Wat te doen in bruisend Tel Aviv?

2017 in top 3 warmste jaar ooit
2017 belandt in top 3 warmste jaren ooit
5 januari 2018
Paragliden Queenstown Nieuw-Zeeland
Reisvideo: Nieuw-Zeeland
12 januari 2018

Wat te doen in bruisend Tel Aviv?

Wat te doen in Tel Aviv

Over de hipste stad van het Midden-Oosten valt niet de discussiëren. Met zomerse temperaturen, een langgerekt zandstrand, vegetarische en veganistische restaurants op elke straathoek en een nachtleven waar je u tegen zegt is Tel Aviv bij uitstek de ultieme stedentrip binnen de regio.

Slechts 4,5 vliegen is er voor nodig om voet te zetten op Israëlische bodem. Niet veel verder dan de zuidelijke Europese kustlijnen ligt een bestemming die door veel toeristen nog weleens over het hoofd wordt gezien. Israël ligt immers niet in de meest geliefde regio en kent niet overal een even goed imago. Een gemiste kans, want Tel Aviv laat zelfs de hipste steden van Europa ver achter zich.

Wat te doen in Tel Aviv?

Reis mee in de meest bruisende stad van het Midden-Oosten.

#1 Historisch Old Jaffa
De stad Tel Aviv is ontstaan als buitenwijk van Old Jaffa, dat met 3000 jaar een van de oudste steden ter wereld is. Met de smalle steegjes, kleinschalige markten, zandstenen gebouwen en vissers aan het werk in de oude haven ga je tijdens een bezoek aan deze wijk zichtbaar terug in de tijd. Slenter langs de haven met de geur van verse vis, ontdek de verborgen kunstateliers, struin over de vlooienmarkten en wandel naar het hooggelegen punt langs de kust waar een uitzicht over het moderne Tel Aviv op je wacht.

Wat te doen in Old Jaffa Tel Aviv

#2 Dwaal door de straten van Neve Tzedek
De Joodse wijk Neve Tzedek is een artistieke buurt met smalle steegjes die ideaal zijn om zonder geplande route doorheen te dwalen. Onderweg loop je langs schattige huisjes, trendy boetieks, kunstenaarsateliers, hippe wijnbarretjes en fijne restaurants waar het met heerlijk weer prima vertoeven is op de vele terrassen.

Wat te doen in Neve Tzedek Tel Aviv

#3 Liggen op het lange zandstrand
Tel Aviv ligt aan de Middellandse zee en heeft een lang en breed zandstrand aan de rand van de stad. Met het aangename klimaat en het uitblijven van massa’s toerisme is het hier nog goed uit te houden op een zelf uitgekozen en rustig plekje op het strand. Ondanks de rust is het levende Tel Aviv binnen een mum van tijd opgezocht. Langs de kustlijn ligt een verscheidenheid aan restaurants voor een verfrissend biertje of een lokale lunch met hummus.

Neem op vrijdagmiddag een kijkje bij Drummers Beach om samen met de locals muziek te maken en te dansen onder het genot van een biertje.

Zandstrand Tel Aviv

#4 Koop lokaal op de markt
Lokaal inkopen doen is beter voor het milieu en beter voor de lokale economie. En voor wie op zoek is naar heerlijk vers eten, een vintage kledingstuk, een lokaal souvenirtje of een verborgen kunstobject kan in Tel Aviv met genoegen zijn inkopen doen. De stad en de verschillende wijken kennen een overvloed aan lokale markten. Keuze genoeg.

Bezoek bijvoorbeeld de rommelmarkt in Old Jaffa, markthal Shuk Hanamal in de haven en de beroemde lokale Carmel Market.

Carmel Market Tel Aviv

#5 Uitgaan
Tel Aviv heeft een bruisend nachtleven en wordt gezien als de beste uitgaansplek in het Midden-Oosten. De stad telt een ontelbaar aantal restaurants, cafés en clubs waar menig local en toerist de stoelen en dansvloer bezetten voor een avondje uitgaan.

Ga borrelen op Nakhman Street of ga los in een van de vele clubs in de straten van Allenby Street, Dizengoff Street, Nahalat Binyamin en Sheinkin Street. Voor de afterparty ga je naar het strand en ook homo’s kunnen in tegenstelling tot veel andere plekken in het Midden-Oosten hier in alle vrijheid een dansje wagen.

#6 Walhalla voor vegetariërs en veganisten
Israël kent het hoogst aantal vegetariërs en veganisten ter wereld. De hummus is hier niet aan te slepen en gaan als warme broodjes over de toonbank, zo ook veel andere vegetarische en veganistische gerechten uit de Israëlische- en internationale keuken. Met honderden restaurants in deze categorie is het dan ook een walhalla voor de vegetariërs en veganisten onder ons.

Ik schreef eerder een artikel over mijn persoonlijke veganistische hotspots in Tel Aviv.

Okinawa Levontin

Ben jij al eens in Tel Aviv geweest en wat was jouw eerste indruk?

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

2 Comments

  1. Sabine schreef:

    Jaaaa! Lijkt me een supergave bestemming. Ik was laatst nog aan het kijken naar tickets, maar die waren boven mijn budget (op de vrije dagen wanneer ik kon). Tel Aviv blijft zeker op m’n bucketlist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *