Ben je op zoek naar een specialist op het gebied van camper en boot elektra? Na twee complete elektra refits op een zeilboot, het bouwen van twee off-grid campers en het succes van onze E-books Camper & Boot Elektra zijn we vanaf heden ook in te huren om de elektra in jouw camper of boot in te bouwen en veilig te installeren.

Om gebruik te kunnen maken van een koelkast, koffiezetapparaat, het opladen van een laptop of het aanzetten van verlichting is het nodig om je camper of boot van een elektrische installatie te voorzien. Hoe groot deze elektrische installatie moet zijn hangt af van de gewenste elektrische verbruikers en de wens om een bepaalde tijd off-grid te kunnen varen of kamperen. Heb je hulp nodig bij het installeren van de elektra en wil je het graag uitbesteden zodat je zeker weet dat de installatie goed en veilig is? Dan helpen we je graag! Ook kun je bij ons terecht voor advies of voor het bestellen van producten voor jouw elektra installatie.

*We kunnen o.a. helpen met het aansluiten/vervangen/aansluiten van:

  • Een compleet 12/24 Volt elektrasysteem inclusief omvormer naar 230 Volt
  • Huishoudaccu (AGM of Lithium)
  • Accu management en monitoring systemen
  • Acculader en omvormer
  • Het aansluiten van de walstroom
  • Het beveiligen van je installatie d.m.v. zekeringen, battery protect, aardlekautomaat etc.
  • Het aansluiten van zonnepanelen
  • Scheidingsrelais/DC-DC charger

Heb je zelf voldoende basiskennis van elektra en wil je graag zelf aan de slag? Bestel dan ons elektra e-book:

Nog even wat meer over ons 🙂
Hi! Wij zijn Niels en Shamira, twee ondernemers met een grote liefde voor reizen, het buitenleven, fotografie, kamperen én zeilen. Vanuit onze vaste basis in Utrecht reizen we samen met onze poes Saartje een paar maanden per jaar in ons busje die we hebben omgebouwd naar een off-grid camper.

Camper elektra pakket

Door Niels zijn achtergrond in elektrotechniek en twee complete elektra refits op de zeilboot van een goede vriend heeft hij veel kennis en ervaring met vergelijkbare elektrasystemen. De elektra voor onze eerste zelfbouw camper was dan ook een mooie kans om zijn kennis en eerdere ervaring toe te passen. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en hebben we een versie twee gebouwd: een off-grid Mercedes Sprinter die geschikt is om er een aantal maanden per jaar in te wonen, werken en reizen. Ons camperbusje is onder andere voorzien van een lithium accu, omvormer + acculader, DC/DC charger, zonnepanelen, compressor koelkast, vloerverwarming, dieselkachel, (vuilwater)tankverwarming, motorboiler en een inductie kookplaat omdat we koken op inductie in plaats van op gas. Door de twee elektra refits op een zeilboot en onze twee off-grid camper projecten hebben we samen de nodige kennis en ervaring opgedaan als het gaat om camper en boot elektra.

Omdat we veel vragen krijgen over onze off-grid set-up en het onderdeel elektra voor veel camper- en booteigenaren vaak juist het moeilijkste is (en voor ons juist een van de leukste onderdelen!), zijn we ook anderen gaan helpen met hun elektrische installatie. Via de tips en informatie die we gratis delen in de artikelen op onze website en via onze E-books Camper & Boot Elektra (waar we veel dieper ingaan op alle elektra componenten). I.c.m. ons E-book bundel camper bouwen zijn deze e-books al meer dan 2000 keer verkocht! Maar elektra blijft een lastig onderdeel voor wie er nog geen kennis of ervaring mee heeft en daarom zijn we sinds 2021 ook in te huren voor camper en boot elektra klussen.

Wil je een offerte aanvragen of heb je andere vragen? Mail ons dan via info (at) wanderrebel.com (P.S. Wij zitten op het moment helemaal vol en hebben pas weer plek in mei ’23).