De leukste wijken in Singapore

Glog Barn
#7 Wereldreisdagboek 2017
30 mei 2017
Praktische informatie Australië deel 1
Praktische Informatie Australië deel 1
8 juni 2017

De leukste wijken in Singapore

Chinatown Singapore

Slechts 716 vierkante kilometer. Zo groot, of eigenlijk zo klein is Singapore. Slenterend door de buurt voelt het dan ook meer als een grote stad dan een land op zich. Binnen een paar dagen is het mogelijk om alle hoogtepunten van Singapore en leuke wijken af te vinken. En dat is maar goed ook, want het land kan een behoorlijke slag slaan op het reisbudget.

Een bezoek aan Gardens by the Bay en Marina Bay Sands is natuurlijk een must. Singapore is echter een mengelmoes van mensen uit allerlei uithoeken van de wereld en daardoor ontstaan de leukste multiculturele wijken.

Skyline van Singapore

Little India
De populairste wijk onder backpackers is zonder twijfel Little India. Het is goedkoop en er is volop leven in de brouwerij. Little India doet zijn naam eer aan. Geuren van Indiase specerijen en wierook komen je tegemoet, vrouwen dragen een sari, overal klinkt Indiase muziek uit de speakers en er wordt zelfs Tamil gesproken. Op straat is het een drukte van jewelste. In de chaotische kleurrijke straten stikt het er van de kruideniers, notenverkopers, waarzeggers en traditionele kledingwinkels. Elke winkelier zal actief en soms tot vervelends aan toe proberen zijn lokale handelswaren te verkopen. That’s India.

Little India Singapore

Chinatown
Een andere populaire en betaalbare wijk onder backpackers is de wijk Chinatown, een wijk die tegenwoordig elke noemenswaardige stad lijkt te hebben. Net als in de wijk Little India, stikt het ook hier van de kleinschalige lokale winkels. De massagesalons, foute souvenirkraampjes en farmaceutische winkels vind je terug op elke straathoek. De roodgekleurde lampionnen en de pastelkleurige koopmanshuizen vormen de wijk tot wat het is. De bekende Buddha Tooth Relic Temple is een indrukwekkend en het enige hoge complex in de wijk. Vele Boeddhisten komen hier dagelijks om een dienst bij te wonen en jij als toerist bent van harte welkom om dat te bewonderen.

Chinatown Singapore

Kampong Glam
De wijk Kampong Glam kent smalle straatjes met kleine sfeervolle Arabische winkeltjes. Zo kun je hier Arabische lekkernijen uitproberen, een Perzisch tapijt aanschaffen of lurken aan de waterpijp. Het echte topstuk van de wijk is echter de Sultan Moskee die met zijn gouden koepel boven de straten van de wijk uitreikt. In ruil voor een Britse nederzetting kreeg de toenmalige Sultan een stuk grond. Hij bouwde hier de Sultan Moskee, dat later veel andere moslims naar de wijk trok. Het is zelfs de grootste moskee van heel Singapore.

Kampong Glam Singapore

Colonial District
Met de herkenbare Victoriaanse bouwstijl weet je zeker dat je in het Engelse Colonial District bent beland. Het Old Parliament House, de Old Supreme Court, de St. Andrew Cathedral en de Victoria Concert Hall & Theatre zijn de belangrijkste gebouwen in de wijk. Maar de echte topper is natuurlijk het Raffles Hotel waar de bekende Singapore Sling is uitgevonden. Ook als niet blijvende gast is het mogelijk om binnen een kijkje te nemen en de lokale cocktail eens uit te proberen.

Singapore Sling

Welke wijk is bij jou favoriet?

Shamira
Shamira
Met een drang naar vrijheid reis ik als digital nomad de wereld rond op zoek naar mooie bestemmingen, andere culturen en interessante verhalen. Op WanderRebel.com deel ik mijn ervaringen met de reisliefhebber, maar ook met de thuisblijver die liever meereist vanachter het beeldscherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *