E-book Camper Bouwen

De meest complete online handleiding om zelf een camper te bouwen!
Heb je altijd al een eigen huis op wielen willen hebben? Zo’n camper die je helemaal naar eigen wens mag indelen en inrichten? En die jou de ultieme vrijheid geeft om te gaan en staan waar je maar wilt? Dan bouw je er toch gewoon zelf eentje!

Met dit e-book helpen we jou om zelf een camper te bouwen. Met een 10-stappenplan nemen we je mee tijdens het hele proces: van de juiste bestelbus en het isoleren van de binnenruimte tot alles over elektriciteit en het omkeuren naar camper.

✅ Met een 10-stappenplan zelf een camper bouwen
✅ Bijna 100 pagina's aan camper bouw informatie
✅ Uitgebreid elektra hoofdstuk geschreven door een elektrotechnicus
✅ Bonus: blueprints, elektra schema, waterschema, budget sheet en inkooplijst
✅ Bonus: gratis controle op jouw camper elektra schema


Bestel het e-book direct in de shop
Ruim 1750 mensen gingen je al voor!


Ja, dit wil ik!

Ultieme vrijheid van een camper

 

Samen met mijn man Niels heb ik deze manier van reizen al met veel plezier mogen ervaren. Zo reisden we al met een klein camperbusje door Nieuw-Zeeland en kochten we een 4x4 met daktent om daarmee door de outback van Australië te reizen. Onderweg werkten we locatie-onafhankelijk aan onze twee bedrijven. Fantastisch was het!


Thuis wilden we die ultieme vrijheid ook, maar wel met een camper helemaal ingericht op onze eigen wensen. We besloten een VW Crafter L2H2 om te bouwen naar camper en reisde daar o.a. mee door Bosnië, Montenegro, Noorwegen, Kroatië, Slovenië en natuurlijk Nederland. Inmiddels is onze tweede bus – een off-grid Mercedes Sprinter bus – helemaal af.


Tijdens ons tweede zelfbouw project hebben we gemerkt hoeveel we hebben geleerd van de eerste keer. Daardoor bouwden we niet alleen sneller, maar vooral ook veel beter. Wil je zelf ook een camper bouwen? Met dit e-book ontvang je daardoor niet alleen een complete handleiding camper bouwen, maar je leert ook van onze fouten. Dat bespaart je niet alleen tijd, maar ook veel geld!


Benieuwd naar onze vanlife avonturen? Volg mij dan op Instagram


 

Hi! Mijn naam is Shamira van Veenendaal. Samen met mijn man Niels en onze poes Saartje woon ik in Utrecht en reis ik parttime als locatie-onafhankelijk ondernemer in ons busje die we hebben omgebouwd tot camper.

Met mijn blogs, e-books en online cursussen wil ik anderen inspireren over een vrij, onafhankelijk en duurzaam leven. Daarnaast reis ik een paar maanden per jaar als fotograaf in onze zelfbouw camper op zoek naar verhalen met een focus op lifestyle (reizen, outdoor, vanlife) en documentair (social issues, milieu, human interest), terwijl ik ondertussen mijn leven onderweg documenteer.

Voor mijn werk ben ik dan ook veel onderweg en een eigen huisje en kantoor op wielen is daarom voor mij de ultieme manier van reizen. Nadat we in Nieuw-Zeeland kennismaakte met vanlife was ik dan ook snel verkocht. Maar toen we thuis zelf een camper wilde bouwen was er in Nederland nog niet zoveel informatie over te vinden als nu. En dus moesten we veel zelf uitzoeken en informatie vragen bij vanlifers uit het buitenland.

Inmiddels zijn we twee zelfbouw campers verder en weten we wat belangrijk is als je zelf een camper wilt bouwen. Daarom heb ik al onze kennis, leermomenten en ervaringen gebundeld in het e-book camper bouwen. Daarin vind je in 10 stappen een complete basis om ook jouw eigen camper te bouwen. Van het kiezen van de juiste bus en het isoleren van de ruimte tot het aansluiten van de elektra en het omkeuren van de bestelbus naar camper.

Met dit e-book ontvang je dus niet alleen een complete handleiding camper bouwen, maar je leert ook van onze fouten. Dat bespaart je niet alleen tijd, maar vooral ook een hoop geld. Overigens is dit e-book ook perfect voor mensen die niet zo handig zijn in klussen. Misschien kan je na het lezen nog steeds wat hulp gebruiken, maar ook dan blijft er genoeg over om zelf te doen. Je kunt namelijk echt meer dan je denkt!

Bovendien is het hartstikke leuk om je eigen camper te bouwen en kun je trots zijn op iets dat jij zelf hebt gebouwd. Met dit e-book help ik je dan ook graag op weg, zodat ook jij je eigen camper kan bouwen en kan genieten van deze ultieme manier van reizen!Ja, dit wil ik!

Uit het e-book

Dit zijn de 10 stappen
GRATIS BONUSSEN

Elektra schema
Bij het e-book camper bouwen ontvang je gratis een compleet camper elektra schema die voor de meeste camperaars die ook een paar dagen vrij van stroom willen staan voldoet.

Waterschema
Omdat naast elektra ook het watersysteem in een camper wat ingewikkeld kan zijn, ontvang je eveneens een gratis waterschema bij de bestelling van het e-book.

Budget excel sheet + handige inkooplijst
Voor inzicht in jouw camper bouw project ontvang je gratis een budget excel sheet waar je alle kosten in de daarvoor bestemde categorieën kunt invoeren. Bovendien ontvang je een handige inkooplijst zodat je snel allerlei handige camper bouw onderdelen kunt vinden.

We kijken gratis mee met jouw eigen elektra schema t.w.v. €50
Ga je na het lezen van het e-book zelf aan de slag met het maken van een elektra schema, maar twijfel je of deze wel goed is? Kopers van het e-book mogen ons gratis hun elektra schema mailen voor een extra check en advies.

Na het E-book Camper Bouwen:

  • Weet je welke bestelbus voor jouw de beste keuze is en waar je op moet letten bij aanschaf
  • Weet je wat handig is om alvast voor te bereiden en met welke klussen je het beste kunt beginnen
  • Ken je de mogelijkheden van isoleren, ventileren en verwarmen en hoe je dit moet doen
  • Weet je hoe je de vloer, wanden en het plafond het beste kunt betimmeren en afwerken
  • Ken je de complete basis van camper elektra, weet je waar op te letten en hoe je apparatuur veilig aansluit
  • Kun je een keukentje bouwen inclusief spoelbak met kraan, koelkast en koken op gas
  • Weet je waar op te letten bij de watertanks en hoe je het watersysteem aansluit
  • Ken je de mogelijkheden van een bed in een camper en hoe je deze het beste kunt maken
  • Kun je een zitruimte met tafel bouwen rekening houdend met de ideale zithouding
  • Weet je wat er komt kijken bij het omkeuren van een bestelbus naar camper en waar op gelet wordt

Dit is wat anderen zeggen

Het e-book van Shamira & Niels is echt een geweldig naslag werk voor iedereen die er over denkt om een bus om te bouwen tot camper. Ze nemen je stap voor stap mee door alle belangrijke aspecten en dit heeft me al heel wat uitzoekwerk bespaard. Mede door het boek hebben we nu de perfecte bus gevonden en weten we precies hoe we deze gaan inrichten & isoleren.

Nander Knobben

Eigenaar Offgridcentrum.nl

De allereerste camper die we hadden was een zelfbouw, al stelde dat niet veel voor. Inmiddels zijn we aan onze vierde camper toe en we besloten deze helemaal zelf, en vooral goed, te gaan bouwen. Door onze eigen campers en verschillende gehuurde vans weten we nu wel zo’n beetje wat we willen, en vooral niet willen. Maar hoe maak je dat? De Camper Bouwgids van Wander Rebel bleek voor ons een prima naslagwerk waar alle stappen helder worden uitgelegd. En aangevuld met handige tips en weetjes, want als beginnend (maar vast ook gevorderde) bouwer weet je soms niet goed hoe je bepaalde werkzaamheden het beste uit kan voeren en welke materialen het meest geschikt zijn. De links in het boek kwamen ook vaak van pas! We genieten nu dagelijks van ons bamboe keukenblad!

Roy & Lindy

Bloggers Dereizigers.nl

Ik ben een handige klusser, maar zelf een camper bouwen is voor mij compleet nieuw. Het e-book camper bouwen heeft me zowel met bouwen als met elektra handige nieuwe inzichten gegeven. Niels en Shamira weten duidelijk waar ze het over hebben en dat komt de bouw van mijn busje tot nu toe alleen maar ten goede. Ik raad het e-book dan ook zeker aan bij anderen.

Maarten

Het is voor het eerst dat we een busje gaan ombouwen naar camper en hoewel er veel camper bouw informatie op internet te vinden is, hebben we niet eerder zo'n uitgebreid e-book over het zelf bouwen gezien. De informatie is soms tot in detail uitgewerkt en verduidelijkt met foto's, wat vooral bij het elektra gedeelte heel erg fijn is. Ik heb het e-book al helemaal doorgelezen en kan niet wachten tot ons busje af is en we ermee op reis kunnen!

Johan & Inge

Wat een onwijs uitgebreid e-book! Zeker de module over elektra heeft ons echt héél véél uitzoekwerk bespaart en super fijn ook dat jullie aanbieden om vervolgens nog eens mee te kijken met ons elektra schema :-) Top!

Dennis

FAQ

1Is het e-book ook als fysiek boek te bestellen?
Nee en dat is eigenlijk een bewuste keuze. Met een e-book heb je alle informatie overal online bij de hand. Bovendien updaten we het e-book regelmatig vanwege nieuw inzichten, ervaringen en producten. Daarnaast is het bij een fysiek boek niet mogelijk om de gratis budget sheet en inkooplijst bij te voegen.
2Ik wil graag een lithium accu, is het e-book voor mij dan nog wel interessant?
Het zelf bouwen van een camper bestaat natuurlijk uit veel meer dan alleen elektra en alleen daarom kan het e-book zeker nog interessant voor je zijn. Daarnaast is de basis van camper elektra hetzelfde en kun je ook uit deze stap nog genoeg interessante informatie halen.
3Ik wil graag mijn elektra schema door jullie laten controleren. Kan dat?
Zeker! Kopers van het e-book mogen ons mailen om hun elektra schema gratis door ons te laten controleren. Maar let op: wij controleren alleen en geven indien nodig advies. Wij maken het elektra schema niet voor je, dit doen we i.v.m. een beperkt aantal plekken in de agenda alleen in opdracht (betaald).
Voor €17,50