E-book Camper Bouwen

De meest complete online handleiding om zelf een camper te bouwen!

Zelf een camper bouwen
Heb je altijd al een eigen huisje op wielen willen hebben die jou het ultieme gevoel van vrijheid geeft? Dan bouw je er toch gewoon zelf eentje!

Met onze e-books helpen we jou om zelf een camper te bouwen. Van het kiezen van een bestelbus en het omkeuren naar camper tot alles over elektra, (warm) water, isoleren, verwarmen en een toilet aan boord. Onze e-books zijn geschreven o.b.v. onze kennis en eigen ervaring met het (ver-) bouwen van zeilboten en campers, zowel voor onszelf als voor vrienden en klanten. We weten daardoor hoeveel tijd het kost om alles uit te zoeken en kennen de uitdagingen. Onze e-books besparen je dan ook niet alleen veel tijd, maar ook veel geld.

Met de bundel heb je in één keer toegang tot alle informatie, maar je kunt ook kiezen voor het losse e-book camper elektra. Na aanschaf kun je de e-books direct downloaden en aan de slag!

Bestel de bundel of scroll verder voor het e-book camper elektra

Ruim 2200 mensen gingen je al voor!

Ja, ik wil de bundel!

Koop de complete bundel inclusief:
✅ E-book Camper Bouwen + Camper Elektra
✅ Bonus: Blueprints van de meest voorkomende bestelbussen
✅ Bonus: Elektra- en Waterschema's voor een snelle en overzichtelijke start
✅ Bonus: Budget Excel Sheet voor het bijhouden van uitgaven
✅ Bonus: Handige inkooppagina met zelfbouw camper onderdelen

Bekend van

Handleidingen Camper Bouwen

 
E-book Camper Bundel
Incl camper elektra t.w.v. €17,50

€30 (i.p.v. €50)

E-book Camper Elektra
Incl camper elektra schema's

€17,50

 

E-book Camper Elektra

Wil je zelf een camper bouwen en zoek je meer informatie over camper elektra? Met dit e-book weet je straks alles over de werking van stroom in een camper, welke huishoudaccu, lader, omvormer en zonnepanelen je het best kunt kiezen, hoe je kan koken op inductie en delen we onze beste installatietips.

✅ Stroom in de camper
✅ Stroomverbruik berekenen
✅ Huishoudaccu (lood- en lithium)
✅ Acculader en omvormer
✅ Zonnepanelen
✅ Koken op inductie
✅ Installatie tips en waar op te letten
✅ Inclusief 3 elektra schema's en inkooplijst


Bestel E-book Camper Elektra

Dit is wat anderen zeggen

 • Johan & Inge
  Het is voor het eerst dat we een busje gaan ombouwen naar camper en hoewel er veel camper bouw informatie op internet te vinden is, hebben we niet eerder zo'n uitgebreid e-book over het zelf bouwen gezien. De informatie is soms tot in detail uitgewerkt en verduidelijkt met foto's, wat vooral bij het elektra gedeelte heel erg fijn is. Ik heb het e-book al helemaal doorgelezen en kan niet wachten tot ons busje af is en we ermee op reis kunnen!
  Johan & Inge
 • Nander Knobben
  Het e-book van Shamira & Niels is echt een geweldig naslag werk voor iedereen die er over denkt om een bus om te bouwen tot camper. Ze nemen je stap voor stap mee door alle belangrijke aspecten en dit heeft me al heel wat uitzoekwerk bespaard. Mede door het boek hebben we nu de perfecte bus gevonden en weten we precies hoe we deze gaan inrichten & isoleren.
  Nander Knobben
  Eigenaar Offgridcentrum.nl
 • Roy & Lindy
  De allereerste camper die we hadden was een zelfbouw, al stelde dat niet veel voor. Inmiddels zijn we aan onze vierde camper toe en we besloten deze helemaal zelf, en vooral goed, te gaan bouwen. Door onze eigen campers en verschillende gehuurde vans weten we nu wel zo’n beetje wat we willen, en vooral niet willen. Maar hoe maak je dat? De Camper Bouwgids van Wander Rebel bleek voor ons een prima naslagwerk waar alle stappen helder worden uitgelegd. En aangevuld met handige tips en weetjes, want als beginnend (maar vast ook gevorderde) bouwer weet je soms niet goed hoe je bepaalde werkzaamheden het beste uit kan voeren en welke materialen het meest geschikt zijn. De links in het boek kwamen ook vaak van pas! We genieten nu dagelijks van ons bamboe keukenblad!
  Roy & Lindy
  Bloggers Dereizigers.nl

Veelgestelde vragen

Wat kost het ombouwen van een bus naar camper?

Dat is helemaal afhankelijk van je eigen eisen en wensen. Zo zitten er grote prijsverschillen tussen een oude en nieuwere bus, een basisinrichting of een complete inrichting met keuken, toilet, douche en lithium elektra set-up, kun je nieuwe spullen kopen of gebruik maken van tweedehands materialen en bespaar je ook veel geld door veel zelf te doen. In ons e-book leggen we uit hoe je zoveel mogelijk zelf kan doen en gaan we doorgaans uit van een gemiddelde set-up. Maar je kunt het naar wens upgraden of downgraden als je wil.

Kan iedereen zelf een camper bouwen?

Ja! Onze camper bouw handleiding is juist ook perfect voor mensen die niet zo handig zijn met klussen. Het kan zijn dat er stappen zijn die je na het lezen van het e-book alsnog liever wil uitbesteden of waar je wel wat hulp bij kan gebruiken, maar ook dan blijft er nog genoeg over om zelf te klussen. Je kunt namelijk echt meer dan je denkt! Bovendien is het hartstikke leuk om je eigen camper te bouwen en straks super trots te zijn op het eindresultaat 🙂

Welke bus is het beste om te verbouwen naar camper?

Ben je nog op zoek naar een bus om te verbouwen naar camper en heb je interesse in ons e-book bundel camper bouwen? Dan heb je geluk! De eerste stap in ons e-book gaat namelijk over het kiezen van de juiste bestelbus om te gaan verbouwen tot camper. In deze stap leggen we uit waar op te letten bij aanschaf en zetten we de voor- en nadelen van de meest populaire merken voor je op een rij. Kun je gelijk goed van start met een goede bus!

Zijn de e-books ook als fysiek boek camper bouwen te bestellen?

Nee en dat is eigenlijk een bewuste keuze. Met een e-book heb je alle informatie overal online bij de hand. Bovendien updaten we het e-book regelmatig vanwege nieuwe inzichten, ervaringen en producten. Daarnaast is het bij een fysiek boek camper bouwen niet mogelijk om de gratis bijlagen zoals het elektra schema en de inkooplijsten toe te voegen.

Ik wil graag mijn elektra schema door jullie laten controleren. Kan dat?

Zeker! Kopers van het e-book mogen ons mailen om hun elektra schema gratis door ons te laten controleren. Maar let op: wij controleren alleen en geven indien nodig advies. Wij maken het elektra schema niet voor je en passen het ook niet voor je aan, dit doen we i.v.m. een beperkt aantal plekken in de agenda alleen in opdracht (betaald).

 
De complete E-book Handleiding Camper Bouwen (bundel) koop je voor €30,00 (ipv €50,00) en kun je na aankoop direct downloaden. Inclusief alle elektra- en waterschema's, inkooplijst en budget (Excel) sheet.