Boek: Camper Bouwen

De meest complete online handleiding om zelf een camper te bouwen
Heb je altijd al een eigen huis op wielen willen hebben? Zo’n camper die je helemaal naar eigen wens mag indelen en inrichten? En die jou de ultieme vrijheid geeft om te gaan en staan waar je maar wilt? Dan bouw je er toch gewoon zelf eentje!

Met dit e-book helpen we jou om zelf een camper te bouwen. Met een 10-stappenplan nemen we je mee tijdens het hele proces: van de juiste bestelbus en het isoleren van de binnenruimte tot het berekenen van de elektra capaciteit en het omkeuren naar camper.

✅ Met een 10-stappenplan zelf een camper bouwen
✅ Ruim 17.000 woorden aan informatie
✅ Meest uitgebreide boek camper bouwen online
✅ Incl. bouwtekeningen, elektra schema, budget sheet en handige inkooplijst
✅ Uitgebreid elektra hoofdstuk geschreven door een elektrotechnicus
✅ Kom in contact met gelijkgestemden binnen de Vanlife NL Community

Bestel het e-book direct in onze shop
Ruim 1500 mensen gingen je al voor!


Bestellen

 • Nander Knobben
  Het e-book van Shamira & Niels is echt een geweldig naslag werk voor iedereen die er over denkt om een bus om te bouwen tot camper. Ze nemen je stap voor stap mee door alle belangrijke aspecten en dit heeft me al heel wat uitzoekwerk bespaard. Mede door het boek hebben we nu de perfecte bus gevonden en weten we precies hoe we deze gaan inrichten & isoleren.
  Nander Knobben
  Eigenaar Offgridcentrum.nl
 • Roy & Lindy
  De allereerste camper die we hadden was een zelfbouw, al stelde dat niet veel voor. Inmiddels zijn we aan onze vierde camper toe en we besloten deze helemaal zelf, en vooral goed, te gaan bouwen. Door onze eigen campers en verschillende gehuurde vans weten we nu wel zo’n beetje wat we willen, en vooral niet willen. Maar hoe maak je dat? De Camper Bouwgids van Wander Rebel bleek voor ons een prima naslagwerk waar alle stappen helder worden uitgelegd. En aangevuld met handige tips en weetjes, want als beginnend (maar vast ook gevorderde) bouwer weet je soms niet goed hoe je bepaalde werkzaamheden het beste uit kan voeren en welke materialen het meest geschikt zijn. De links in het boek kwamen ook vaak van pas! We genieten nu dagelijks van ons bamboe keukenblad!
  Roy & Lindy
  Bloggers Dereizigers.nl

In de media

 
unnamed
SE-Website-Press-De-Telegraaf-Logo
25152291_1714224785263100_9130825765035631584_n
 

 

Over de auteurs

Roadtrippen door Europa, wildkamperen in de natuur en altijd dat stukje comfort mee dankzij een eigen huis op wielen. Wij, Shamira en Niels, hebben deze manier van reizen al met veel plezier mogen ervaren. In Australië kochten we een 4x4 met daktent om daarmee de oostkust en outback te trotseren en in Nieuw-Zeeland ontdekten we beide eilanden met een klein camperbusje. Fantastisch was het! Gletsjers, regenwoud, woestijnlandschappen, fjorden en slapen onder een heldere sterrenhemel. Van alles hebben we voorbij zien komen en je begrijpt, we waren verkocht!


Thuis konden we het dan ook niet laten om onze eigen camper te bouwen. Het werd een VW Crafter L2H2 waar we met weinig ervaring toch vol enthousiasme aan het bouwen zijn geslagen. Het resultaat kon natuurlijk veel beter, maar niet ontevreden hebben we er mooie reizen mee gemaakt door o.a. Bosnië, Montenegro, Slovenië, Kroatië, Noorwegen en Nederland. Inmiddels zijn we bijna klaar met ons tweede zelfbouw project (hier te volgen op Instagram) en daar merken we hoeveel we hebben geleerd van de eerste keer. Daardoor bouwen we nu niet alleen sneller, maar vooral ook beter.


Met dit boek ontvang je niet alleen een complete online handleiding camper bouwen, maar je leert ook van onze ervaringen en fouten waardoor jij het wel in één keer goed kan doen!
 

10-stappenplan

Van het isoleren van de camper tegen condens en het maken van een vast uitschuifbaar bed tot het berekenen van de elektra capaciteit inclusief zonnepanelen. Met het 10-stappenplan lozen we je door het hele proces van het zelf bouwen van een camper. Met handige extra's zoals: bouwtekeningen bestelbus, voorbeeld elektra schema, handige productenlijst en kom in contact met gelijkgestemden binnen de vanlife nl community!

Het boek camper bouwen is te bestellen in onze shop en wordt aangeboden in de vorm van een pdf bestand. Zo kun je het e-book overal digitaal lezen op je smartphone, laptop of tablet.