E-book: camper bouwen

De meest complete camper bouw gids
Heb je altijd al een eigen huis op wielen willen hebben? Zo’n camper die je helemaal naar eigen wens mag inrichten? En die jou de ultieme vrijheid geeft om te gaan en staan waar je maar wilt? Dan bouw je er toch gewoon zelf eentje!

Met dit e-book helpen we jou van begin tot eind met het ombouwen van je bestelbus naar camper. In 10 stappen nemen we je mee tijdens het hele bouwproces: van de aanschaf van de juiste bestelbus en het isoleren van de binnenruimte tot het berekenen van de elektra capaciteit en het omkeuren van de bus naar camper.

  • Bouw je eigen camper in 10 stappen
  • Bijna 15.000 woorden aan informatie
  • Incl. bouwtekeningen, elektraplan, bpm berekening en handige productenlijst
  • Uitgebreid elektra hoofdstuk geschreven door een elektrotechnicus
  • Kom in contact met gelijkgestemden binnen de Vanlife NL community


Bestel het e-book direct in onze shop


 

Over de auteurs

Roadtrippen door Europa, wildkamperen in de natuur en altijd dat stukje comfort mee dankzij een eigen huis op wielen. Wij, Shamira en Niels, hebben deze manier van reizen al met veel plezier mogen ervaren. In Australië kochten we een 4x4 met daktent om daarmee de oostkust en outback te trotseren en in Nieuw-Zeeland ontdekten we beide eilanden met een klein camperbusje. Fantastisch was het! Gletsjers, regenwoud, woestijnlandschappen, fjorden en slapen onder een heldere sterrenhemel. Van alles hebben we voorbij zien komen en je begrijpt, we waren verkocht!


Thuis konden we het dan ook niet laten om onze eigen camper te bouwen. Het werd een VW Crafter L2H2 waar we met weinig ervaring toch vol enthousiasme aan het bouwen zijn geslagen. Het resultaat kon natuurlijk veel beter, maar niet ontevreden hebben we er mooie reizen mee gemaakt door o.a. Bosnië, Montenegro, Slovenië, Kroatië, Noorwegen en Nederland. Inmiddels zijn we bezig met ons tweede zelfbouw project (hier te volgen op Instagram) en daar merken we hoeveel we hebben geleerd van de eerste keer. Daardoor bouwen we nu niet alleen sneller, maar vooral ook beter.


Met dit e-book ontvang je dus niet alleen een complete camper bouw gids, maar je leert ook van onze eerdere ervaringen en fouten waardoor jij het wel in één keer goed kan doen!
 

10-stappenplan

Van het isoleren van de camper tegen condens en het maken van een vast uitschuifbaar bed tot het berekenen van de elektra capaciteit inclusief zonnepanelen. In 10 stappen nemen we je mee van de aanschaf van de juiste bestelbus tot het omkeuren van de bus naar camper. Met handige extra's zoals: bouwtekeningen bestelbus, voorbeeld elektraplan, handige productenlijst en kom in contact met gelijkgestemden binnen de vanlife nl community!

1. Bestelbus kopen

Welke bus geschikt als camper en waar op te letten bij aanschaf

2. Inrichting

Welke faciliteiten heb ik nodig en bouwtekeningen

3. Voorbereiding

Voorbereiding dakventilatie, zonnepaneel, water & elektra

4. Isoleren & ventileren

Temperatuur reguleren en condens voorkomen

5. Wanden, vloer & plafond

Betimmeren, bevestigen en afwerking

6. Elektriciteit

Alles over de accu, omvormer, zonnepanelen incl elektraplan

7. Bed

Lengte/breedte bed of een vast uitschuifbaar bed

8. Zitgedeelte

Bank maken met handige opbergvakken

9. Keuken

Frame en uitleg over koelkast, water en koken op gas

10. Omkeuren naar camper

RDW, BPM en kwarttarief wegenbelasting

Het e-book camper bouwen is te bestellen in onze shop en wordt aangeboden in de vorm van een pdf bestand. Zo kun je het e-book overal digitaal lezen op je smartphone, laptop of tablet.