Digital Nomad Gids

Met 100 praktisch tips voor wie locatie-onafhankelijk wil werken

Ben je net gestart met je eigen (online) business of heb je plannen voor een eigen bedrijf en wil je graag locatie-onafhankelijk werken? Dan zijn er veel zaken die op je afkomen. Van reisbestemmingen kiezen, werken onderweg en financiële zaken tot ondernemen, duurzaam reizen en gear die je helpt om goed te kunnen werken.

Met ruim 10 jaar ervaring als locatie-onafhankelijk ondernemer heb ik daarom al mijn tips en ervaringen gebundeld in deze Digital Nomad Gids. De tips zijn kort, maar praktisch en informatief. Dit om de kans te vergroten dat deze levensstijl voor jou ook op de lange termijn werkt zonder hiervoor onnodig een lange of dure cursus te volgen. Gewoon 100 praktische tips op verschillende vlakken waar je echt wat aan hebt.

✅ Zo'n 60 pagina's met 100 tips voor startende locatie-onafhankelijk ondernemers
✅ Van een bedrijf starten en financiën tot duurzaam reizen en handige gadgets
✅ 50% korting op de Finance Excel sheet

Bestel de gids direct in de shop

Bestellen

Mijn Verhaal

Hi! Ik ben Shamira van Veenendaal: fotograaf, blogger en auteur van deze gids “100 tips voor beginnende digital nomads”. Als locatie-onafhankelijk ondernemer verruil ik regelmatig mijn thuisbasis in Utrecht om te reizen en werken. De laatste jaren doe ik dat vooral samen met mijn man Niels in ons busje die we zelf hebben omgebouwd tot camper. Daarnaast reis ik af en toe ook solo voor kortere kampeer- en fototrips met mijn auto met daktent.


Onderweg run ik het online platform Wander Rebel, waar ik o.a. schrijf over vanlife, kamperen, het buitenleven, remote werken, financiële vrijheid en fotografie. Daarnaast ben ik werkzaam als fotograaf waarbij ik werk aan fotoprojecten (zowel eigen werk als in opdracht) binnen de thema’s reizen, outdoor en documentair.


Reizen doe ik dus soms alleen, maar vaker met Niels die als netwerk engineer in loondienst ook grotendeels remote kan werken. Door deze mogelijkheid combineren we ons werk met reizen al meer dan 10 jaar. Zo werkten we o.a. vanuit Australië, Bosnië, Curaçao, Dubai, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Spanje, Thailand en Zweden. Toen we hiermee begonnen was de term digital nomad of locatie-onafhankelijk ondernemer nog niet zo bekend als nu. Dat is inmiddels wel anders en steeds meer mensen willen graag de vrijheid om hun werk te combineren met dat wat ze het liefste doen: reizen!


Met ruim 10 jaar ‘digital nomad’ ervaring werd het dan ook weleens tijd om onze tips en ervaringen te bundelen. Belangrijk hierbij vond ik dat alle tips kort maar wel praktisch en informatief zijn. Dit om de kans te vergroten dat deze levensstijl voor jou ook op de lange termijn werkt en je hiervoor geen onnodig lange of dure cursus voor hoeft te volgen. Gewoon praktische tips op verschillende vlakken waar je echt iets aan hebt.


Benieuwd naar mijn leven als locatie-onafhankelijk ondernemer? Volg mij dan op Instagram