Tussenstop in Singapore

Dagrugzak inhoud
Leven uit een backpack: paklijst wereldreis
17 maart 2017
Mueller lake Mount Cook
#2 Wereldreisdagboek 2017
21 maart 2017

Tussenstop in Singapore

Marina Bay Sands Singapore

Twee lokale Uber Taxichauffeurs met een verschillende mening over hun thuisland Singapore brachten ons van en naar Changi Airport.

De eerste is de jonge Singaporees Cheow Koon, rijdend in een gepimpte BMW met muziek door de speakers van de Backstreetboys. Hij doet me denken aan een van die Aziaten uit de film ‘The Fast And The Furious Tokyo Drift’. Het zou hem zo maar eens kunnen zijn. De tweede is een al gepensioneerde local, Suppiah, die geen zin heeft om doelloos thuis te zitten en via de Uber Taxi zijn weg vindt in het ontmoeten van nieuwe mensen en het spelen van gids voor zijn thuisland.

De Tokyo Drift chauffeur Cheow snapt niet waarom toeristen Singapore bezoeken. Gardens by the Bay? Hij wijst naar een paar bomen links langs de weg, ‘It’s almost the same’. Clarke Quay? ‘Only for drinks’. Nee, volgens hem is Singapore te klein en is er niets te doen. In tegenstelling tot zijn collega die als gepassioneerde gids over zijn thuisland verteld. Ons laatste ritje naar de luchthaven levert dan ook nog veel extra informatie op. Zo weten we alles over de bouw van de vliegveld terminals, de dure en goedkope wijken in Singapore en dat een goede 20 jaar geleden het deel rondom Marina Bay nog oceaan was.

Maar wat vonden wij? Over één ding zijn we het in ieder geval allemaal eens. Singapore is expensive!

Singapore is expensive!

Duur dus en niet vergelijkbaar met de prijzen in Nederland. Voor een biertje moet rustig het bedrag van 7 Singaporese dollar worden neer getikt, en dan is het nog happy hour… Dan gaat het hard met een reisbudget.

En zo is vrijwel alles aan de prijs. Accommodaties, vervoer, eten en drinken. Een voordeel is dan weer dat veel bezienswaardigheden gratis of relatief goedkoop zijn.

Singapore stad of land

Met 716 vierkante kilometer is Singapore nogal aan de kleine klant. Daar had de jonge Singaporees Cheow een punt. Met alle hoogbouw voelt Singapore dan ook meer aan als een grote stad, dan als een land op zich.

Dat maakt de mogelijkheden om het land te bezoeken misschien wat beperkt, maar het voordeel is dan weer dat je in een relatief korte periode Singapore kan ontdekken. Een fijne bijkomstigheid voor een land dat aardig wat uit je reisbudget snoept.

Middels een goed en uitgebreid metronetwerk ben je binnen no time in het gewenste stadsdeel. Er zijn losse tickets te koop en speciale toeristenkaarten waar je voor 10 Singaporese dollar een dag onbeperkt kan reizen.

Gratis in Singapore

Slenter bijvoorbeeld een dagje door de multiculturele wijken waarbij je verschillende culturen leert kennen. Bekende leuke wijken zijn het Arabische Kampong Glam met een prachtige moskee, het kleurrijke Little India, het Engelse Colonial Disctrict en Chinatown waar je een tempel binnenstapt en als toerist getuige mag zijn van het gebed. Erg bijzonder!

Gebed Chinatown Singapore

Verder is rondom Marina Bay absoluut de moeite waard. Ga bij voorkeur in de avond wanneer alles verlicht is en bezoek o.a. Gardens by the Bay, Helix bridge en wandel aan de overkant voor zicht op de skyline van Singapore, Marina Bay Sands en het Merlion beeld. Op een heldere avond is het bijna magisch mooi en de ideale plek voor het schieten van heel wat mooie plaatjes!

Marina Bay Sands Singapore

Gardens By The Bay Singpore

Skyline van Singapore

Hoelang naar Singapore?

Twee dagen is voldoende om alle bovenstaande highlights af te kunnen vinken. In ieder geval wanneer je een centraal gelegen accommodatie hebt en reist met bijvoorbeeld de metro.

Een extra dag is zeker mogelijk indien je meer van de culturele wijken wilt zien, de botanische tuinen of bijvoorbeeld de avond wilt doorbrengen bij Clarke Quay of Boat Quay. Beiden populair, maar zoals Cheow terecht opmerkte, inderdaad niet meer om wat te gaan eten of drinken en daar betaal je wat betreft locatie dan ook de hoofdprijs voor.

Kortom, voor ons Nederlanders waar Singapore toch al snel een uurtje of 12,5 vliegen vandaan ligt, is Singapore vooral ideaal als tussenstop naar bijvoorbeeld Zuidoost-Azië of Oceanië.

Accommodatie tip: Champion Hotel

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar interessante bestemmingen en culturen. Mijn ervaringen leg ik vast in beeld en geschrift en vorm ik om tot een echt reisverhaal voorzien van de nodige tips. Op WanderRebel.com deel ik mijn verhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *