Snorkelparadijs Koh Tao in Thailand

Sparen voor een wereldreis
Sparen voor een wereldreis
4 mei 2016
Reisvideo: Eerste keer backpacken Thailand
Reisvideo: Eerste keer backpacken in Thailand
19 mei 2016

Snorkelparadijs Koh Tao in Thailand

Koh Tao & Koh Nang Yuan

Samen met Koh Samui en Koh Phangan behoort Koh Tao tot het trio eilanden in het zuidoosten van Thailand. Met een oppervlakte van slechts 21 km2 is Koh Tao weliswaar het kleinste eiland van de drie, maar zeker niet de minste. Sterker nog, velen vinden Koh Tao in dit rijtje het mooiste eiland!

Hét duik- en snorkelparadijs van Thailand

De reden waarom Koh Tao als mooiste wordt beschouwd komt voornamelijk vanwege de goede duik en snorkel mogelijkheden rond het eiland. Koh Tao staat dan ook bekend als hét duik- en snorkelparadijs van Thailand. En terecht. Het eiland kent een rijke onderwaterwereld wat in combinatie met het heldere water goed te verkennen is.

Het eiland draait volledig op het toerisme en in het bijzonder de duik- en snorkel liefhebbers. Van beginners tot gevorderden kunnen hier goed vertoeven. De vele gevestigde en tevens zeer betaalbare duikscholen maken het een ideale locatie voor het behalen van je duikbrevet.

Het kleine broertje Koh Nang Yuan

Op een kleine afstand varen ligt het kleine broertje van Koh Tao: Koh Nang Yuan. Het bestaat uit drie mini eilanden die met elkaar zijn verbonden middels een witte zandstrook.

Je kan er goed snorkelen en de visjes komen al naar je toe wanneer je het water in stapt. Echter is het toerisme hier behoorlijk toegenomen wat de charme doet afnemen, maar ook het dierenrijk onder water doet afschrikken. Gelukkig doen ze ook veel om alle natuur en dieren te behouden. Zo zijn er dagelijkse openingstijden en is het verboden om plastic flesjes mee het eiland op te nemen.

Goed om te weten: op het eiland is een restaurant en je kunt een snorkelset huren.

Vergeet ook niet om de wandeling te maken richting het uitkijkpunt waar je van een prachtig uitzicht over Koh Nang Yuan kunt genieten!

Koh Tao & Koh Nang Yuan

Op Koh Tao kun je op diverse plekken een georganiseerde snorkeltrip boeken naar Koh Nang Yuan. De meeste toeristen kiezen voor deze ‘betaalbare’ optie waardoor het tussen 11:00 en 14:00 uur vol ligt met toeristen. Wil je liever in alle rust genieten van dit charmante eilandje, huur dan een longtail boot bij de pier en vertrek eerder en ga later weg. Het eiland is van 09:00 tot 17:00 uur geopend voor publiek.

Wat is er verder te doen op Koh Tao?

Het is een prachtig paradijselijk eiland, maar echt veel meer dan duiken en snorkelen is er niet te doen op Koh Tao. Tuurlijk zijn er leuke restaurants en barretjes te vinden, maar dat is verre van vergelijkbaar met de twee andere eilanden Koh Samui en Koh Phangan.

Wel nog een andere leuke activiteit op het eiland is het nemen van lessen in dé vechtsport van Thailand, Muay Thai. Wij kennen het beter onder de naam thaiboksen. Neem eens kijkje of neem zelf een lesje bij het Sai Ri stadion.

Praktische informatie Koh Tao

Hoe kom je er?
Met de snelle boot vanaf Koh Samui via Koh Phangan ben je er binnen anderhalf uur. Er zijn ook mogelijkheden om vanaf Chumphon (circa twee uur) en Surat Thani (circa drie uur) rechtstreeks naar Koh Tao te varen.

Beste reistijd Koh Tao?
Het hele jaar door ligt de temperatuur rond de 30 graden, alhoewel het in het voorjaar ook flink kan oplopen richting de 40 graden. Net als de rest van Thailand kent ook Koh Tao een regenseizoen. Echter duurt deze minder lang dan bij de eilanden in het zuidwesten van Thailand. Het regenseizoen loopt van oktober tot december.

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

2 Comments

  1. Yvonne schreef:

    Ko Tao lijkt me echt fantastisch, ook al duik ik niet. Het ziet er zo paradijselijk uit en dat uitzichtpunt waarop je dat kleine eilandje ziet liggen… wow!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *