E-book Boot Elektra

De meest complete online handleiding om de elektrische installatie van je boot zelf aan te leggen

Elektriciteit aan boord
Heb je een eigen boot en wil je een elektra refit uitvoeren, het elektrasysteem aan boord uitbreiden of beter begrijpen hoe scheepselektra werkt? Met dit e-book weet je straks alles over stroom en verbruik, welke accu, omvormer, lader & zonnepaneel je het beste kunt kiezen, hoe je kan koken op inductie en de installatie voor wie zelf de elektra op een boot wilt aanleggen.

Deze onderwerpen komen in het e-book aan bod:
✅ Stroom op de boot
✅ Stroomverbruik berekenen
✅ Huishoudaccu (lood- en lithium)
✅ Acculader en omvormer
✅ Zonnepanelen
✅ Koken op inductie
✅ Installatie tips en waar op te letten
✅ Inclusief 4! elektra schema's en inkooplijst

Het e-book is geschreven o.b.v. onze ervaring met het (ver-)bouwen van zeilboten en campers. We weten hoeveel tijd het kost om alles uit te zoeken en kennen de uitdagingen. Ons e-book bespaart je dan ook niet alleen veel tijd, maar ook geld.

Dit e-book is een aangepaste versie op ons succesvolle e-book camper elektra die samen met ons e-book bundel camper bouwen en onze eigen off-grid camper elektra set-up o.a. is genoemd door Victron en Stroomwinkel.

Na aanschaf kun je het e-book direct downloaden en aan de slag!

Ja, dit wil ik!

Koop het e-book inclusief:
✅ E-book Boot Elektra (in PDF formaat)
✅ Bonus: 4 Elektra Schema's (basis, gemiddeld, lithium & lithium + 12/24V)
✅ Bonus: Handige inkooplijst/boodschappenlijst voor elektra onderdelen
✅ Bonus: Gratis controle en advies op jouw boot elektra schema

Bekend van

Wij zijn Wander Rebel

Hi, wij zijn Niels en Shamira! Samen met onze poes Saartje wonen we in Utrecht en reizen we parttime als locatie-onafhankelijke ondernemers in ons busje die we hebben omgebouwd tot off-grid camper.

Met Wander Rebel maken we content voor vrijheidsmiljonairs (to be) die streven naar een vrije manier van wonen, werken en reizen. We schrijven over thema’s zoals reizen, vanlife, zeilen, locatie-onafhankelijk werken, financiën en fotografie. Alles wat ons het ultieme gevoel van vrijheid geeft of waarmee we meer vrijheid kunnen creëren.

Daarnaast zijn we werkzaam als documentaire- & reisfotograaf, IT netwerk- & security engineer en zijn we beschikbaar voor boot- & camper elektra klussen. Twee bezige bijtjes dus die zowel werken op locatie als remote in binnen- en buitenland. Voor ons werk zijn we veel onderweg en een eigen huisje en kantoor op wielen is daarom voor ons de ultieme manier van reizen. Dit doen we in ons off-grid camperbusje die we zelf (incl elektra) hebben omgebouwd.

De kennis hiervoor hebben we opgedaan door Niels zijn achtergrond in elektrotechniek en twee elektra refits op een zeilboot van een goede vriend, dat door het vele samen varen en klussen een gezamenlijk project is geworden. Naast kamperen wordt er dan ook regelmatig gezeild. Veelal op het Markermeer, IJsselmeer en de Waddenzee, maar naar Engeland en Denemarken en in Australië mogen we ook afvinken!

Inmiddels zijn we heel wat boot en camper elektra klussen verder, zowel voor onszelf, als voor vrienden en klanten. Daardoor weten we wat er allemaal bij komt kijken. Maar we weten ook dat er veel mensen zijn die hun boot elektra graag zelf willen aanleggen. Daarom hebben we al onze kennis, leermomenten en ervaringen gebundeld in ons
E-book Boot Elektra.

Ja, dit wil ik!

Het E-book Boot Elektra is nu te bestellen voor €17,50. Na het afrekenen kun je direct het E-book inclusief de elektra schema's downloaden.