E-book Camper Bouwen

De meest complete online handleiding om zelf een camper te bouwen!

Zelf een camper bouwen
Heb je altijd al een eigen huisje op wielen willen hebben die jou het ultieme gevoel van vrijheid geeft? Dan bouw je er toch gewoon zelf eentje!

Met onze e-books helpen we jou om zelf een camper te bouwen. Per thema hebben we een uitgebreid e-book geschreven waarin we diep ingaan op alle camper bouw stappen. Van het kiezen van een bestelbus en het omkeuren naar camper tot alles over elektra, (warm) water, ventileren, isoleren en verwarmen. Al onze e-books zijn geschreven o.b.v. onze kennis en ervaring met het (ver-) bouwen van zeilboten en campers. We weten dus hoeveel tijd het kost om alles uit te zoeken en kennen de uitdagingen. Onze e-books besparen je dan ook niet alleen veel tijd, maar ook veel geld.

Met de bundel heb je in één keer toegang tot alle informatie, maar je kunt ook een los e-book bestellen. Na aanschaf kun je de e-books direct downloaden en aan de slag!

Bestel de bundel of scroll verder voor een los e-book

Ruim 1900 mensen gingen je al voor!

Ja, dit wil ik!

Koop de complete bundel inclusief:
✅ E-book Basis + Keuken + Elektra + Ventileren, Isoleren & Warmte
✅ Bonus: Blueprints van de meest voorkomende bestelbussen
✅ Bonus: Elektra- en Waterschema's voor een snelle en overzichtelijke start
✅ Bonus: Budget (Excel) sheet en inkooplijst
✅ Bonus: Gratis controle en advies op jouw camper elektra schema

Bekend van

Handleidingen Camper Bouwen

E-book Camper
Elektra

€17,50

E-book Camper
Keuken en Watersysteem

€12,50

E-book Camper Isoleren, Ventileren & Verwarmen

€10,-

E-book Camper Bundel
Incl basis e-book t.w.v. €10

€30 (i.p.v. €50)

E-book Camper Elektra

Wil je zelf een camper bouwen en zoek je meer informatie over camper elektra? Met dit e-book weet je straks alles over de werking van stroom in een camper, welke huishoudaccu, lader, omvormer en zonnepanelen je het best kunt kiezen, hoe je kan koken op inductie in de camper en delen we onze beste installatietips en waar allemaal op te letten.

✅ Stroom in de camper
✅ Stroomverbruik berekenen
✅ Huishoudaccu (lood- en lithium)
✅ Acculader en omvormer
✅ Zonnepanelen
✅ Koken op inductie
✅ Installatie tips en waar op te letten
✅ Inclusief 3 elektra schema's en inkooplijst
✅ Ook na aankoop helpen we je nog met gratis tips en advies

Bestel het e-book camper elektra direct in onze shop


Bestel E-book Camper Elektra

E-book Camper Keuken & Watersysteem

Wil je zelf een camper bouwen en zoek je meer informatie over de keuken? Met dit e-book kun je straks zelf een keuken bouwen met koelkast, spoelbak en kraan, ken je verschillende opties m.b.t koken en warm water in de camper en weet je waar allemaal op te letten bij de installatie.

✅ Camper Keuken Bouwen
✅ Koelkast op 230V, absorptie of compressor
✅ Koken op gas, diesel of inductie
✅ Watersysteem en uitleg over verschillende boilers
✅ Installatie tips en waar op te letten
✅ Inclusief waterschema en inkooplijst
✅ Ook na aankoop helpen we je nog met gratis tips en advies


*De installatie van koken op inductie vind je in het e-book camper elektra

Bestel het e-book camper keuken direct in onze shop

Bestel E-book Camper Keuken

E-book Camper Ventileren/Isoleren/Verwarmen

Wil je zelf een camper bouwen en zoek je meer informatie over ventileren, isoleren en verwarmen? Met dit e-book leggen we alles uit over ventileren, isoleren en verwarmen, delen we de beste opties die het best geschikt zijn voor in een camper en delen we installatie tips en waar allemaal op te letten.

✅ Uitleg over ventileren, isoleren en verwarmen in een camper
✅ Installatie camper raam en dakluik
✅ Camper isoleren
✅ Kachel op elektra, gas of diesel
✅ Extra tips voor verwarming en winterkamperen
✅ Installatie tips en waar op te letten
✅ Inclusief inkooplijst


Bestel het e-book camper ventileren/isoleren/verwarmen direct in onze shop


Bestel E-book Camper Ventileren/Isoleren/Verwarmen

E-book Camper Bouwen Basis

Wil je zelf een camper bouwen? Dit basis e-book camper bouwen t.w.v. €10 is alleen verkrijgbaar via de bundel. In dit e-book leggen we de de basis uit van het bouwen van een camper. Van het kiezen van de juiste bestelbus en het betimmeren van de inrichting tot het omkeuren van de bus naar camper, het aanvragen van het voordelige wegenbelastingtarief en het betalen van de BPM.

✅ Alles over waar op te letten bij het kiezen van de juiste bestelbus
✅ Inrichting en voorbereiding
✅ Betimmering, bed en zitgedeelte
✅ Omkeuren bus naar camper
✅ Inclusief bouwtekeningen bussen, inkooplijst en budget excel sheet

Bestel de bundel e-book camper bouwen direct in onze shop


Bestel E-book Camper Bouwen

Wij zijn Wander Rebel

Hi, wij zijn Shamira en Niels! Samen met onze poes Saartje wonen we in Utrecht en reizen we parttime als locatie-onafhankelijke ondernemers in ons busje die we hebben omgebouwd tot camper.

Met onze blogs, e-books en online cursussen willen we anderen inspireren over een vrij, onafhankelijk en duurzaam leven. Daarnaast reizen we voor ons werk als documentaire fotograaf en IT netwerk engineer een paar maanden per jaar in ons busje. Terwijl Shamira op zoek gaat naar verhalen om bewustwording te creëren op het gebied van sociale thema's en in opdracht werkt voor reis- en outdoormerken, werkt Niels als freelancer remote of op locatie in binnen- en buitenland.

Voor ons werk zijn we dan ook veel onderweg en een eigen huisje en kantoor op wielen is daarom voor ons de ultieme manier van reizen. Nadat we in Nieuw-Zeeland kennismaakten met vanlife waren we dan ook snel verkocht. Maar toen we thuis zelf een camper wilde bouwen was er in Nederland nog niet zoveel informatie over het zelf bouwen van een camper te vinden als nu. En dus moesten we veel zelf uitzoeken en informatie vragen bij vanlifers uit het buitenland.

Inmiddels zijn we twee zelfbouw campers verder en weten we wat belangrijk is als je zelf een camper wil bouwen. Daarom hebben we al onze kennis, leermomenten en ervaringen gebundeld in verschillende e-books, die ook als complete bundel te koop is. Daarin vind je een complete handleiding om je eigen camper te bouwen. Van het kiezen van de juiste bus en het isoleren van de ruimte tot het aansluiten van de elektra en het omkeuren van de bestelbus naar camper.

Met deze e-books ontvang je dus niet alleen een complete handleiding camper bouwen, maar je leert ook van onze fouten. Dat bespaart je niet alleen tijd, maar vooral ook een hoop geld. Overigens is dit e-book ook perfect voor mensen die niet zo handig zijn in klussen. Misschien kun je na het lezen nog steeds wat hulp gebruiken, maar ook dan blijft er genoeg over om zelf te doen. Je kunt namelijk echt meer dan je denkt!

Bovendien is het hartstikke leuk om je eigen camper te bouwen en kun je trots zijn op iets dat jij zelf hebt gebouwd. Met deze e-books helpen we je dan ook graag op weg, zodat ook jij je eigen camper kan bouwen en kan genieten van deze ultieme manier van reizen!

 

Ja, dit wil ik!

Dit is wat anderen zeggen

 • Johan & Inge
  Het is voor het eerst dat we een busje gaan ombouwen naar camper en hoewel er veel camper bouw informatie op internet te vinden is, hebben we niet eerder zo'n uitgebreid e-book over het zelf bouwen gezien. De informatie is soms tot in detail uitgewerkt en verduidelijkt met foto's, wat vooral bij het elektra gedeelte heel erg fijn is. Ik heb het e-book al helemaal doorgelezen en kan niet wachten tot ons busje af is en we ermee op reis kunnen!
  Johan & Inge
 • Nander Knobben
  Het e-book van Shamira & Niels is echt een geweldig naslag werk voor iedereen die er over denkt om een bus om te bouwen tot camper. Ze nemen je stap voor stap mee door alle belangrijke aspecten en dit heeft me al heel wat uitzoekwerk bespaard. Mede door het boek hebben we nu de perfecte bus gevonden en weten we precies hoe we deze gaan inrichten & isoleren.
  Nander Knobben
  Eigenaar Offgridcentrum.nl
 • Roy & Lindy
  De allereerste camper die we hadden was een zelfbouw, al stelde dat niet veel voor. Inmiddels zijn we aan onze vierde camper toe en we besloten deze helemaal zelf, en vooral goed, te gaan bouwen. Door onze eigen campers en verschillende gehuurde vans weten we nu wel zo’n beetje wat we willen, en vooral niet willen. Maar hoe maak je dat? De Camper Bouwgids van Wander Rebel bleek voor ons een prima naslagwerk waar alle stappen helder worden uitgelegd. En aangevuld met handige tips en weetjes, want als beginnend (maar vast ook gevorderde) bouwer weet je soms niet goed hoe je bepaalde werkzaamheden het beste uit kan voeren en welke materialen het meest geschikt zijn. De links in het boek kwamen ook vaak van pas! We genieten nu dagelijks van ons bamboe keukenblad!
  Roy & Lindy
  Bloggers Dereizigers.nl

Veelgestelde vragen

Wat kost het ombouwen van een bus naar camper?

Dat is helemaal afhankelijk van je eigen eisen en wensen. Zo zitten er grote prijsverschillen tussen een oude en nieuwere bus, een basisinrichting of een complete inrichting met keuken, toilet, douche en lithium elektra set-up, kun je nieuwe spullen kopen of gebruik maken van tweedehands materialen en bespaar je ook veel geld door veel zelf te doen. In ons e-book leggen we uit hoe je zoveel mogelijk zelf kan doen en gaan we doorgaans uit van een gemiddelde set-up. Maar je kunt het naar wens upgraden of downgraden als je wil.

Kan iedereen zelf een camper bouwen?

Ja! Onze camper bouw handleiding is juist ook perfect voor mensen die niet zo handig zijn met klussen. Het kan zijn dat er stappen zijn die je na het lezen van het e-book alsnog liever wil uitbesteden of waar je wel wat hulp bij kan gebruiken, maar ook dan blijft er nog genoeg over om zelf te klussen. Je kunt namelijk echt meer dan je denkt! Bovendien is het hartstikke leuk om je eigen camper te bouwen en straks super trots te zijn op het eindresultaat 🙂

Welke bus is het beste om te verbouwen naar camper?

Ben je nog op zoek naar een bus om te verbouwen naar camper en heb je interesse in ons e-book bundel camper bouwen? Dan heb je geluk! De eerste stap in ons e-book gaat namelijk over het kiezen van de juiste bestelbus om te gaan verbouwen tot camper. In deze stap leggen we uit waar op te letten bij aanschaf en zetten we de voor- en nadelen van de meest populaire merken voor je op een rij. Kun je gelijk goed van start met een goede bus!

Zijn de e-books ook als fysiek boek camper bouwen te bestellen?

Nee en dat is eigenlijk een bewuste keuze. Met een e-book heb je alle informatie overal online bij de hand. Bovendien updaten we het e-book regelmatig vanwege nieuwe inzichten, ervaringen en producten. Daarnaast is het bij een fysiek boek camper bouwen niet mogelijk om de gratis bijlagen zoals het elektra schema en de inkooplijsten toe te voegen.

Ik wil graag mijn elektra schema door jullie laten controleren. Kan dat?

Zeker! Kopers van het e-book mogen ons mailen om hun elektra schema gratis door ons te laten controleren. Maar let op: wij controleren alleen en geven indien nodig advies. Wij maken het elektra schema niet voor je en passen het ook niet voor je aan, dit doen we i.v.m. een beperkt aantal plekken in de agenda alleen in opdracht (betaald).

 
De complete E-book Handleiding Camper Bouwen (bundel) koop je voor €30,00 (ipv €50,00) en kun je na aankoop direct downloaden. Inclusief alle elektra- en waterschema's, inkooplijst en budget (Excel) sheet.