Reisverslag | Digital nomad in Nieuw-Zeeland

Praktische informatie Australië deel 1
Praktische Informatie Australië deel 1
8 juni 2017
Gratis kamperen in Nieuw-Zeeland
Gratis kamperen in Nieuw-Zeeland
14 juni 2017

Reisverslag | Digital nomad in Nieuw-Zeeland

Als digital nomad in Nieuw-Zeeland

Tussen de blikken bier en bakjes noodles in de camper haal ik mijn laptop tevoorschijn. Binnen bij de BP bestel ik een cappuccino en installeer ik mezelf op het krakkemikkige houten stoeltje achterin de shop. Het is al de derde ochtend op rij dat ik dit ritueel uitvoer, maar ik zie even geen andere oplossing.

Nippend aan de nog hete cappuccino klap ik mijn macbook open en begin te tikken, terwijl naast mij de telefoon alle mails probeert op te halen. Ik heb minder dan een uur om een aantal blogs in te plannen, de mail te beantwoorden en back-ups te maken van websites met een onderhoudscontract. Het lijkt bijna onmogelijk, maar onder druk werk ik als een sneltrein. En na een uur begint het toch wel op te vallen dat ik hier zit voor de gratis wifi en het toilet voor de plaspauzes in plaats van voor de cappuccino. Ik zit hier immers alleen en dat blijft niet onopgemerkt. De rest zijn voorbijkomende automobilisten die de tank volgooien en vrachtwagenchauffeurs die een vette hap komen halen en even gebruik maken van de wc achter mij. Na een uur zal de kassajongen me vast vragen of ik niet nog iets te drinken wil bestellen. Daar zit ik niet op te wachten met een volle buik koffie.

In Queenstown heb ik geen betere plek met wifi kunnen vinden. Sterker nog, in heel Nieuw-Zeeland is het internet belabberd. Maar hier bij de BP niet. Waarschijnlijk omdat ik de enige ben die gebruik maakt van het netwerk. Ik neem het er maar van, maar na drie ochtenden voelt het toch wat ongemakkelijk. De werkstress wint het van de schaamte. Als digital nomad moet je toch wat.

Ongeduldig wacht ik tot alle back-ups klaar zijn en de foto’s voor mijn blog zijn geüpload. Bijna klaar. Daarna mag ik mijn macbook weer dichtklappen en is het tijd om een bucketlist punt af te vinken. Ik ga paragliden! Ook dat is het leven van een digital nomad.

Paragliden Queenstown

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *