Skiën tot aan de voordeur in La Plagne

Grote Knip Curaçao
Authentiek Curaçao, bestaat dat nog?
22 januari 2017
Reisdagboek januari 2017
#4 Reisdagboek januari 2017
2 februari 2017

Skiën tot aan de voordeur in La Plagne

Wintersport in La Plagne, Frankrijk

Ergens op zo’n 2000 meter hoogte in de Alpen ligt het wintersportgebied La Plagne. Samen met de buren Les Arcs vormen zij het wintersportgebied Paradiski, dat zich een van de grootste wintersportgebieden ter wereld mag noemen.

Wintersport in La Plagne, Frankrijk

Frankrijk biedt een grote variatie aan pistes die zowel in lengte als breedte menig wintersportliefhebber een plezier zal doen en daarmee een voorsprong neemt op het andere wintersportland Oostenrijk. Maar waar je als wintersporter pas echt blij van wordt is het skiën tot aan de voordeur concept. Veel accommodaties benoemen dit concept, maar leidt bij aankomst vaak tot een teleurstelling als blijkt dat je toch een paar honderd meter zelf door de sneeuw moet banjeren.

Maar nee, niet in La Plagne. Althans, het skistation Belle Plagne waar het skiën tot aan de voordeur concept pas echt tot zijn recht komt. Het skistation ligt op 2050 meter hoogte en herbergt enkele complexen waar kleinschalige eenvoudige appartementen in zijn gerealiseerd. Het is een beetje basic, maar voldoende wanneer je de hele dag liever op de latten staat dan shotjes achterover gooit in het nabijgelegen après-ski café.

Uitzicht Belle Plagne

In Belle Plagne hebben ze het maar goed voor elkaar. Na een lange autorit parkeer je bij aankomst de auto veilig en droog in de parkeergarage gelegen onder je appartementencomplex. Hoef je na de wintersportvakantie in ieder geval niet je auto uit de sneeuw te graven. En omdat de piste letterlijk voor de deur ligt, hoef je alleen in de berging je ski’s of snowboard te pakken, de bindingen vast te maken en gaan!

Belle Plagne

Met ruim 400 kilometer aan pistes in Paradiski en een grote variatie aan blauwe, rode en zwarte pistes is er zowel voor de beginner als de gevorderde skiër of snowboarder genoeg wintersportvertier om je een hele vakantie mee te vermaken. Met wintersporten zelf althans, want voor een avondje culinaire hoogstandjes of een avondje stappen is dit niet de plek waar je moet zijn. Het skistation beperkt zich tot enkele winkels, restaurants en een mini supermarkt voor de noodzakelijke boodschappen.

Wil je echt skiën tot aan de voordeur? Dan moet je aankomende winter Belle Plagne maar eens overwegen.

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *