Thailand als eerste backpack ervaring

Zeilen Whitsundays
BACKPACK VIDEO: 5 maanden reizen | 5 landen
11 mei 2018
Mei 2018: Zonnig NL | Cyprus | Werkrichting
1 juni 2018

Thailand als eerste backpack ervaring

Backpack route 2 weken Thailand | Trein Ayutthaya

In plaats van te verblijven op een vaste plek doen we liever een backpack op onze rug om door het land van bestemming te reizen. De zintuigen worden meer geprikkeld en we leren meer over de lokale cultuur. De flexibiliteit van backpacken zorgt ervoor dat we een land pas echt leren kennen.

Backpacken heeft de laatste jaren dan ook enorm aan populariteit gewonnen met Thailand als perfecte bestemming, waaronder voor de beginnende backpacker. Het land is geliefd bij elk type reiziger en miljoenen toeristen trekken dan ook jaarlijks naar dit Aziatische land.

Thailand als eerste backpack ervaring

Inmiddels is Thailand uitgegroeid tot misschien wel de populairste backpackbestemming ter wereld. Dat maakt het land meer dan geschikt voor een eerste backpack ervaring, of dat nu alleen is of in gezelschap met vrienden, familie of een partner.

Waarom? Hierom:

Reizen in Thailand is makkelijk
Miljoenen toeristen zijn je voorgegaan. Daardoor is het land niet alleen al lange tijd ingesteld op toeristen, maar is ook op het internet een schat aan informatie te vinden. Van routes tot treintijden en van de mooiste stranden tot culturele gebruiken. Het internet staat er vol mee. Toch vragen? De Thai is doorgaans vriendelijk en behulpzaam, maar anders zijn er genoeg andere toeristen of ervaringsdeskundigen op social media die je op weg helpen.

Backpack route 2 weken Thailand | Trein Ayutthaya

Thailand is spotgoedkoop
Er is een reden waarom juist Zuidoost-Azië zo geliefd is onder jonge backpackers. Voor Europese begrippen is dit werelddeel spotgoedkoop te noemen. Reizen met een beperkt budget is hier geen enkel probleem. Slapen kan voor een prikkie, eten kan met klein wisselgeld en zelfs de fijnere strandresorts zijn vriendelijk geprijsd. Voor nog geen €1000 per maand leef je in Thailand als god in Frankrijk (bij wijze van).

In Thailand ben je nooit alleen
Althans, dat hoeft niet. Inmiddels is bijna heel Thailand ontdekt door het toerisme en het gehele jaar door zijn deze er in alle soorten en maten te vinden, vanuit alle uithoeken van de wereld. Wie alleen reist zal snel contact leggen en nieuwe vrienden maken. Zoeken is niet nodig, want die wandelende backpacks zijn in elke straat wel te vinden.

Thailand is veilig
Veiligheid is een relatief begrip. Overal ter wereld zijn er plekken waar je in het donker beter niet kunt komen, waar je op waardevolle spullen moet letten en waar niet iedereen te vertrouwen is. Desondanks is Thailand, mede dankzij het toerisme, een veilig land om te reizen. Als er toch een onveilig punt genoemd moet worden dan is het wel het verkeer. Het is ontzettend chaotisch, dus pas een beetje op.

Scooter huren Thailand Koh Samui

Gevarieerd Thailand

Thailand heeft voor elk type reiziger wat in petto. Budget backpackers, cultuursnuivers, natuurliefhebbers, luxepoezen en de strandaanbidder kunnen hier allemaal hun hart ophalen. Het land heeft voor elk wat te bieden.

Culturele steden
Thaise steden zijn niet te vergelijken met Londen of Parijs, maar een aantal zijn een bezoek zeker waard. De chaos van de hoofdstad Bangkok, de historische koningsstad Ayutthaya en het relaxte Chaing Mai geven een goed beeld van de Thaise stedencultuur.

Backpack route 2 weken Thailand | Khao San Road

Tropische eilanden
Wie met blote voeten in het zand van de zon wilt genieten kan naar een van de tropische eilanden in het zuiden van Thailand. Ook daar is voor ieder wat wils. Van de feesteilanden Phuket en Koh Phangan tot het rustige Koh Lipe of het duikeiland Koh Tao. Goedkoop slapen kan in hostels of in vriendelijk geprijsde strandresorts, maar ook luxe is hier meer dan goed te betalen.

Backpack route 2 weken Thailand " Koh Nang Yuan

Natuur & wildlife
Aan natuur geen gebrek in Thailand. In het zuiden tref je palmbomen,stranden en een levendige onderwaterwereld terwijl het noorden veel groener oogt en waar de jungle getrotseerd kan worden via een zipline. Wilde dieren zijn er ook, waaronder schildpadden en apen. Een indrukwekkend exemplaar zoals de Aziatische olifant is helaas nog weinig in het wild te vinden. Zoek ze daarom in de nationale parken, maar kijk uit voor uitgebuite attracties (ook wat betreft vrijwilligerswerk).

Cultuur
De Thaise cultuur huisvest zich vooral in het Boeddhisme. Reizend door het land komen geregeld Boeddhistische monniken voorbij die met hun kleurrijke oranje gewaden niet te missen zijn. Verder staat het land vol indrukwekkende tempels en oude ruïnes zoals bijvoorbeeld in de koningsstad Ayutthaya.

Ayutthaya Thailand

Thaise keuken
De Aziatische keuken mag sowieso een feestje genoemd worden. Met gebruik van verse ingrediënten en veel groenten staat er een grote variatie aan Thaise gerechten op het menu. En het fijne is dat deze heerlijke keuken niet alleen wordt voorgeschoteld in de betere restaurants, maar juist ook bij kleinschalige lokale tenten of gewoon bij een kraampje op de hoek van de straat.


Thailand heeft elk type reiziger wat te bieden. Van jong tot oud, van party animal tot religieuze hippie en van ervaren globetrotter tot beginnende backpacker. Het land is populair onder toeristen, maar daar is een goede reden voor. Laat dat je dan ook niet tegen houden. Zeker niet als beginnende backpacker die in Thailand als eerste bestemming de ideale match heeft gevonden.

Was jouw eerste backpack ervaring ook in Thailand?

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *