Vegan op reis: Tel Aviv

Palmolieverbod biobrandstof
Palmolieverbod voor biobrandstof geeft Borneo wat lucht
15 december 2017
Zelf rijden op Fraser Island
Australië on a budget
22 december 2017

Vegan op reis: Tel Aviv

Okinawa Levontin

Vroeger had het nog een geitenwollensokken imago, maar tegenwoordig is een vegan leefstijl hipper dan ooit. Met de titel veganistische hoofdstad van de wereld op zak heeft Israël dat goed begrepen. Reden genoeg om er een kijkje te nemen. Welkom in veganistisch paradijs Tel Aviv!

Voor de lezers onder ons nog even een korte introductie over veganisme. Veganisme, vegan of veganist is een levenswijze met een streven om het gebruik van dierlijke producten te vermijden. Een veganist gaat dus een stapje verder dan een vegetariër en eet naast geen vlees ook geen dierlijke producten zoals zuivel, gelatine, eieren etc. Verder worden ook producten zoals leer, wol, bont en producten die op dieren zijn getest vermeden.

Het dierenleed dat hierachter schuilt is voor vele reden om veganist te worden, maar er zijn ook mensen die kiezen voor deze levensstijl vanwege het milieu en/of hun gezondheid. Veganisme is dus zeker geen hippe trend, maar een bewuste levensstijl waar iemand met een reden voor kiest.

Vegan op reis

Met plantaardige opties, alternatieven voor zuivelproducten en goede vleesvervangers is het in de plaatselijke supermarkt geen probleem meer om de boodschappenkar vol te gooien met veganistische producten. Dat is op reis wel anders wanneer restaurants geen veganistische opties op de kaart hebben of je het etiket van een product in de supermarkt niet kan lezen vanwege de vreemde taal.

Vegan op reis is best een uitdaging, maar er is één plek waar dat geen enkel probleem is en dan heb ik het niet over het veel geprezen veganistische Berlijn. Het is nog veel beter, want letterlijk op elke straathoek is het mogelijk hier veganistisch te eten.

Ik heb het natuurlijk over Israël, een land dat misschien niet bovenaan je reislijstje prijkt, maar zich op het moment wel veganistisch paradijs mag noemen. Israël heeft namelijk het hoogst aantal veganisten en vegetariërs rondlopen en daarmee hebben ze de meest veganistische bevolking ter wereld.

Veganistische hoofdstad van de wereld

En daar blijft het niet bij. Bekende bladen zoals de Daily Mail en The Independent hebben Tel Aviv meerdere keren uitgeroepen tot de veganistische hoofdstad van de wereld. Dat wisten de Israëliërs overigens al lang. En terecht, want met honderden restaurants die je voorzien van de meest heerlijke veganistische opties is Tel Aviv een walhalla voor de veganist.

De Israëlische keuken en wereldwijd meegebrachte producten maken het land vegan friendly ten top. Met producten zoals hummus, falafel en tahini is eten in Israël een paradijs voor de veganisten onder ons.

Dat was dan ook reden genoeg om als vegan op reis te gaan naar dit bijzondere land en met eigen smaakpupillen de proef op de som te nemen. Hummus, falafel en tahini in overvloed, maar er zijn gelukkig nog veel meer veganistische hotspots en ik deel je mijn 5 persoonlijke favorieten.

#1 The Green Cat
Levontin St 7, Tel Aviv-Yafo, Israël

Het Italiaanse stuk culturele erfgoed is wereldwijd geliefd en ook onder veganisten staat deze lekkernij geregeld op het weekmenu. The Green Cat serveert veganistische pizza’s die tijdens de bestelling eigen gemaakt kunnen worden door de gewenste toppings te kiezen.

Vegan pizza The Green Cat Tel Aviv
Deze kleinschalige en beetje rauwe locatie levert veel lekkerdere pizza’s dan de locatie wellicht doet vermoeden. The Green Cat staat dan ook in menig veganistische hotspot lijstjes van Tel Aviv.

 #2 Okinawa Levontin
Levontin St 11, Tel Aviv-Yafo, Israël

Met toeval ontdekten we het Japanse restaurant Okinawa Levontin dat vlak naast The Green Cat is gevestigd.

Okinawa Levontin

Okinawa LevontinDe foto’s zijn met toestemming gepubliceerd.

Het blijkt een toppertje te zijn met een uitgebreide kaart inclusief veel vegetarische en veganistische opties. En oh wat was het lekker!

#3 Cafe Alma Neve Tzedek
Rehov Shabazi 55, Tel Aviv, Israël

Dwalend door de schattige straatjes van de Joodse wijk Neve Tzedek stuitten we op dit eetcafé en schuiven aan voor een avondmaaltijd. De kaart is subtiel en heeft helaas niet veel veganistische opties, maar de veganistische gerechten die ze hebben waren zo lekker dat het een van mijn favorieten in dit lijstje is.

Veganistisch eten Tel Aviv

#4 Phi
Ahad Ha’Am 54, 6210002 Tel Aviv, Israël

Dit restaurant oogt als een hippe relax tuin waar je frisse (en koud geserveerde) veganistische gerechten en salades kan eten onder het genot van een biertje en chille muziek. Gasten noemen het een van de nieuwe en nog onontdekte vegan hotspots van Tel Aviv.

Veganistisch eten Phi Tel Aviv

#5 Anita (La Mamma del Gelato)
Shabazi Street 23, Tel Aviv, Israël

Toetjesliefhebbers opgelet, want voor Anita hou je graag nog wat eetlust over. Ze hebben ijs in alle soort en maten, waaronder een aantal heerlijke veganistische opties. En dat wordt internationaal gezien, want ook in Sydney Australië hebben ze een vestiging!

Veganistisch eten Tel Aviv Anita ice cream

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *