E-book: Camper Bouwen

De meest complete online handleiding om zelf een camper te bouwen
Heb je altijd al een eigen huis op wielen willen hebben? Zo’n camper die je helemaal naar eigen wens mag indelen en inrichten? En die jou de ultieme vrijheid geeft om te gaan en staan waar je maar wilt? Dan bouw je er toch gewoon zelf eentje!

Met dit e-book helpen we jou om zelf een camper te bouwen. Met een 10-stappenplan nemen we je mee tijdens het hele proces: van de juiste bestelbus en het isoleren van de binnenruimte tot het berekenen van de elektra capaciteit en het omkeuren naar camper.

✅ Met een 10-stappenplan zelf een camper bouwen
✅ Ruim 17.000 woorden aan informatie
✅ Meest uitgebreide boek camper bouwen online
✅ Incl. bouwtekeningen, elektra schema, budget sheet en handige inkooplijst
✅ Uitgebreid elektra hoofdstuk geschreven door een elektrotechnicus
✅ Kom in contact met gelijkgestemden binnen de Vanlife NL Community

Bestel het e-book direct in onze shop
Ruim 1550 mensen gingen je al voor!


Bestellen
 

Ultieme vrijheid van een camper

Wij – Shamira en Niels – hebben deze manier van reizen al met veel plezier mogen ervaren. Zo reisden we al met een klein camperbusje door Nieuw-Zeeland en kochten we een 4x4 met daktent om daarmee door de outback van Australië te reizen. Onderweg werkten we locatie-onafhankelijk aan onze twee bedrijven. Fantastisch was het!


Thuis wilden we die ultieme vrijheid ook, maar wel met een camper helemaal ingericht op onze eigen wensen. We besloten een VW Crafter L2H2 om te bouwen naar camper en reisde daar o.a. mee door Bosnië, Montenegro, Noorwegen, Kroatië, Slovenië en natuurlijk Nederland. Inmiddels is onze tweede bus – een Mercedes Sprinter met slaaphefdak, lithium accu, inductiekookplaat en all terrain banden – zo goed als af.


Tijdens ons tweede zelfbouw project hebben we gemerkt hoeveel we hebben geleerd van de eerste keer. Daardoor bouwden we niet alleen sneller, maar vooral ook veel beter. Wil je zelf ook een camper bouwen? Met dit e-book ontvang je daardoor niet alleen een complete handleiding camper bouwen, maar je leert ook van onze fouten. Dat bespaart je niet alleen tijd, maar ook veel geld!


Benieuwd naar onze vanlife avonturen? Volg ons dan op Instagram


 
 

Wat anderen vinden

 
 • Nander Knobben
  Het e-book van Shamira & Niels is echt een geweldig naslag werk voor iedereen die er over denkt om een bus om te bouwen tot camper. Ze nemen je stap voor stap mee door alle belangrijke aspecten en dit heeft me al heel wat uitzoekwerk bespaard. Mede door het boek hebben we nu de perfecte bus gevonden en weten we precies hoe we deze gaan inrichten & isoleren.
  Nander Knobben
  Eigenaar Offgridcentrum.nl
 • Roy & Lindy
  De allereerste camper die we hadden was een zelfbouw, al stelde dat niet veel voor. Inmiddels zijn we aan onze vierde camper toe en we besloten deze helemaal zelf, en vooral goed, te gaan bouwen. Door onze eigen campers en verschillende gehuurde vans weten we nu wel zo’n beetje wat we willen, en vooral niet willen. Maar hoe maak je dat? De Camper Bouwgids van Wander Rebel bleek voor ons een prima naslagwerk waar alle stappen helder worden uitgelegd. En aangevuld met handige tips en weetjes, want als beginnend (maar vast ook gevorderde) bouwer weet je soms niet goed hoe je bepaalde werkzaamheden het beste uit kan voeren en welke materialen het meest geschikt zijn. De links in het boek kwamen ook vaak van pas! We genieten nu dagelijks van ons bamboe keukenblad!
  Roy & Lindy
  Bloggers Dereizigers.nl
 

Uit het e-book

 
 
 

In de media

 
unnamed
SE-Website-Press-De-Telegraaf-Logo
25152291_1714224785263100_9130825765035631584_n
 

10-stappenplan

Van het isoleren van de camper tegen condens en het maken van een vast uitschuifbaar bed tot het berekenen van de elektra capaciteit inclusief zonnepanelen. Met het 10-stappenplan lozen we je door het hele proces van het zelf bouwen van een camper. Met handige extra's zoals: bouwtekeningen bestelbus, voorbeeld elektra schema, handige productenlijst en kom in contact met gelijkgestemden binnen de vanlife nl community!

Wil je zelf een bestelbus ombouwen naar camper, maar vind je het moeilijk om jouw vanlife project in duidelijke stappen uit te werken? Met dit e-book begeleiden we jou middels een 10-stappenplan door het hele klusproces. Inclusief vele extra's:

✅ Excel Budget Sheet voor een compleet kostenplaatje
✅ Inkooplijst met links naar zelfbouw camper onderdelen
✅ Bouwtekeningen laadruimte van meest populaire bussen
✅ Elektra schema geschikt voor de gemiddelde camperaar

Het boek camper bouwen is te bestellen in onze webshop en wordt aangeboden in de vorm van een pdf bestand. Zo kun je het e-book overal digitaal lezen op je smartphone, laptop of tablet.