Beste gadgets & online tools voor digital nomads

Terug van onze wereldreis, hoe is het nu?
5 september 2017
Zeilen Whitsundays
Zeilend door de archipel van Oost-Australië
3 oktober 2017

Beste gadgets & online tools voor digital nomads

Beste reisgadgets voor digital nomads

Meer dan een laptop en internetverbinding heb je niet nodig”. Kranten zeggen het, reisbloggers zeggen het en ook ik maak me schuldig. Het is de sleutel tot een leven als digital nomad. Er zit ook een kern van waarheid in, maar de praktijk laat ook nog wat anders zien. Handige gadgets bijvoorbeeld die het leven van een werkende reiziger net even wat makkelijker maakt.

Na een aantal opeenvolgende reizen heb ik ondertussen mijn inpakroutine wel gevonden. Kleding blijkt de grote boosdoener voor tjokvolle backpacks, maar de uitrusting met handige reisgadgets wordt ook zwaar overgewaardeerd. Het aanbod is immens, maar wat heb je nu wel nodig en wat kan je beter thuislaten. Tijd voor een artikel met de beste gadgets voor digital nomads die wél de moeite waard zijn om in te pakken.

#1 Laptop – en cameratas
Als digital nomad heb je een laptop onder de arm, maar een (semi) professionele camera mee op pad is ook niet ongebruikelijk. Die dure spullen mogen wel netjes opgeborgen worden. Het was voor mij een flinke zoektocht om een rugtas te vinden die dienstdoet als laptop- en cameratas in één.

Ik stuitte op deze rugtas, de LowePro ProTactic 350 AW. Dit is een compacte rugtas met aan de achterzijde een apart vak voor een 13” inch laptop en onderin verstelbare vakken voor een camera + lenzen. Aan de bovenzijde zit nog een apart vak waar je nog wat persoonlijke spullen in kwijt kan zoals een telefoon, notitieboek, schrijfgerei en opladers. Perfect voor een digital nomad die graag compact en licht reist.

Rim Walk Kings Canyon

De tas heeft een stevige body en is veilig ingedeeld. Zo kan je alleen via een rits op de rug bij de laptop, via de zijkanten bij de camera en via de bovenkant bij de overige spullen. Met de tas op de rug is het voor iemand achter je dan ook niet zo eenvoudig om de tas open te ritsen en er iets uit te nemen.

Dagrugzak inhoud

#2 Powerbank
De powerbank. Het is inmiddels een bekende reisgadget geworden, maar er zijn zoveel soorten en maten dat het lastig is een keuze te maken. Als digital nomad maak je misschien net wat meer gebruik van een telefoon en camera dan de doorsnee reiziger waardoor de apparatuur geregeld aan de lader moet om bij te tanken.

Het wordt dus een powerbank met flink wat vermogen. Zelf koos ik voor de Xiaomi met 20.000 mAh capaciteit. Ik kan er wel tien keer mijn telefoon of vijf keer mijn camera mee opladen. Perfect tijdens uren intensief werk in een lange busrit of tijdens een avontuurlijke kampeerreis in de natuur.

#3 Wereldstekker & USB-oplader
Als je zoveel reist weet je misschien van gekkigheid niet meer waar je welke stekker moet gebruiken. Een wereldstekker met alle stekkerpuntjes is dan mooi meegenomen, maar het setje is helemaal compleet met een universele USB-oplader in de tas.

Zo kun je wereldwijd stroom aftappen en meerdere apparaten tegelijkertijd opladen. Bij mij gaat deze Universele wereldstekker altijd mee op reis.

Handige wereldstekker

#4 Koptelefoon
Onbekende bestemmingen leveren nog weleens een boeking van een accommodatie op waar je achteraf liever niet had willen zitten. Bijvoorbeeld omdat het een hostel blijkt te zijn met luidruchtige feestende backpackers. Werken is dan geen doen, maar ook de omgeving tijdens een lange busrit of vliegreis produceert geluid waar het concentratielevel doorgaans niet beter van wordt.

Een goede koptelefoon met noise cancelling biedt uitkomst. Het is een investering, maar een koptelefoon die geluiden van buitenaf dempt is een waardevolle gadget voor elke digital nomad.

Ik kocht deze oordoppen van JBL Reflect Aware – Sport. Oordoppen zijn lichter en handiger om mee op reis te nemen, vandaar mijn voorkeur. Er knalt kwalitatief goed geluid uit de speakers en de noice cancelling sluit perfect alle geluiden van buiten af.

JBL noise cancelling oortjes

#5 Mifi router
Buiten Europa internetten is prijzig en niet elke telefoon heeft plaats voor twee simkaarten waardoor je met een lokale simkaart goedkoop internet hebt en je eigen mobiele nummer kan houden.

Daar is de mifi router voor uitgevonden. De lokale simkaart met data kun je plaatsen in het kleine apparaatje die het omzet in een wifisignaal. Hierdoor kun je niet alleen je eigen mobiele nummer houden, maar kun je ook met meerdere apparaten tegelijkertijd gebruik maken van het internet.

Met een partner werkzaam binnen complexe computernetwerken was de juiste mifi router al snel gevonden. Het werd de Huawei E5577Cs-321 , betaalbaar en doet het werk waarvoor hij is aangeschaft.

Handige mifi-router

Een waardige top 5 als je het mij vraagt, maar met wat handige reisgadgets voor digital nomads zijn we er nog niet. Je werk gaat mee op reis en daarmee ook allerlei belangrijke documenten en klantgegevens. Iets wat je absoluut niet kwijt wil raken. Daarom ook een tip voor twee handige online tools voor digital nomads.

#6 Clouddienst
Het meenemen van een harde schijf, usb stick en SD-kaartje is niets meer waard als je tas met gehele inhoud wordt gestolen. Laat die dan ook maar thuis en sluit liever een goede clouddienst af. De cloud geeft je de mogelijkheid om een back up van je laptop op te slaan in een beveiligde omgeving op het internet.

Zelf koos ik voor Stack van TransIP. Eenmaal geïnstalleerd op mijn laptop gaat de dienst al mijn bestanden automatisch synchroniseren zodra ik verbinding maak met het internet. Ik hoef er niet eens meer naar om te kijken en tot 1000 GB is het nog gratis ook.

Stack vs de rest

#7 VPN
Online werken kan op steeds meer plekken ter wereld, alhoewel het internet niet overal even goed is. Met een flink portie geduld kom je in veel landen al een heel eind. Het kernwoord is wifi, maar de grootste internetbron is openbaar en daardoor onveilig. Met een VPN-dienst creëer je een beveiligde verbinding tussen de VPN-server en het openbare netwerk. Niemand die zo meer inzicht krijgt in jouw dataverkeer.

Goede VPN-diensten zijn niet gratis, maar wie zijn werk serieus neemt kan deze kleine investering maar beter wel doen. Mijn partner ging maar weer eens op onderzoek uit en selecteerde de volgende drie aanbieders.

  • AirVPN
  • CactusVPN
  • Private Internet Acces (PIA)

Welke gadget gaat bij jouw gegarandeerd mee op reis?

Dit artikel bevat een affiliate link waardoor ik een klein bedrag ontvang wanneer jij via de link een aankoop doet. Ik schrijf alleen op basis van mijn eigen mening en ervaring en plaats niets op mijn blog waar ik niet achter sta.

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *