. Hier hoef je niet te kiezen en kun je van alles wat proberen. In de markthal kun je uitgebreid je boodschappen halen of in de hal zelf je versnapering nuttigen. Van brood tot sushi en van fruit smoothies tot bier, alles is hier te vinden.

Wat te doen in Hamburg: Rindermarkthalle

Voor de vroege vogels onder ons die een vers visje wel kunnen waarderen is de vismarkt gelegen aan de rivier de Elbe een goede optie. Elke zondagochtend van 05:00 uur tot 09:30 uur leggen marktkooplui hier hun vis lekkernijen klaar. Verser kun je het niet krijgen. Er worden ook allerlei andere producten verkocht, maar vis is hier toch écht het hoofdproduct.

#7 Shoppen
Je zou het misschien niet zeggen, maar Hamburg is een walhalla voor alle shopliefhebbers. Je vindt er de bekende grote winkelketens en dure merkwinkels, maar ook talloze vintagewinkels, designwinkels en markten. Voor ieder wat wils dus.

Wat te doen in Hamburg facts

  • Zondag is vrijwel alles dicht. Veel musea zijn wel open
  • Hamburg is lopend goed te doen, maar een fiets huren (stadtrad) is een goed alternatief en net zo leuk
  • Zonder file is het vanaf Utrecht ongeveer 4 uur rijden (verwacht vooral in de zomer veel werkzaamheden en files)
  • De uitgaansstraat Reeperbahn is populair, maar niet de moeite waard. Tenzij je discotheken, seksclubs en veel dronken mensen (ook overdag) geen probleem vindt
  • Hamburg heeft een eigen cola variant, Fritz-Kola. Proef het eens

Accommodatie tip: 25 hours hotel & InterCity hotel

Dit artikel bevat een affiliate link, waardoor ik een klein bedrag ontvang wanneer jij via de link een aankoop doet. Ik schrijf alleen op basis van mijn eigen mening en ervaring en plaats niets op mijn blog waar ik niet achter sta.

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

2 Comments

  1. Eva schreef:

    Leuk! Ik ga begin september naar Hamburg, ben heel benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *